Victor Chumo en grote favorieten


Bij de internationale vrouwen zal de strijd gaan tussen 2 Keniaanse en een Belgische atleet

Ook bij de vrouwen staat de internationale top aan de start. Meervoudig Belgisch en eenmaal Europees Kampioene Louise Carton begon haar carrière bij Hermes Club Oostende. In 2013 veroverde ze haar eerste Belgische titel tijdens de Junioren Kampioenschappen veldlopen.

De uit Kenia afkomstige Eva Cherono (22) maakte al vroeg in haar carrière naam door een medaille te pakken bij de Afrikaanse Jeugd Kampioenschappen in 2013. In 2015 kwam ze tijdens het junioren toernooi net iets te kort en finishte als 4de. Dit jaar is Eva regelmatig te zien in de grote wedstrijden waar ze als haas optreed tijdens de diverse Diamond League wedstrijden.
Daarnaast zal ook de Keniaanse Valentine Mateiko (22) starten. Zij had al succes bij de WK junioren in Eugene, Amerika. Daarna lag de focus van de jonge Keniaanse met name op het afronden van haar studie. Nu is zij echter klaar voor haar comeback.


Startlijst, persaccreditatie en persmeeting
Via deze link is alvast meer informatie over bovengenoemde atleten te vinden.
De volledige startlijst is op 3 oktober te bekijken op www.4mijl.nl/info/pers

Persconferentie
Vrijdag 12 oktober om 14.00 uur is een persmeeting in hotel Mercure. De volgende nationale atleten zijn in ieder aanwezig: Roy Hoornweg, Susan Krumins, Maureen Koster en Khalid Choukoud.

Journalisten die de persmeeting vrijdag 12 oktober of de 4 Mijl van Groningen willen bijwonen dienen zich te accrediteren bij de organisatie. Persaccreditatie aanvragen kan via het aanvraagformulier op de website. Voor meer informatie en aanvragen kijk op: www.4mijl.nl/info/pers 


Menzis 4 Mijl van Groningen afgelast, wel virtuele editie in 2020

In overleg met onder meer hoofdsponsor Menzis en de gemeente Groningen is besloten de ‘’4 Mijl’’ af te gelasten. Je kunt dit jaar wel deelnemen aan een uitdagend alternatief, de eerste virtuele editie.

Lees meer