Reden genoeg voor Brunel om de alternatieve mogelijkheden te onderzoeken. Hardlopen is immers een sport die goed zonder fysiek contact kan én in de buitenlucht is uit te voeren. Het duurde dan ook niet lang totdat er een verantwoord plan lag om met 35 deelnemende medewerkers een alternatieve Brunel 4 Mijl te organiseren.
 
Vanaf het Brunel-kantoor in Groningen, gelegen naast het stadspark, is inmiddels een mooie route van 6,4 kilometer uitgezet. Deze gaat zelfs deels over de officiële ‘4 Mijl van Groningen’ route. Met gemarkeerde startplekken op afstand en een volgorde waarin de snelste lopers vooraan starten, is Brunel ervan overtuigd dat de corona-maatregelen nageleefd kunnen worden. En met een tijdsregistratie middels de virtuele MyTrace-app kunnen we zelfs het echte competitie-element toevoegen. Medewerkers kunnen hierdoor met hun eigen mobiele telefoon de route lopen en de afstand tracken. Geen fysiek contact of uitwisseling van middelen is daardoor nodig.

Ook over de afsluitende borrel na afloop is nagedacht. Samen met een cateraar is een ‘borrel op afstand’ bedacht, waarbij plekken op 1,5 meter afstand gecreëerd worden en persoonlijke borrelplankjes een oplossing bieden. Op die manier kan er toch nog gezamenlijk na- en vooral ook bijgepraat worden. Al zal er qua beleving iets ingeleverd moeten worden, want de sfeer van voldane hardlopers in café Hoppe van de Drie Gezusters op de Grote Markt in Groningen is maar moeilijk na te bootsen.

Klokslag 12:00 uur op zondag 11 oktober klinkt het virtuele startschot en snellen de Brunellers naar hun toptijden in het virtuele klassement. Volgend jaar hopelijk gewoon weer als vanouds, zodat we de traditie ‘in oude stijl’ kunnen voortzetten.

Wil je ook meedoen aan de virtuele Menzis 4 Mijl van Groningen op 11 oktober? Meld je dan hier gratis aan!


Schrijf je nu in!

Je kunt je inschrijven voor de 36e editie van de Menzis 4 Mijl van Groningen. Inschrijven kan nu via de onderstaande link.

Lees meer