Davis Kiplangat wint 32e editie


Susan Krumins, de zilveren medaille winnares op de 10.000 meter (EK Berlijn),  werd vandaag gekroond tot eerste Nederlandse dame en derde dame overall (20:03). Zij liep daarmee 2 seconden van haar PR af, dat zij in 2014 in Groningen had neergezet. Dat Cherono in vorm is, dat bleek vorige week al bij de Singelloop Utrecht. Daar stond zij net als Kiplangat, ook op de hoogste plek van het erepodium van de 10 km.

Op de startlijst van de Charity Run stonden twee startnummers (C6 en C7) met daarachter de naam ‘Mystery Guest’ Vanochtend werd tijdens de pre-race meeting bekend dat de Mystery Guest Arjen Robben was. Robben liep samen met zijn oudste zoon Luka de Charity Run van de 4 Mijl. De profvoetballer van Bayern München kwam zij-aan-zij met zijn zoon in 31:32 over de finish. Niet alleen de Charity Runners, maar ook vele recreanten hebben heel hard en fanatiek gelopen voor het goede doel, UMCG Transplantatiecentrum, waarvoor een bedrag van €93.700 is opgehaald. Met het opgehaalde bedrag wordt een trainingsprogramma gerealiseerd voor patiënten die een orgaantransplantatie hebben ondergaan.
Na de start van de topatleten begonnen de ruim tweeëntwintig duizend recreanten aan hun 4 Mijl. Ze werden getrakteerd op een sfeervol parcours van Haren naar de binnenstad van Groningen met veel publiek en gezellige muziekpunten.
 
De laatste loper, Henk Doddema, werd net voor 16.00 uur feestelijk onthaald door race director Elske Dijkstra, mascotte Timey, veel journalisten en door het enthousiaste publiek dat massaal naar de Vismarkt was gekomen.

De organisatie laat na afloop weten zeer tevreden te zijn met het resultaat en de gelopen tijden: “De 4 Mijl is echt een waar volksfeest,. Het is prachtig om te zien dat de 4 Mijl door heel Groningen wordt gedragen. Met elkaar maken wij er elk jaar een mooie, succesvolle editie van, zo ook deze 32e”, zegt Race Director Elske Dijkstra.

Aan de vooravond van de 4 Mijl,  zaterdag 13 oktober, vond de uitverkochte Menzis 4Mijl4You powered by GasTerra plaats. 2.250 deelnemers, veelal prachtig uitgedost met gekleurde lichtjes en opvallende outfits, hebben het parcours van Haren naar Groningen lopend, op de fiets, met een step, op skates, in een rolstoel, handbike of met een kinderwagen afgelegd. Dit is waar de 4Mijl4You voor staat; de 4 Mijl, maar dan anders.

De 4Mijl4You vindt in 2019 plaats op zaterdagavond 12 oktober en de 33e editie van De 4 Mijl van Groningen op zondag 13 oktober.


Menzis 4 Mijl van Groningen afgelast, wel virtuele editie in 2020

In overleg met onder meer hoofdsponsor Menzis en de gemeente Groningen is besloten de ‘’4 Mijl’’ af te gelasten. Je kunt dit jaar wel deelnemen aan een uitdagend alternatief, de eerste virtuele editie.

Lees meer