Nieuws

Brunel nieuwe partner 4 Mijl

In de afgelopen jaren is het grootste hardloopevenement van Noord-Nederland, de 4 Mijl, uitgegroeid tot een volksfeest voor de stad Groningen en omstreken. Voor internationale detacheerder Brunel (link naar hun site) een reden om hier vorig jaar voor het eerst met 40 deelnemers aan de Bedrijvenloop aan mee te doen. Zowel interne medewerkers als gedetacheerde collega’s vanuit verschillende branches reisden hiervoor af naar het Noorden. Na afloop volgden er vele positieve reacties en ook dit jaar werd de vraag vanuit medewerkers gesteld of deelname met een aantal teams weer mogelijk was. En met succes; dit jaar staan we aan de start met 8 teams, oftewel 56 deelnemers.

De combinatie van ontmoeting van collega’s in een sociale setting buiten werktijd en de vele opdrachtgevers waar Brunel mee samenwerkt die ook deelnemen, maakt de 4 Mijl een prachtig evenement om aan deel te nemen. Relaties van Brunel zoals AVEBE, Astellas, Engie, Eekels, GLT-plus, Gasunie, Rabobank, Royal Haskoning, ABN Amro, Tebodin en FrieslandCampina waren vorig jaar allemaal vertegenwoordigd.
Vanuit onze visie; ‘’realisatie van marktleiderschap door geluk, groei en succes voor zowel onze medewerkers als onze opdrachtgevers centraal te stellen’’, sluit dit evenement in Groningen hier uitstekend bij aan. Naast het nastreven van doelen en successen, is het minstens zo belangrijk om het geluk van een persoon centraal te stellen. Geluk is een beleving, een mate van ontspanning en tevredenheid. En wat is er mooier om daar een kleine bijdrage aan te kunnen leveren door medewerkers op een moderne en actieve methode met elkaar te verbinden. Op die manier hoopt Brunel een betrokken en stimulerende werkgever te zijn en draagt de 4 Mijl hopelijk een stukje bij aan het behoud van medewerkers binnen de organisatie.


De 4 Mijl van Groningen introduceert mascotte Timey

Timey, het nieuwe gezicht van de 4 Mijl van Groningen straalt in alles Groningen uit. De mascotte zal zorgen voor nog meer beleving in de aanloop naar en tijdens het evenement en gaat vooral deelnemers aansporen om nog fitter te worden. Timey is in de aanloop van de 4 Mijl op verschillende plaatsen te spotten en natuurlijk is hij aanwezig in het weekend van 14 oktober tijdens de Menzis 4 Mijl van Groningen en op zaterdagavond 13 oktober bij de 4Mijl4You.

Het verhaal
Timey, de aller fitste Groninger, woont al zijn hele leven in de nok van de Martinitoren. Dit jaar heeft Timey besloten om uit de toren te komen en mensen te trainen, begeleiden en uitdagen om door de 4 Mijl, nog fitter, strakker en sportiever te worden. Tijdens de 4 Mijl kunnen deelnemers laten zien hoe snel ze zijn.

De naam
Wanneer men aan Groningen denkt, dan denkt men aan de Martinitoren. Het meest in het oog springende gebouw van de stad, is verwerkt in de pet. Timey is het hulpje van de klokkenluider en woont als zijn hele leven in de nok van de Martinitoren. Aan Timey de schone taak om dagelijks de 312 treden van de Martinitoren naar beneden te rennen om de post te halen. Hij is daarom super fit. De naam Timey is afgeleid van het Engelse woord time en is ontstaan doordat hij elke dag weer op de klok kijkt of hij zijn tijd verbeterd heeft.

Nieuwsgierig naar hoe Timey ontvangen is in Groningen? Bekijk dan de speciale webpagina en de introductievideo van onze nieuwe mascotte.

Timey gaat naar de Anne Frank school
In aanloop naar de 4 Mijl verzorgen de atleten van Team 4 Mijl, clinics op 25 basisscholen in de regio. Een van die scholen is de Anne Frankschool in Hoogkerk waar maandag 24 september Team 4 Mijl de training verzorgt. Ook Timey zal hierbij aanwezig zijn om de kinderen mee te helpen zich goed voor te bereiden voor de 4 Mijl op zondag 14 oktober.

Team 4 Mijl is hét talententeam van Noord Nederland. De Menzis 4 Mijl van Groningen vindt het belangrijk dat aanstormende talenten goede begeleiding krijgen om hun prestaties te verbeteren en zich te ontwikkelen als topsporter. De donaties aan Team 4 Mijl worden gebruikt om begeleiding op het gebied van training uit te breiden, voor medische zorg, mentale begeleiding en voeding meer beter te ondersteunen.

Timey is in ieder geval op de volgende data te vinden:
Maandag 24 september
Timey gaat tussen 14.30 – 15.30 uur langs bij de Anne Frankschool in Hoogkerk waar een clinic van Team4Mijl wordt gegeven door atleten.
Zaterdag 6 oktober
Timey is rond 11.00 uur: aanwezig bij de opening van het Lentis 4 Mijl parcours ‘Rondje Dennenoord’.


Laatste startbewijzen voor Menzis 4 Mijl van Groningen

Zondag 14 oktober vindt de Menzis 4 Mijl van Groningen plaats. Heel Groningen en omstreken loopt dan uit voor het grootste sportevenement van het Noorden. Voor deze 32e editie zijn er nog enkele startbewijzen beschikbaar.

Tijdens de Menzis 4 Mijl van Groningen lopen jaarlijks zo’n 23.000 deelnemers van Haren naar Groningen, variërend van beginnende recreanten tot wereldtoppers. Tijdens dé hardloopklassieker van Noord Nederland leggen lopers exact 6,437 km af. De Menzis 4 Mijl bestaat uit de Recreantenloop, Wedstrijdloop, Bedrijvenloop, Chiquita Jeugdloop powered by GasTerra voor scholen en verenigingen en de Charity Run speciaal voor het goede doel, het UMCG Transplantatiecentrum.

Doe de 4 Mijl anders
Op de vooravond van de 4 Mijl vindt de 8e editie van de Menzis 4Mijl4You powered by GasTerra plaats. Deelnemers leggen exact hetzelfde parcours van 6,437 km tussen Haren en Groningen af, maar dan op alternatieve wijze. Op skates, in een rolstoel of met een kinderwagen. Niets is te gek! Iedereen mag aan de 4Mijl4You meedoen op zijn eigen manier, waarbij er onderscheid is in een startgroep van 3 km/u, 6 km/u en 15 km/u. Het is geen wedstrijd, maar een gezellig en ludiek evenement met veel entertainment. Inschrijven kan via www.4mijl4you.nl.

Inschrijven nog mogelijk
Inschrijven voor de Menzis 4 Mijl van Groningen is nog mogelijk. Indien deelnemers zich vóór donderdag 20 september inschrijven krijgen deelnemers het startnummer nog thuisgestuurd.

Laatste startbewijzen voor Menzis 4 Mijl van Groningen

Na de 4 Mijl gescout worden als talentvolle jeugdloper?

In 2017 is de 4 Mijl gaan samenwerken met RTC Noord Atletiek. Doel was om talentvolle jeugdlopers te enthousiasmeren voor atletiek. Vorig jaar zijn de 100 beste jeugdlopers van de 4 Mijl uitgenodigd om een aantal keer mee te trainen met RTC. Ook dit jaar worden kinderen geselecteerd en geldt er weer een trainingsaanbod. Mocht jij bij de 100 beste jeugdlopers zitten in de einduitslag van de 4 Mijl, dan ontvang je na de 4 Mijl een persoonlijke uitnodiging voor deze speciale trainingen!

Bij de 4 Mijl zijn twee leeftijdscategorieën 6 t/m 12 jaar en 13 t/m 18 jaar. Als jij bij de beste 50 lopers eindigt in jouw leeftijdscategorie dan wordt je de mogelijkheid geboden om daarna met twee toptrainer te trainen om je professioneel voor te bereiden op de Plantsoenloop in Groningen op zaterdag 3 november 2018. Ben jij benieuwd wat jij zou kunnen bereiken onder professionele begeleiding?

De toptrainers

Eddy Kiemel is hoofdtrainer van Team 4 Mijl en werkt onder meer met Europees medaillewinnaar Thijmen Kupers. In de afgelopen 20 jaar heeft Eddy Kiemel al meerdere Nederlandse atleten naar de Europese top gecoacht.

Guido van Weeren is hoofdtrainer van het RTC Noord atletiek en is tevens jeugdbondscoach van de atletiekunie. Onder zijn begeleiding zijn er al vele jonge hardlopers doorgebroken tot de Nederlandse en internationale top.

Samengevat

  • Trainingen op de woensdagen tussen 14 oktober en 3 november
  • Professioneel trainen voor de Plantsoenloop met twee toptrainers
  • De 50 beste jongens en meisjes t/m 12 jaar en de 50 beste jongens en meisjes t/m 18 jaar worden uitgenodigd voor de trainingen
  • De beste en meest gemotiveerde hardlopers mogen blijven trainen bij het Regionaal Talent Centrum. Er volgt dan een uitnodigen om te trainen bij de selectie.


Ruim 75% van de startnummers 4 Mijl van Groningen al verkocht

De 4 Mijl van Groningen is al jaren het grootste loopevenement van Noord-Nederland. Op zondag 14 oktober kunnen maximaal 23.000 deelnemers de 4 Mijl van Haren naar Groningen afleggen. Momenteel is al ruim 75% van de startnummers verkocht en zijn er dus nog een beperkt aantal startbewijzen beschikbaar.

Het evenement is pas over drie maanden, maar mensen die nog twijfelen wordt geadviseerd niet te lang meer te wachten met inschrijven. Het evenement is populair bij lopers uit zowel binnen- als buitenland, bedrijven en scholen. Om de kwaliteit te waarborgen, is er een limiet aan het aantal lopers gesteld. Zodra die grens is bereikt, sluit de inschrijving.

Klik hier om je in te schrijven

Ruim 75% van de startnummers 4 Mijl van Groningen al verkocht

De 4 Mijl van Groningen shirts!

Voor 2018 hebben we nieuwe ontwerpen hardloopshirts gemaakt! Voor €20,- per stuk kun je deze bestellen bij jouw inschrijving. Er is een dames- en herenvariant. 

Maattabel

Bekijk hier de maattabel.


De inschrijving is geopend!

Het grootste loopevenement van Noord-Nederland belooft op zondag 14 oktober voor iedere loper weer een prachtige ervaring te worden. Duizenden recreanten en (internationale) topatleten komen samen en lopen van Haren naar Groningen. Je kunt wederom tienduizenden toeschouwers en vele bandjes langs het parcours verwachten.

Klik hier om je in te schrijven


Nieuwe website online

Goed nieuws: onze nieuwe website is nu online! Navigeer door de site via de menubalk bovenaan. Bij deelnemen vind je alle afstanden en informatie over inschrijven. Bij info vind je alle informatie over het evenement. Komende week wordt de website verder uitgebreid.