Lentis opent vaste 4 Mijl route


Rondje Dennenoord
Rondje Dennenoord wordt in aanloop naar de 4 Mijl op 6 oktober om 11.00 uur feestelijk geopend. Iedereen is tijdens deze feestelijke opening welkom om een ronde te lopen en de benen te testen voor de 4 Mijl van Groningen een weekend later op 13 en 14 oktober. Het 4 Mijl-parcours kan zowel op de fiets, wandelend als hardlopend worden afgelegd. De route loopt langs Zuidlaren, zodat mensen daar ook gemakkelijk kunnen opstappen en gaat vervolgens via een lang schelpenpad weer terug naar Lentis. De start en finish is voor verpleeghuis De Enk op het Dennenoordterrein.

Bewustwording gezonde leefstijl
Met de vaste 4 Mijl route wil Lentis graag een uitdagende mogelijkheid bieden om op het terrein van Zuidlaren te bewegen. Een inspirerende omgeving waar men uitgedaagd wordt om te werken aan een gezonde leefstijl en gefaciliteerd wordt om daadwerkelijk aan de slag te gaan. Lentis biedt geestelijke gezondheidszorg, forensische gezondheidszorg en ouderenzorg in de provincies Groningen, Drenthe en Friesland. Met als doel het verbeteren van de gezondheid en het welzijn van cliënten en patiënten. Bij Lentis staat de bewustwording om te werken aan een eigen gezonde leefstijl hoog in het vaandel.

Partners
Golazo Noord Nederland is samen met de gemeente Tynaarlo, zorgverzekeraar Menzis en de plaatselijke loopverenigingen als partner bij dit mooie initiatief betrokken. Gemeente Tynaarlo heeft met plezier bijgedragen aan de totstandkoming van het 4 Mijl parcours in Zuidlaren, omdat het voor inwoners nog aantrekkelijker wordt om hard te lopen. Voor Menzis is het belangrijk dat mensen hun leefkracht versterken. Projecten waarbij vitaliteit, beweging en het verbeteren van de gezondheid centraal staan onderstrepen het belang van leefkracht, zoals het Rondje Dennenoord en de 4 Mijl van Groningen. Timey de officiële mascotte van de 4 Mijl is aanstaande zaterdag 6 oktober ook aanwezig tijdens de opening, om nog meer mensen aan te sporen om fitter te worden. Lees hier meer over Timey.

Lentis zelf doet ook mee aan de 4 Mijl Groningen. Dit doen zij met 30 deelnemers aan de 4 Mijl 4 You op zaterdagavond 13 oktober en 4 teams tijdens de bedrijvenloop op zondag 14 oktober.


Menzis 4 Mijl van Groningen afgelast, wel virtuele editie in 2020

In overleg met onder meer hoofdsponsor Menzis en de gemeente Groningen is besloten de ‘’4 Mijl’’ af te gelasten. Je kunt dit jaar wel deelnemen aan een uitdagend alternatief, de eerste virtuele editie.

Lees meer