Inschrijving opent donderdag 16 mei


4 Mijl Studentenloop
Bij de 4 Mijl kunnen deelnemers meedoen aan de Recreantenloop, Wedstrijdloop, Bedrijvenloop,  Jeugdloop powered by GasTerra voor scholen en verenigingen of de Charity Run speciaal voor het goede doel. Omdat Groningen met meer dan 80.000 studenten een echte studentenstad is, is er dit jaar een nieuwe categorie toegevoegd aan hét grootste hardloopevenement van Noord-Nederland, namelijk: de 4 Mijl Studentenloop! Studenten kunnen tegen een gereduceerd tarief inschrijven middels hun persoonlijke studentennummer. Op zondag 13 oktober starten alle studenten gezamenlijk in één startwave. De snelste studenten worden gehuldigd tijdens een aparte prijsuitreiking. Er zijn maximaal 2.000 startbewijzen beschikbaar voor de 4 Mijl Studentenloop  


Lentis, Golazo en Menzis organiseren ‘Lentis 4 Mijl Try-out’
Op zondag 1 september om 10.30 uur vindt een hardloopevent plaats ter voorbereiding op de Menzis 4 Mijl van Groningen op zondag 13 oktober. Deze “Lentis 4 Mijl Try-out” is voor jong en oud en voor zowel beginners als gevorderde lopers. Tijdens dit gratis toegankelijke hardloopevenement kunnen zij  zichzelf testen op Rondje Dennenoord, gelegen op het terrein van Lentis in Zuidlaren. Het event is een voortzetting van de samenwerking die Menzis, Golazo, Lentis en de loopverenigingen uit Zuidlaren in 2018 zijn gestart.


Doe de 4 Mijl anders
Op de vooravond van de Menzis 4 Mijl van Groningen, op zaterdagavond 12 oktober, vindt de 9e editie van de Menzis 4Mijl4You powered by GasTerra plaats. Deelnemers volgen exact hetzelfde parcours, maar dan op een alternatieve wijze zoals wandelend, op skates, in een rolstoel of met een kinderwagen. De organisatie hoopt op een record aantal deelnemers ten opzichte van 2018. Toen stonden er 2.250 deelnemers aan de start. De inschrijving hiervoor opent ook op donderdag 16 mei 2019.


Goede doel – Stichting Walk On
Elk jaar staat bij de Menzis 4 Mijl van Groningen en de Menzis 4Mijl4You powered by GasTerra één goed doel centraal dat een bijdrage levert aan de regio Groningen. Dit jaar is gekozen voor de Stichting Walk On ‘Laat mensen met een dwarslaesie weer lopen!’

Dennie Jager kreeg na een verkeersongeluk te horen dan hij nooit meer zou kunnen lopen, maar met behulp van het exoskelet is dit toch gelukt. Stichting Walk On zet zich in om meer mensen met een dwarslaesie weer te laten lopen. Met één exoskelet kunnen vijf mensen met een dwarslaesie twee keer in de week trainen. Dit gebeurt onder begeleiding van professionele fysiotherapeuten. De gezondheidsvoordelen zijn zowel lichamelijk als mentaal enorm. Voor dit robotpak is veel geld nodig, waardoor er verschillende acties worden opgezet.


Menzis 4 Mijl van Groningen afgelast, wel virtuele editie in 2020

In overleg met onder meer hoofdsponsor Menzis en de gemeente Groningen is besloten de ‘’4 Mijl’’ af te gelasten. Je kunt dit jaar wel deelnemen aan een uitdagend alternatief, de eerste virtuele editie.

Lees meer