Menzis 4 Mijl van Groningen afgelast

7-7-2020
1ste virtuele editie een geavanceerd alternatief

De in het najaar geplande Menzis 4 Mijl van Groningen gaat vanwege de coronacrisis niet door. De 34ste editie vindt nu plaats op zondag 10 oktober 2021. Er is ook goed nieuws: iedereen kan zich binnenkort inschrijven voor de 1ste virtuele versie van het grootste en leukste loopevenement van Noord-Nederland.

Lees meer
Menzis 4 Mijl van Groningen afgelast

Menzis 4 Mijl van Groningen: COVID-19 update

13-5-2020
Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen

Traditiegetrouw staat ook dit jaar het hardloopevenement van Haren naar Groningen op het programma op de tweede zondag van oktober. Samen met jou kijken we uit naar de 34e editie van de Menzis 4 Mijl van Groningen die gepland staat op zondag 11 oktober 2020. Misschien wel meer dan ooit. Het coronavirus zorgt helaas nog steeds voor veel onzekerheid. We begrijpen maar al te goed dat dit veel vragen oproept. Houd onze updatepagina in de gaten voor de laatste ontwikkelingen en bekijk de veelgestelde vragen. Klik hier voor de updatepagina.

Lees meer
Menzis 4 Mijl van Groningen: COVID-19 update

4 Mijl doneert hardloopshirts aan het UMCG

2-4-2020

Menzis 4 Mijl van Groningen doneert zes dozen met hardloopshirts van voorgaande edities aan het zorgpersoneel van het Universitair Medisch Centrum Groningen. Met dit gebaar geeft de organisatie gehoor aan de oproep van het UMCG in hun zoektocht naar ademende kleding. De ademende sportshirts kunnen de hardwerkende zorgverleners meer comfort bieden in de strijd tegen COVID-19 (coronavirus).

Lees meer
Organisatie 4 Mijl doneert hardloopshirts aan het UMCG

Deelnemers en publiek genieten van succesvolle 33e editie Menzis 4 Mijl van Groningen

13-10-2019

Ruim 18.000 sportievelingen stonden op zondag 13 oktober aan de start voor de 33e editie van het grootste loopfeest van Noord Nederland. Om klokslag 13.00 uur werd het startschot gelost door kersverse burgemeester Koen Schuiling. De Keniaan Davis Kiplangat, die vorig jaar ook de winnaar was, schreef de winst op zijn naam in een tijd van 17.27.

Davis Kiplangat won een regenachtige editie van de 4 Mijl van Groningen. De Keniaan, die vorig jaar ook als eerste eindigde (17.12), liep de 4 Engelse Mijlen (6,437 km) dit jaar in een tijd van 17.27. Het parcoursrecord van 17.06 kwam dit jaar niet in gevaar. De Ugandees Mathew Job Chekwurui werd tweede in 17.57. De Nederlander Richard Douma werd knap derde met dezelfde tijd.

Bij de vrouwen maakte Eva Cherono haar favorietenrol waar. De Keniaanse topatlete liep een uitstekende wedstrijd in 19.30. De Keniaanse Caroline Chepkemoi (20.53) werd tweede. De Nederlandse Diane van Es werd verrassend derde in een tijd van 20.57.

Lees meer
Deelnemers en publiek genieten van succesvolle 33e editie Menzis 4 Mijl van Groningen

Titelverdedigers aan de start van de 33e editie van de Menzis 4 Mijl van Groningen

2-10-2019

Zondag 13 oktober staat er traditiegetrouw een mix van internationale en nationale topatleten aan de start bij de Menzis 4 Mijl van Groningen. Davis Kiplangat en Eva Cherono, respectievelijk de snelste man en vrouw van de 4 Mijl 2018, keren terug naar Groningen. Nederlandse inbreng is er bij de heren van Yorben Ruiter, Mike Foppen en Mohammed Ali. Bij de dames staan onder andere Floor Doornwaard, Yasmin Hillebrink en Lotte van der Pol op de deelnemerslijst.

 

Lees meer
Titelverdedigers aan de start van de 33e editie van de Menzis 4 Mijl van Groningen

Kersverse burgemeester Schuiling verzorgt startschot 33e editie van de Menzis 4 Mijl van Groningen op 13 oktober

1-10-2019

Op zondag 13 oktober verricht de kersverse burgemeester van Groningen, Koen Schuiling, het startschot voor de 33e editie. Race director Elske Dijkstra is daar zeer content mee. 'Fantastisch dat hij het startschot wil verrichten. Het verzoek heb ik lang geleden al uitgezet, maar nu is het ook bevestigd. Een mooie gelegenheid voor de burgemeester om dit grootste hardloopevenement van Noord-Nederland van dichtbij te aanschouwen.' 

Lees meer
Kersverse burgemeester Schuiling verzorgt startschot 33e editie van de Menzis 4 Mijl van Groningen op 13 oktober

Maatschappelijke initiatieven in aanloop naar de 4 Mijl

26-9-2019

De Menzis 4 Mijl van Groningen, het populairste hardloopevenement van Noord Nederland, vindt dit jaar voor de 33e keer plaats. Naast dat de organisatie zich dagelijks bezighoudt met het organiseren van de 4 Mijl die op zondag 13 oktober plaatsvindt, steunen ze verschillende initiatieven die rondom het hardloopspektakel zijn opgezet.

Lees meer
Maatschappelijke initiatieven in aanloop naar de 4 Mijl

Charity Runners komen in actie voor Stichting Walk On

20-9-2019

Elk jaar staat bij de 4 Mijl van Groningen en de Menzis 4Mijl4You powered by GasTerra één goed doel centraal dat een bijdrage levert aan de regio Groningen. Dit jaar is het goede doel: Stichting Walk On waar Dennie het gezicht van is. Dennie kan zijn benen niet meer bewegen door een ernstig brommer ongeluk. De toen 18-jarige voetballer liep een dwarslaesie op en zat ineens aan een rolstoel gekluisterd. Ooit weer kunnen lopen was zijn doel.  
 
Dennie loopt momenteel weer door middel van een exoskelet en begeleid door professionele fysiotherapeuten.  

Goede doel
Vrijwel iedereen kent de gezondheidsrisico’s van een zittend beroep, maar sta je wel eens stil bij de risico’s van een zittend leven? Mensen met een dwarslaesie zijn door dit letsel aan hun rolstoel gekluisterd, maar in veel gevallen is een volledig zittend leven helemaal niet noodzakelijk.  
 
Stichting Walk On zet zich in om mensen met een dwarslaesie weer te laten lopen doormiddel van een exoskelet en onder begeleiding van professionele fysiotherapeuten. De gezondheidsvoordelen zijn zowel lichamelijk als mentaal enorm. Om dit te bewerkstelligen is er voor de aanschaf van dit robotpak veel geld nodig. Geef om elke stap en laat mensen met een dwarslaesie weer lopen

 

Lees meer
Charity Runners komen in actie voor Stichting Walk On


Deelnemen in 2024?

Zet zondag 13 oktober 2024 alvast in jouw agenda! Dan vindt de 37e editie van de Menzis 4 Mijl van Groningen plaats. Deelnemen in 2024? Meld je dan aan voor de interesselijst via de onderstaande link.

Lees meer