Titelverdedigers aan de start van de 33e editie van de Menzis 4 Mijl van Groningen

2-10-2019

Zondag 13 oktober staat er traditiegetrouw een mix van internationale en nationale topatleten aan de start bij de Menzis 4 Mijl van Groningen. Davis Kiplangat en Eva Cherono, respectievelijk de snelste man en vrouw van de 4 Mijl 2018, keren terug naar Groningen. Nederlandse inbreng is er bij de heren van Yorben Ruiter, Mike Foppen en Mohammed Ali. Bij de dames staan onder andere Floor Doornwaard, Yasmin Hillebrink en Lotte van der Pol op de deelnemerslijst.

 

Lees meer
Titelverdedigers aan de start van de 33e editie van de Menzis 4 Mijl van Groningen

Kersverse burgemeester Schuiling verzorgt startschot 33e editie van de Menzis 4 Mijl van Groningen op 13 oktober

1-10-2019

Op zondag 13 oktober verricht de kersverse burgemeester van Groningen, Koen Schuiling, het startschot voor de 33e editie. Race director Elske Dijkstra is daar zeer content mee. 'Fantastisch dat hij het startschot wil verrichten. Het verzoek heb ik lang geleden al uitgezet, maar nu is het ook bevestigd. Een mooie gelegenheid voor de burgemeester om dit grootste hardloopevenement van Noord-Nederland van dichtbij te aanschouwen.' 

Lees meer
Kersverse burgemeester Schuiling verzorgt startschot 33e editie van de Menzis 4 Mijl van Groningen op 13 oktober

Maatschappelijke initiatieven in aanloop naar de 4 Mijl

26-9-2019

De Menzis 4 Mijl van Groningen, het populairste hardloopevenement van Noord Nederland, vindt dit jaar voor de 33e keer plaats. Naast dat de organisatie zich dagelijks bezighoudt met het organiseren van de 4 Mijl die op zondag 13 oktober plaatsvindt, steunen ze verschillende initiatieven die rondom het hardloopspektakel zijn opgezet.

Lees meer
Maatschappelijke initiatieven in aanloop naar de 4 Mijl

Charity Runners komen in actie voor Stichting Walk On

20-9-2019

Elk jaar staat bij de 4 Mijl van Groningen en de Menzis 4Mijl4You powered by GasTerra één goed doel centraal dat een bijdrage levert aan de regio Groningen. Dit jaar is het goede doel: Stichting Walk On waar Dennie het gezicht van is. Dennie kan zijn benen niet meer bewegen door een ernstig brommer ongeluk. De toen 18-jarige voetballer liep een dwarslaesie op en zat ineens aan een rolstoel gekluisterd. Ooit weer kunnen lopen was zijn doel.  
 
Dennie loopt momenteel weer door middel van een exoskelet en begeleid door professionele fysiotherapeuten.  

Goede doel
Vrijwel iedereen kent de gezondheidsrisico’s van een zittend beroep, maar sta je wel eens stil bij de risico’s van een zittend leven? Mensen met een dwarslaesie zijn door dit letsel aan hun rolstoel gekluisterd, maar in veel gevallen is een volledig zittend leven helemaal niet noodzakelijk.  
 
Stichting Walk On zet zich in om mensen met een dwarslaesie weer te laten lopen doormiddel van een exoskelet en onder begeleiding van professionele fysiotherapeuten. De gezondheidsvoordelen zijn zowel lichamelijk als mentaal enorm. Om dit te bewerkstelligen is er voor de aanschaf van dit robotpak veel geld nodig. Geef om elke stap en laat mensen met een dwarslaesie weer lopen

 

Lees meer
Charity Runners komen in actie voor Stichting Walk On

Beleef de 4 Mijl van dichtbij in de 4 Mijl Lounge

11-9-2019

Beleef de Menzis 4 Mijl van Groningen vanaf de eerste rij. Als VIP krijgt u samen met uw gasten, relaties of medewerkers exclusieve toegang tot de 4 Mijl Lounge met uitstekend zicht op de finish​ en het huldigingspodium. Ontmoet sportliefhebbers, bedrijven, topatleten en andere genodigden in een unieke en gezellige setting. Om 13.00 uur starten de wedstrijdlopers in Haren en kunt u genieten van een topwedstrijd, gevolgd door massale deelname door bedrijven en recreanten. De 4 Mijl Lounge is van 12.00 tot 16.30 uur geopend.

Programma
12.00 uur: 4 Mijl Lounge open (Vismarkt)
13.00 uur: Startschot
13.17 uur: Verwachting 1e wedstrijdloper over de finish
13.45 uur: Prijsuitreikingen internationaal en nationaal
15.00 uur: Cheque uitreiking: Stichting Walk On
15.10 uur: Prijsuitreiking Bedrijvenloop
16.15 uur: Binnenkomst laatste deelnemer

Kosten
€ 35,- per persoon.

Aanmelden
Wilt u als VIP de 4 Mijl van dichtbij meemaken? Stuur een e-mail onder vermelding van 'Aanmelden 4 Mijl Lounge' met uw gegevens. Aanmelden kan uiterlijk tot maandag 7 oktober 2019.

Lees meer
Beleef de 4 Mijl van dichtbij in de 4 Mijl Lounge

Testloop 4 Mijl Haren: jubileumeditie

3-9-2019

In 2010 organiseerde Hardloopgroep Haren Loopt voor het eerst een testloop voor de 4 Mijl. Dat was zo’n succes, dat een mooie traditie ontstond. Dit jaar houdt de hardloopgroep, met steun van onder andere een aantal sponsoren, de testloop voor de 10e keer. Een extra feestelijke jubileumeditie dus!

Op woensdag 2 oktober start om 16.45 uur de warming-up en precies om 17.00 uur zal topatleet Thijmen Kupers het startschot lossen bij het watertappunt op de kruising van de Boerlaan en de Lutsborgsweg in Haren. Net als altijd kan iedereen, jong en oud, meedoen. Jaarlijks zijn er wel zo’n 100 kinderen en jongeren onder de deelnemers aan de testloop.

 

Lees meer
Testloop 4 Mijl Haren: jubileumeditie

Kom zondag 1 september je benen testen tijdens de Lentis 4 mijl Try-Out

26-8-2019

Voor iedereen die meedoet aan de 4 Mijl of gewoon lekker een rondje wil hardlopen of wandelen organiseert Lentis leefstijl op zondag 1 september de "Lentis 4 Mijl Try-out ". Op het Lentis terrein in Zuidlaren waar sinds vorig jaar een officieel 4 Mijl parcours gerealiseerd is, kunnen hardlopers hun benen testen in voorbereiding op de Menzis 4 Mijl van Groningen op.

Op zondag 1 september zal om 10.30 uur het startschot klinken van deze eerste "Lentis 4 Mijl Try-out”. Iedereen is welkom om zijn of haar benen te testen voor de Menzis 4 Mijl van Groningen (hardlopen) of de 4 Mijl4You (wandelen). Deelnemen is gratis en na afloop ontvangen deelnemers een leuk aandenken aan deze eerste Lentis 4 Mijl Try-out die in samenwerking met Lentis Leefstijl, Golazo, Menzis en de loopvereniging De Drenthse AA wordt georganiseerd.

Lees meer
Kom zondag 1 september  je benen testen tijdens de Lentis 4 mijl Try-Out

Hardloopavond in het Omnium

1-8-2019
Experts aan het woord over hardlopen

Het Topsport Zorgcentrum / Het Omnium organiseert in samenwerking met de 4 Mijl op dinsdag 3 september een bijeenkomst volledig in het teken van hardlopen. In ruim een uur tijd gaan vijf experts met elkaar in gesprek over inspanningstesten, inspanningsfysiologie, podologie, voeding en mentale aspecten. De bijeenkomst vindt plaats in een ongedwongen sfeer waarbij veel interactie met het publiek wordt gezocht. De bijeenkomst is gratis toegankelijk. Je kunt je hier aanmelden. Meer informatie? Bekijk de flyer!

Programma: 20.00 - 21.30 uur (inloop vanaf 19.30 uur)
Locatie: Laan Corpus den Hoorn 101a, Groningen

Lees meer
Hardloopavond in het Omnium


Inschrijving voor de 34e editie van de Menzis 4 Mijl van Groningen is geopend

De inschrijving voor de Menzis 4 Mijl van Groningen is geopend. De 34e editie vindt plaatst op zondag 10 oktober 2021. Ook de inschrijving voor de Menzis 4Mijl4You powered by Gasterra die plaatsvindt op zaterdag 9 oktober 2021 is geopend. Uiteraard volgen we de ontwikkelingen nauwgezet en zullen we alle noodzakelijke maatregelen nemen om risico’s te vermijden.

Lees meer