Nieuws

32ste editie van de Menzis 4 Mijl van Groningen beoordeeld met een geweldige 8,1!

De Menzis 4 Mijl van Groningen, hét bekendste hardloopevenement van Noord-Nederland, werd voor de 32ste keer wederom met succes georganiseerd. Zo blijkt uit het onderzoek van Enneüs die jaarlijks gehouden wordt onder de 22.000 deelnemers. Voor het vierde jaar op een rij is de 4 Mijl van Groningen ook dit jaar met een geweldige 8,1 beoordeeld door bijna 2200 respondenten.

De organisatie van de 4 Mijl van Groningen hecht waarde aan het onderzoek die gehouden wordt onder de deelnemers. “Wij vinden het erg belangrijk dat deelnemers de mogelijkheid krijgen om hun (on)tevredenheid door te geven over de verschillende aspecten bij de 4 Mijl van Groningen. Op deze manier krijgen wij inzicht wat deelnemers belangrijk vinden en kunnen wij het evenement elk jaar verbeteren.” Laat Elske Dijkstra, Race Director van de 4 Mijl van Groningen weten. Onder alle 2200 respondenten werden 2 RunX cadeaubonnen t.w.v. €100,- verloot. De gelukkigen hiervan waren dit jaar: Marrit Bloemink en Bjorn Nuiver.

Een 8,8 voor de sfeer!
Uit het onderzoek blijkt dat meer dan 70% van de deelnemers voor een tweede keer of vaker deelneemt en daarbij een goede vergelijking kan maken met de voorgaande jaren. Één van de resultaten is de toenemende tevredenheid over de inschrijving. Deelnemers zijn meer tevreden over de informatievoorziening, de wachttijd en de gebruiksvriendelijkheid van de inschrijving. Ook laten deelnemers weten dat zij tevreden zijn over de wachttijd in het startvak ten opzichte van de andere jaren. Wel bleek er een lichte ontevredenheid te zijn over de hoeveelheid drinkposten. Mede door de uitzonderlijke hoge temperatuur hadden deelnemers graag meer water uitgereikt gekregen. Een opvallend cijfer tussen alle aspecten is het cijfer die de deelnemers geven voor de sfeer van het evenement. De 4 Mijl van Groningen scoort een 8,8 op de totale sfeer! “Dit is natuurlijk een geweldig cijfer, waar wij als organisatie enorm trots op zijn! De aspecten over voorzieningen kunnen namelijk gemakkelijk verbeterd worden, maar de sfeer is iets wat in loop der jaren gecreëerd is en niet zomaar is aan te passen.” Aldus Elske Dijkstra. De organisatie kijkt alweer reikhalzend uit naar volgend jaar om er wederom een enorm succes van te maken.

Zet zondag 13 oktober 2019 alvast in de agenda!


€ 97.700 opgehaald voor het UMCG Transplantatiecentrum tijdens de 32e editie van de Menzis 4 Mijl van Groningen

Het UMCG Transplantatiecentrum was dit jaar het goede doel bij de Menzis 4 Mijl van Groningen. Vanmiddag kreeg het UMCG Transplantatiecentrum na afloop van het 2e Congres van het UMCG Transplantatiecentrum, de cheque met daarop het eindbedrag van €97.700 overhandigd uit handen van Race Director Elske Dijkstra. Met het opgehaalde bedrag wordt een trainingsprogramma gerealiseerd voor patiënten die een orgaantransplantatie hebben ondergaan.

Loop met je hart vier het leven
Op zondag 14 oktober liepen zo’n 22.000 lopers mee met de Menzis 4 Mijl van Groningen, het grootste loopfeest van het Noorden. Traditioneel is het goede doel een belangrijk onderdeel van de 4 Mijl. Dat was dit jaar niet anders. Loop met je hart, vier het leven! Het motto van de Charity Run, welke vooral symbool stond voor alle getransplanteerden, familieleden, artsen en behandelaars die samen met bekende Noordelingen mee liepen.

Cheque uitreiking na afloop 2e congres van het UMCG Transplantatiecentrum
Vanmiddag kwamen transplantatieprofessionals uit heel Nederland bijeen om kennis en kunde uit te wisselen om samen terug te kijken, maar ook vooruit te kijken. Een mooi moment om het definitieve opgehaalde bedrag te overhandigen aan het UMCG Transplantatiecentrum. Eerder al, op zondag 14 oktober, was bekendgemaakt dat er een bedrag van € 93.700,- was opgehaald. Vanmiddag overhandigde Elske Dijkstra, de cheque met daarop het fantastische totaalbedrag van € 97.700,-. aan Inge Loohuis, het gezicht van het goede doel en Erik Verschuuren, Transplantatie arts van het UMCG Transplantatiecentrum.

Trainingsprogramma transplantatie patiënten
Met dit mooie bedrag wordt een trainingsprogramma gerealiseerd voor patiënten die een orgaantransplantatie hebben ondergaan. De patiënten krijgen hiermee weer het vertrouwen in hun eigen lichaam om beter te kunnen revalideren na een transplantatie. Quote: “Dit is fantastisch en betekent zoveel voor onze patiënten. We zijn ontzettend dankbaar en willen graag alle deelnemers, Charity Runners, sponsoren, collectanten, het publiek langs het parcours en natuurlijk de organisatie van de 4 Mijl hartelijk bedanken, aldus Erik Verschuuren van het UMCG Transplantatiecentrum.

€ 97.700 opgehaald voor het UMCG Transplantatiecentrum tijdens de 32e editie van de Menzis 4 Mijl van Groningen

Cheque overhandiging Team 4 Mijl en Prijsuitreiking Chiquita Jeugdloop powered by GasTerra

Op zondag 14 oktober liepen 23.000 deelnemers 6,437 meter van Haren naar Groningen tijdens de 32e editie van de Menzis 4 Mijl van Groningen. Hiervan liepen bijna 3.000 deelnemers in de leeftijd tot en met 18 jaar, mee aan de Chiquita Jeugdloop powered by GasTerra. De twaalf winnaars in deze categorie zijn gistermiddag gehuldigd op de atletiekbaan in het stadspark te Groningen en kregen hun prijzen overhandigd door Race Director: Elske Dijkstra. Voor de prijsuitreiking hebben de beste jeugdlopers van de 4 Mijl meegetraind met de RTC/Team 4 Mijl training. Naast de huldiging van de twaalf winnaars werd er ook een cheque uitgereikt aan Team 4 Mijl.

Team 4 Mijl
Naast het uitreiken van de prijzen aan de winnaars van de jeugdloop, is ook de opbrengst voor Team 4 Mijl bekendgemaakt. De 4 Mijl vindt het belangrijk dat aanstormend talent gedegen begeleiding krijgt om prestaties te verbeteren en zich op verantwoorde wijze te ontwikkelen, daarom heeft ze in 2007, Team 4 Mijl geadopteerd. Bestuurslid Henk Bakker heeft uit handen van Elske Dijkstra, Race Director 4 Mijl, de cheque met daarop een bedrag van: €15.800,- in ontvangst genomen. Dit is bijeen gebracht door een vast bedrag per bedrijventeam en per individuele deelnemer en via donaties.

UMCG Transplantatiecentrum
Dit jaar was het goede doel van de Menzis 4 Mijl van Groningen het UMCG Transplantatiecentrum. Deelnemers konden bij hun inschrijving een donatie doen of een bijdrage geven aan een van de collectanten die tijdens de 4 Mijl aanwezig waren, daarnaast werden er nog andere acties door het UMCG Transplantatiecentrum zelf georganiseerd. Ook de deelnemers van de Charity Run hebben met hun persoonlijke actiepagina's geld opgehaald voor het goede doel. Het opgehaalde bedrag wordt gebruikt om een jaar revalidatie te bekostigen voor ongeveer 30 patiënten die een transplantatie hebben ondergaan. De deelnemers van de Charity Run, maar ook vele recreanten hebben hard en fanatiek gelopen voor het UMCG Transplantatiecentrum, waarvoor tot nu toe een bedrag van €93.700 is opgehaald. Dit bedrag is nog maar een tussenstand. De cheque met daarop het definitieve bedrag zal op vrijdag 9 november overhandigd worden tijdens het tweede congres van het Transplantatiecentrum.


Davis Kiplangat schrijft zonnige 4 Mijl op zijn naam

Ruim 22.000 lopers hadden zich dit jaar ingeschreven voor de 32e editie van dit grootse loopfeest van het Noorden. Vanaf 13.00 uur gingen de lopers, onder wie zowel nationale als internationale toppers, van start in Haren om de traditionele 4 Mijl te volbrengen.

De 32ste editie van de Menzis 4 Mijl van Groningen leverde in prachtige, maar warme weersomstandigheden Davis Kiplangat op als winnaar. De Keniaanse topatleet, die vorig jaar bijde 4 Mijl als 6e eindigde in 17.46 , won vorige week nog de 68e editie van de Singelloop Utrecht (10 km) in een persoonlijk record van 27.24.  Vandaag liep de 20-jarige atleet de traditionele 6,437 km in een razendsnelle tijd van 17 minuten en 12 seconden, slechts 6 seconden boven het parcoursrecord. Mohamed Ali kwam als snelste Nederlander over de finish

in een tijd van 18:13 gevolgd door Khalid Choukoud (18:19) en Yorben Ruiter (18:24), de atleet van PAC die verrassend als 10e overall over de finish kwam.
Bij de vrouwen maakten de Keniaanse Eva Cherono en de Nederlandse Susan Krumins hun favorietenrol waar. Cherono liep een fantastische wedstrijd en kwam slechts 9 seconden voor de nummer twee, Valentino Mateiko over de finish in een tijd van 19:50.

Susan Krumins, de zilveren medaille winnares op de 10.000 meter (EK Berlijn),  werd vandaag gekroond tot eerste Nederlandse dame en derde dame overall (20:03). Zij liep daarmee 2 seconden van haar PR af, dat zij in 2014 in Groningen had neergezet. Dat Cherono in vorm is, dat bleek vorige week al bij de Singelloop Utrecht. Daar stond zij net als Kiplangat, ook op de hoogste plek van het erepodium van de 10 km.

Op de startlijst van de Charity Run stonden twee startnummers (C6 en C7) met daarachter de naam ‘Mystery Guest’ Vanochtend werd tijdens de pre-race meeting bekend dat de Mystery Guest Arjen Robben was. Robben liep samen met zijn oudste zoon Luka de Charity Run van de 4 Mijl. De profvoetballer van Bayern München kwam zij-aan-zij met zijn zoon in 31:32 over de finish. Niet alleen de Charity Runners, maar ook vele recreanten hebben heel hard en fanatiek gelopen voor het goede doel, UMCG Transplantatiecentrum, waarvoor een bedrag van €93.700 is opgehaald. Met het opgehaalde bedrag wordt een trainingsprogramma gerealiseerd voor patiënten die een orgaantransplantatie hebben ondergaan.
Na de start van de topatleten begonnen de ruim tweeëntwintig duizend recreanten aan hun 4 Mijl. Ze werden getrakteerd op een sfeervol parcours van Haren naar de binnenstad van Groningen met veel publiek en gezellige muziekpunten.
 
De laatste loper, Henk Doddema, werd net voor 16.00 uur feestelijk onthaald door race director Elske Dijkstra, mascotte Timey, veel journalisten en door het enthousiaste publiek dat massaal naar de Vismarkt was gekomen.

De organisatie laat na afloop weten zeer tevreden te zijn met het resultaat en de gelopen tijden: “De 4 Mijl is echt een waar volksfeest,. Het is prachtig om te zien dat de 4 Mijl door heel Groningen wordt gedragen. Met elkaar maken wij er elk jaar een mooie, succesvolle editie van, zo ook deze 32e”, zegt Race Director Elske Dijkstra.

Aan de vooravond van de 4 Mijl,  zaterdag 13 oktober, vond de uitverkochte Menzis 4Mijl4You powered by GasTerra plaats. 2.250 deelnemers, veelal prachtig uitgedost met gekleurde lichtjes en opvallende outfits, hebben het parcours van Haren naar Groningen lopend, op de fiets, met een step, op skates, in een rolstoel, handbike of met een kinderwagen afgelegd. Dit is waar de 4Mijl4You voor staat; de 4 Mijl, maar dan anders.

De 4Mijl4You vindt in 2019 plaats op zaterdagavond 12 oktober en de 33e editie van De 4 Mijl van Groningen op zondag 13 oktober.

Davis Kiplangat schrijft zonnige 4 Mijl op zijn naam

Onmisbaar loopfeest in aantocht met de 32ste editie van de Menzis 4 Mijl van Groningen

De Menzis 4 Mijl van Groningen, die aanstaande zondag voor de 32ste keer wordt gehouden, houdt ‘het Noorden’ al weken in haar greep. Lopers treffen de laatste voorbereidingen om goed voorbereid aan de start in Haren te verschijnen. De organisatie kijkt uit naar een prachtige editie die de onmisbare waarde van het evenement wederom zal benadrukken.

Enorme aantallen en impact voor de stad
Dat de Menzis 4 Mijl van Groningen een enorme impact heeft op Groningen en omgeving, blijkt wel uit de deelnemers aantallen. 22.000 lopers, waaronder 450 verschillende bedrijven, verdeeld over meer dan 1000 teams staan komende zondag aan de start. Om 13.00 klinkt het eerste startschot, gegeven door Pieter van Veen, burgemeester van Haren. Om de doorstroming bij de start goed te laten verlopen, vertrekken de deelnemers in verschillende startwaves. Langs de route van Haren naar Groningen staan 20 muziekpunten om de lopers aan te moedigen. Bij de finish op de Vismarkt wacht een heldenonthaal. De gehele middag staan de toeschouwers daar rijen dik. RTV Noord doet de hele dag live verslag op TV, radio, internet en social media.

Bereikbaarheid tijdens de 4 Mijl
In overleg met de Gemeente Haren en Groningen zet de organisatie alle mogelijke middelen in om de lopers, toeschouwers en omwonenden te voorzien van een bereikbare stad. Met dank aan de NS, is het ook dit jaar mogelijk om op vertoon van je startbewijs tussen 11.00 en 18.00 uur gratis met de trein te reizen tussen Groningen en Haren. Daarnaast rijden diverse pendelbussen van verschillende P+R locaties naar opstapplaatsen.

Vernieuwde 4 Mijl app biedt livetracking en meer
De 4 Mijl app is een absolute must voor iedere deelnemer en bezoeker tijdens de 4 Mijl van Groningen. In een handomdraai is alle informatie over de 4 Mijl te bekijken. De app kan gedownload worden in de App Store en Google Play Store door te zoeken op: Menzis 4 Mijl van Groningen. In de app is onder andere de populaire selftie-tool te vinden die voorzien is van nieuwe frames. Hopelijk leveren dit bijzondere foto’s op die met #4Mijl gedeeld kunnen worden op social media.

Ook is het de mogelijkheid om deelnemers live te volgen middels ‘Live-tracking’. Na de start is de loper live te zien op het interactieve parcours en wordt een verwachte aankomsttijd vermeld. Deze functionaliteit is voor alle deelnemers en wordt automatisch geactiveerd.

Startnummer en medaille graveren
Ook dit jaar lopen deelnemers met voornaam op het startnummer, zo wordt het voor toeschouwers langs het parcours nog makkelijker om de deelnemers aan te moedigen. Nadat deelnemers gefinisht zijn kunnen zij direct hun medaille laten graveren met hun naam en eindtijd. Op het startnummer zit een icoontje dat aangeeft of deelnemers dit vooraf hebben besteld bij inschrijving. Is het vooraf niet besteld, dan kunnen deelnemers zondag alsnog ter plaatse op de Westerhaven terecht om hun medaille tegen betaling te graveren.

Collecte voor het goede doel
Tijdens de 4 Mijl lopen er veertig collectanten langs het parcours die geld inzamelen voor het goede doel: het UCMG Transplantatiecentrum. Naast het doneren met kleingeld, is het dit jaar ook mogelijk om mobiel te betalen door middel van een QR Code op de collectebus.

Timey de mascotte
Nieuw dit jaar is dé 4 Mijl Mascotte Timey. Timey, het nieuwe gezicht van de 4 Mijl van Groningen straalt in alles Groningen uit. Timey woont al zijn hele leven in de nok van de Martinitoren. Iedere dag loopt Timey zeker één keer 311 treden omlaag en weer omhoog om de post te halen en brengen naar de nok van de toren als hulpje van de klokkenluider. Zijn naam is Timey, omdat hij zijn tijden continu wil blijven verbeteren. Dit jaar komt hij voor het eerst uit de toren om, voor zichzelf, maar ook heel Groningen te laten zien hoe snel hij is. Hij is tijdens de 4 Mijl de hele dag aanwezig om de deelnemers aan te moedigen bij de start en juichend te ontvangen bij de finish!


Veel bekende Noordelingen bij de 4 Mijl Charity Run

‘UMCG Transplantatie loopt met ruim 60 deelnemers voor goede doel’

Elk jaar staat bij de 4 Mijl van Groningen en de Menzis 4Mijl4You powered by GasTerra één goed doel centraal die een bijdrage levert aan de regio Groningen. Dit jaar is het goede doel het UMCG Transplantatiecentrum: ‘Loop met je hart, vier het leven!’

Traditioneel is het goede doel een belangrijk onderdeel van de 4 Mijl. Een groot aantal bekende Noordelingen loopt zondag 14 oktober mee voor het UMCG Transplantatiecentrum, maar ook een aantal deelnemers die getransplanteerd zijn, artsen, familieleden en behandelaars.

Opbrengst
Met het opgehaalde bedrag wordt een trainingsprogramma gerealiseerd voor patiënten die een orgaantransplantatie hebben ondergaan. De artsen en begeleiders geven de patiënten hiermee weer het vertrouwen in hun eigen lichaam.

Acties
Het UMCG loopt jaarlijks met een grote groep deelnemers mee met de 4 Mijl. Dit jaar staan er in totaal meer dan 500 medewerkers aan de start. Naast de vele acties die het UMCG zelf heeft georganiseerd, kan het goede doel rekenen op een vast bedrag vanuit de organisatie. Deelnemers kunnen bij hun inschrijving een extra donatie doen, een polsbandje bestellen, een Charity Run deelnemers sponsoren of geven aan een collectant op zaterdag 13 oktober bij de 4Mijl4You of zondag 14 oktober bij de 4 Mijl. Naast kleingeld is het dit jaar ook mogelijk om mobiel te betalen door middel van een QR code op de collectebus.

Deelnemers
Ruim zestig deelnemers lopen zondag mee aan de Charity Run! Ook Inge Loohuis, UMCG ambassadeur, en getransplanteerde loopt mee . Inge neemt rond 15.00 uur de cheque met het voorlopige bedrag in ontvangst op de Vismarkt. Naast Loohuis en vele UMCG medewerkers, lopen ook enkele sporters mee. Waaronder Arnold van Calker, Yoëll van Nieff, Sergio Padt, Arjan Taaij. Ook zijn er deelnemers vanuit de politiek, de media en het bedrijfsleven.

In 2017 werd een totaalbedrag van €90.000,- bijeen gebracht voor Kids United.

Klik hier voor de startlijst van de Charity Run deelnemers
Lees hier de verhalen van de deelnemers

Veel bekende Noordelingen bij de 4 Mijl Charity Run

Drie grootste Running Teams in Nederland gaan onderlinge strijd aan tijdens 4 Mijl

Bij de Menzis 4 Mijl van Groningen strijden komende editie de drie grootste running teams uit Nederland. In totaal zijn er bijna vijftig atleten die lopen bij Team4Mijl, Team Zevenheuvelen of Team Distance Runners. Team4Mijl, hét talententeam van Noord Nederland staat aan de start met 21 atleten, waarbij de verwachting is dat Niek Blikslager (1995), Marcella Herzog (1993) en Elisa de Jong (1992) een goede tijd zullen neerzetten. Blikslager liep in 2017 een tijd van zal 19.34 en zal proberen zijn tijd te verbeteren. Vanuit Team Distance Runners, onder leiding van Guido Hartenveld komen vanuit Noord-Holland twintig atleten aankomende zondag naar Groningen om onderling te strijden met Team4Mijl en Team Zevenheuvelenloop aan te gaan. Ook enkele atleten van Team Zevenheuvelen staan aan de start, zoals talent Julia van Velhoven die vorig jaar 5e nationale dame werd in een tijd van 21.38

In totaal bestaat het wedstrijdveld uit bijna 400 atleten. Hiervan zijn 150 genodigde lopers uit heel Nederland, die aan bepaalde limieten voldoen en geïnviteerd worden door de organisatie. Verder zijn er zo’n 250 atleten die zich inschrijven op basis van een wedstrijdlicentie.


Vernieuwde 4 Mijl App te downloaden

Ook dit jaar is er weer een 4 Mijl App. Met de vernieuwde 4 Mijl App, kunnen deelnemers zich nog beter voorbereiden op hun race. De 4 Mijl App bevat alle belangrijke informatie voor deelnemers én toeschouwers. Denk aan interactieve parcourskaarten, starttijden en reisadvies en leuke fotoframes. En met de LiveTracking functie is het mogelijk om lopers tijdens hun race realtime te volgen. Deze functionaliteit is voor alle deelnemers en wordt automatisch geactiveerd.

Download de 4 Mijl App in de Google Play Store

Download de 4 Mijl App in de Apple App Store 

Vernieuwde 4 Mijl App te downloaden

Lentis opent vaste 4 Mijl route in aanloop naar de 4 Mijl van Groningen

GGZ-instelling Lentis opent zaterdag 6 oktober een vaste 4 Mijl route op het terrein van de Lentis locatie Dennenoord in Zuidlaren. Het parcours is 6,4 kilometer lang en is hierdoor toegankelijk voor iedereen die wil bewegen en/of sportief bezig wil zijn.

Rondje Dennenoord
Rondje Dennenoord wordt in aanloop naar de 4 Mijl op 6 oktober om 11.00 uur feestelijk geopend. Iedereen is tijdens deze feestelijke opening welkom om een ronde te lopen en de benen te testen voor de 4 Mijl van Groningen een weekend later op 13 en 14 oktober. Het 4 Mijl-parcours kan zowel op de fiets, wandelend als hardlopend worden afgelegd. De route loopt langs Zuidlaren, zodat mensen daar ook gemakkelijk kunnen opstappen en gaat vervolgens via een lang schelpenpad weer terug naar Lentis. De start en finish is voor verpleeghuis De Enk op het Dennenoordterrein.

Bewustwording gezonde leefstijl
Met de vaste 4 Mijl route wil Lentis graag een uitdagende mogelijkheid bieden om op het terrein van Zuidlaren te bewegen. Een inspirerende omgeving waar men uitgedaagd wordt om te werken aan een gezonde leefstijl en gefaciliteerd wordt om daadwerkelijk aan de slag te gaan. Lentis biedt geestelijke gezondheidszorg, forensische gezondheidszorg en ouderenzorg in de provincies Groningen, Drenthe en Friesland. Met als doel het verbeteren van de gezondheid en het welzijn van cliënten en patiënten. Bij Lentis staat de bewustwording om te werken aan een eigen gezonde leefstijl hoog in het vaandel.

Partners
Golazo Noord Nederland is samen met de gemeente Tynaarlo, zorgverzekeraar Menzis en de plaatselijke loopverenigingen als partner bij dit mooie initiatief betrokken. Gemeente Tynaarlo heeft met plezier bijgedragen aan de totstandkoming van het 4 Mijl parcours in Zuidlaren, omdat het voor inwoners nog aantrekkelijker wordt om hard te lopen. Voor Menzis is het belangrijk dat mensen hun leefkracht versterken. Projecten waarbij vitaliteit, beweging en het verbeteren van de gezondheid centraal staan onderstrepen het belang van leefkracht, zoals het Rondje Dennenoord en de 4 Mijl van Groningen. Timey de officiële mascotte van de 4 Mijl is aanstaande zaterdag 6 oktober ook aanwezig tijdens de opening, om nog meer mensen aan te sporen om fitter te worden. Lees hier meer over Timey.

Lentis zelf doet ook mee aan de 4 Mijl Groningen. Dit doen zij met 30 deelnemers aan de 4 Mijl 4 You op zaterdagavond 13 oktober en 4 teams tijdens de bedrijvenloop op zondag 14 oktober.


Wereldtop in actie bij de 32e editie van de Menzis 4 Mijl van Groningen

Victor Chumo en grote favorieten

De organisatie van de Menzis 4 Mijl van Groningen heeft voor de 32e editie ook de winnaar van vorig jaar weer aan de start staan: Victor Chumo., De uit Kenia afkomstige Chumo (31), was in 2017 de verassende winnaar van de 4 Mijl toen hij topfavoriet Yomif Kejelcha achter zich wist te laten. Daarna wist hij nog een aantal topwedstrijden op zijn naam te schrijven waaronder de Montferlandrun, Peuerbach Nieuwjaarswedstrijd en onlangs nog de Lille Halve Marathon.

Tegenstanders van Chumo zijn onder andere de uit Ethiopië afkomstige Ibrahim Jeilan, Albert Rop uit Bahrein, die zich met name gespecialiseerd heeft in de 5000m en Telahun Haile, de verrassende ‘early season leader’ met een wereldbesttijd op de 5000m gelopen in juni in 13.04. Daarnaast staat ook Davis Kiplangat (20) weer aan de start. Hij werd vorig jaar 6e bij de 4 Mijl.

Bij de internationale vrouwen zal de strijd gaan tussen 2 Keniaanse en een Belgische atleet

Ook bij de vrouwen staat de internationale top aan de start. Meervoudig Belgisch en eenmaal Europees Kampioene Louise Carton begon haar carrière bij Hermes Club Oostende. In 2013 veroverde ze haar eerste Belgische titel tijdens de Junioren Kampioenschappen veldlopen.

De uit Kenia afkomstige Eva Cherono (22) maakte al vroeg in haar carrière naam door een medaille te pakken bij de Afrikaanse Jeugd Kampioenschappen in 2013. In 2015 kwam ze tijdens het junioren toernooi net iets te kort en finishte als 4de. Dit jaar is Eva regelmatig te zien in de grote wedstrijden waar ze als haas optreed tijdens de diverse Diamond League wedstrijden.
Daarnaast zal ook de Keniaanse Valentine Mateiko (22) starten. Zij had al succes bij de WK junioren in Eugene, Amerika. Daarna lag de focus van de jonge Keniaanse met name op het afronden van haar studie. Nu is zij echter klaar voor haar comeback.


Startlijst, persaccreditatie en persmeeting
Via deze link is alvast meer informatie over bovengenoemde atleten te vinden.
De volledige startlijst is op 3 oktober te bekijken op www.4mijl.nl/info/pers

Persconferentie
Vrijdag 12 oktober om 14.00 uur is een persmeeting in hotel Mercure. De volgende nationale atleten zijn in ieder aanwezig: Roy Hoornweg, Susan Krumins, Maureen Koster en Khalid Choukoud.

Journalisten die de persmeeting vrijdag 12 oktober of de 4 Mijl van Groningen willen bijwonen dienen zich te accrediteren bij de organisatie. Persaccreditatie aanvragen kan via het aanvraagformulier op de website. Voor meer informatie en aanvragen kijk op: www.4mijl.nl/info/pers 

Wereldtop in actie bij de 32e editie van de Menzis 4 Mijl van Groningen

Nationale topatleten goed vertegenwoordigd bij 32e editie Menzis 4 Mijl van Groningen

Susan Krumins, Maureen Koster, Roy Hoornweg, Khalid Choukoud, Mohamed Ali en veelbelovende talenten in actie.

Zondag 14 oktober is de Nederlandse top bij de mannen én vrouwen zeer goed vertegenwoordigd bij de 32e editie van de Menzis 4 Mijl van Groningen. Bij de mannen staan in ieder geval Roy Hoornweg, Khalid Choukoud, Mohamed Ali en vele andere atleten aan de start. Ook het vrouwenveld is goed vertegenwoordigd met Susan Krumins en Maureen Koster. De organisatie verwacht dan ook een snelle wedstrijd en een spannende strijd tussen nationale atleten.

Susan Krumins en Maureen Koster zijn bij de Nederlandse vrouwen de meest aansprekende namen. De 32-jarige Krumins is een graag geziene atlete bij nationale en internationale wedstrijden en kan in Groningen rekenen op een goede sfeer en veel aanmoedigingen van het publiek. Ze behaalde begin augustus op het EK Atletiek in Berlijn zilver op de 10 km. In 2014 ging het Nederlandse record op de 4 Mijl er aan en liep Krumins 20.05. Een jaar later, in 2015 verbrak Maureen Koster dit record door de 4 Mijl in 19.59 min te lopen. Sindsdien staat het nog steeds op haar naam. Andere Nederlandse vrouwen zijn o.a. talent Roos Blokhuis (3e nationaal in 2017), Anne Luijten (4e nationaal 2017) en Noorderling Jessica Oosterloo.

Roy Hoornweg werd afgelopen jaar 3e nationale man. De drie jaren daarvoor was hij steeds de snelste Nederlander. De 29-jarige topatleet kan met recht uitkijken naar zijn race op 14 oktober. Concurrentie zal hij o.a. krijgen van Khalid Choukoud en Mohamed Ali. Choukoud liep in 2014 voor de laatste keer de 4 Mijl en eindigde toen op een 3e nationale plaats, in een tijd van 18.15 min. Ali zal goede concurrentie bieden aan beide en werd afgelopen 22 september 2e bij de Dam tot Damloop. Ook Richard Douma, die in 2017 de 1e nationale plaats bij de 4 Mijl behaalde staat aan de start samen met Frank Futselaar, die dit jaar zeer goed presteert.


Startlijst, persaccreditatie en persmeeting
Via deze link is alvast meer informatie over bovengenoemde atleten te vinden.
De volledige startlijst is op 3 oktober te bekijken op www.4mijl.nl/info/pers

Persconferentie
Vrijdag 12 oktober om 14.00 uur is een persmeeting in hotel Mercure. De volgende nationale atleten zijn in ieder aanwezig: Roy Hoornweg, Susan Krumins, Maureen Koster en Khalid Choukoud.

Journalisten die de persmeeting vrijdag 12 oktober of de 4 Mijl van Groningen willen bijwonen dienen zich te accrediteren bij de organisatie. Persaccreditatie aanvragen kan via het aanvraagformulier op de website. Voor meer informatie en aanvragen kijk op: www.4mijl.nl/info/pers 


Brunel nieuwe partner 4 Mijl

In de afgelopen jaren is het grootste hardloopevenement van Noord-Nederland, de 4 Mijl, uitgegroeid tot een volksfeest voor de stad Groningen en omstreken. Voor internationale detacheerder Brunel (link naar hun site) een reden om hier vorig jaar voor het eerst met 40 deelnemers aan de Bedrijvenloop aan mee te doen. Zowel interne medewerkers als gedetacheerde collega’s vanuit verschillende branches reisden hiervoor af naar het Noorden. Na afloop volgden er vele positieve reacties en ook dit jaar werd de vraag vanuit medewerkers gesteld of deelname met een aantal teams weer mogelijk was. En met succes; dit jaar staan we aan de start met 8 teams, oftewel 56 deelnemers.

De combinatie van ontmoeting van collega’s in een sociale setting buiten werktijd en de vele opdrachtgevers waar Brunel mee samenwerkt die ook deelnemen, maakt de 4 Mijl een prachtig evenement om aan deel te nemen. Relaties van Brunel zoals AVEBE, Astellas, Engie, Eekels, GLT-plus, Gasunie, Rabobank, Royal Haskoning, ABN Amro, Tebodin en FrieslandCampina waren vorig jaar allemaal vertegenwoordigd.
Vanuit onze visie; ‘’realisatie van marktleiderschap door geluk, groei en succes voor zowel onze medewerkers als onze opdrachtgevers centraal te stellen’’, sluit dit evenement in Groningen hier uitstekend bij aan. Naast het nastreven van doelen en successen, is het minstens zo belangrijk om het geluk van een persoon centraal te stellen. Geluk is een beleving, een mate van ontspanning en tevredenheid. En wat is er mooier om daar een kleine bijdrage aan te kunnen leveren door medewerkers op een moderne en actieve methode met elkaar te verbinden. Op die manier hoopt Brunel een betrokken en stimulerende werkgever te zijn en draagt de 4 Mijl hopelijk een stukje bij aan het behoud van medewerkers binnen de organisatie.


De 4 Mijl van Groningen introduceert mascotte Timey

Timey, het nieuwe gezicht van de 4 Mijl van Groningen straalt in alles Groningen uit. De mascotte zal zorgen voor nog meer beleving in de aanloop naar en tijdens het evenement en gaat vooral deelnemers aansporen om nog fitter te worden. Timey is in de aanloop van de 4 Mijl op verschillende plaatsen te spotten en natuurlijk is hij aanwezig in het weekend van 14 oktober tijdens de Menzis 4 Mijl van Groningen en op zaterdagavond 13 oktober bij de 4Mijl4You.

Het verhaal
Timey, de aller fitste Groninger, woont al zijn hele leven in de nok van de Martinitoren. Dit jaar heeft Timey besloten om uit de toren te komen en mensen te trainen, begeleiden en uitdagen om door de 4 Mijl, nog fitter, strakker en sportiever te worden. Tijdens de 4 Mijl kunnen deelnemers laten zien hoe snel ze zijn.

De naam
Wanneer men aan Groningen denkt, dan denkt men aan de Martinitoren. Het meest in het oog springende gebouw van de stad, is verwerkt in de pet. Timey is het hulpje van de klokkenluider en woont als zijn hele leven in de nok van de Martinitoren. Aan Timey de schone taak om dagelijks de 312 treden van de Martinitoren naar beneden te rennen om de post te halen. Hij is daarom super fit. De naam Timey is afgeleid van het Engelse woord time en is ontstaan doordat hij elke dag weer op de klok kijkt of hij zijn tijd verbeterd heeft.

Nieuwsgierig naar hoe Timey ontvangen is in Groningen? Bekijk dan de speciale webpagina en de introductievideo van onze nieuwe mascotte.

Timey gaat naar de Anne Frank school
In aanloop naar de 4 Mijl verzorgen de atleten van Team 4 Mijl, clinics op 25 basisscholen in de regio. Een van die scholen is de Anne Frankschool in Hoogkerk waar maandag 24 september Team 4 Mijl de training verzorgt. Ook Timey zal hierbij aanwezig zijn om de kinderen mee te helpen zich goed voor te bereiden voor de 4 Mijl op zondag 14 oktober.

Team 4 Mijl is hét talententeam van Noord Nederland. De Menzis 4 Mijl van Groningen vindt het belangrijk dat aanstormende talenten goede begeleiding krijgen om hun prestaties te verbeteren en zich te ontwikkelen als topsporter. De donaties aan Team 4 Mijl worden gebruikt om begeleiding op het gebied van training uit te breiden, voor medische zorg, mentale begeleiding en voeding meer beter te ondersteunen.

Timey is in ieder geval op de volgende data te vinden:
Maandag 24 september
Timey gaat tussen 14.30 – 15.30 uur langs bij de Anne Frankschool in Hoogkerk waar een clinic van Team4Mijl wordt gegeven door atleten.
Zaterdag 6 oktober
Timey is rond 11.00 uur: aanwezig bij de opening van het Lentis 4 Mijl parcours ‘Rondje Dennenoord’.


Laatste startbewijzen voor Menzis 4 Mijl van Groningen

Zondag 14 oktober vindt de Menzis 4 Mijl van Groningen plaats. Heel Groningen en omstreken loopt dan uit voor het grootste sportevenement van het Noorden. Voor deze 32e editie zijn er nog enkele startbewijzen beschikbaar.

Tijdens de Menzis 4 Mijl van Groningen lopen jaarlijks zo’n 23.000 deelnemers van Haren naar Groningen, variërend van beginnende recreanten tot wereldtoppers. Tijdens dé hardloopklassieker van Noord Nederland leggen lopers exact 6,437 km af. De Menzis 4 Mijl bestaat uit de Recreantenloop, Wedstrijdloop, Bedrijvenloop, Chiquita Jeugdloop powered by GasTerra voor scholen en verenigingen en de Charity Run speciaal voor het goede doel, het UMCG Transplantatiecentrum.

Doe de 4 Mijl anders
Op de vooravond van de 4 Mijl vindt de 8e editie van de Menzis 4Mijl4You powered by GasTerra plaats. Deelnemers leggen exact hetzelfde parcours van 6,437 km tussen Haren en Groningen af, maar dan op alternatieve wijze. Op skates, in een rolstoel of met een kinderwagen. Niets is te gek! Iedereen mag aan de 4Mijl4You meedoen op zijn eigen manier, waarbij er onderscheid is in een startgroep van 3 km/u, 6 km/u en 15 km/u. Het is geen wedstrijd, maar een gezellig en ludiek evenement met veel entertainment. Inschrijven kan via www.4mijl4you.nl.

Inschrijven nog mogelijk
Inschrijven voor de Menzis 4 Mijl van Groningen is nog mogelijk. Indien deelnemers zich vóór donderdag 20 september inschrijven krijgen deelnemers het startnummer nog thuisgestuurd.

Laatste startbewijzen voor Menzis 4 Mijl van Groningen

Na de 4 Mijl gescout worden als talentvolle jeugdloper?

In 2017 is de 4 Mijl gaan samenwerken met RTC Noord Atletiek. Doel was om talentvolle jeugdlopers te enthousiasmeren voor atletiek. Vorig jaar zijn de 100 beste jeugdlopers van de 4 Mijl uitgenodigd om een aantal keer mee te trainen met RTC. Ook dit jaar worden kinderen geselecteerd en geldt er weer een trainingsaanbod. Mocht jij bij de 100 beste jeugdlopers zitten in de einduitslag van de 4 Mijl, dan ontvang je na de 4 Mijl een persoonlijke uitnodiging voor deze speciale trainingen!

Bij de 4 Mijl zijn twee leeftijdscategorieën 6 t/m 12 jaar en 13 t/m 18 jaar. Als jij bij de beste 50 lopers eindigt in jouw leeftijdscategorie dan wordt je de mogelijkheid geboden om daarna met twee toptrainer te trainen om je professioneel voor te bereiden op de Plantsoenloop in Groningen op zaterdag 3 november 2018. Ben jij benieuwd wat jij zou kunnen bereiken onder professionele begeleiding?

De toptrainers

Eddy Kiemel is hoofdtrainer van Team 4 Mijl en werkt onder meer met Europees medaillewinnaar Thijmen Kupers. In de afgelopen 20 jaar heeft Eddy Kiemel al meerdere Nederlandse atleten naar de Europese top gecoacht.

Guido van Weeren is hoofdtrainer van het RTC Noord atletiek en is tevens jeugdbondscoach van de atletiekunie. Onder zijn begeleiding zijn er al vele jonge hardlopers doorgebroken tot de Nederlandse en internationale top.

Samengevat

  • Trainingen op de woensdagen tussen 14 oktober en 3 november
  • Professioneel trainen voor de Plantsoenloop met twee toptrainers
  • De 50 beste jongens en meisjes t/m 12 jaar en de 50 beste jongens en meisjes t/m 18 jaar worden uitgenodigd voor de trainingen
  • De beste en meest gemotiveerde hardlopers mogen blijven trainen bij het Regionaal Talent Centrum. Er volgt dan een uitnodigen om te trainen bij de selectie.


Ruim 75% van de startnummers 4 Mijl van Groningen al verkocht

De 4 Mijl van Groningen is al jaren het grootste loopevenement van Noord-Nederland. Op zondag 14 oktober kunnen maximaal 23.000 deelnemers de 4 Mijl van Haren naar Groningen afleggen. Momenteel is al ruim 75% van de startnummers verkocht en zijn er dus nog een beperkt aantal startbewijzen beschikbaar.

Het evenement is pas over drie maanden, maar mensen die nog twijfelen wordt geadviseerd niet te lang meer te wachten met inschrijven. Het evenement is populair bij lopers uit zowel binnen- als buitenland, bedrijven en scholen. Om de kwaliteit te waarborgen, is er een limiet aan het aantal lopers gesteld. Zodra die grens is bereikt, sluit de inschrijving.

Klik hier om je in te schrijven

Ruim 75% van de startnummers 4 Mijl van Groningen al verkocht

De 4 Mijl van Groningen shirts!

Voor 2018 hebben we nieuwe ontwerpen hardloopshirts gemaakt! Voor €20,- per stuk kun je deze bestellen bij jouw inschrijving. Er is een dames- en herenvariant. 

Maattabel

Bekijk hier de maattabel.


De inschrijving is geopend!

Het grootste loopevenement van Noord-Nederland belooft op zondag 14 oktober voor iedere loper weer een prachtige ervaring te worden. Duizenden recreanten en (internationale) topatleten komen samen en lopen van Haren naar Groningen. Je kunt wederom tienduizenden toeschouwers en vele bandjes langs het parcours verwachten.

Klik hier om je in te schrijven


Nieuwe website online

Goed nieuws: onze nieuwe website is nu online! Navigeer door de site via de menubalk bovenaan. Bij deelnemen vind je alle afstanden en informatie over inschrijven. Bij info vind je alle informatie over het evenement. Komende week wordt de website verder uitgebreid.