Voorbereiding

Voorbereiding

De Menzis 4 Mijl van Groningen is ideale afstand om te lopen voor zowel de gevorderde lopers als voor de beginner. Iedere deelnemer heeft een unieke reden om deel te nemen aan dit evenement. Maar om deelnemers deze editie nog beter voorbereid aan de start te laten verschijnen, worden er naast online trainingen ook fysieke 4 Mijl clinics aangeboden in aanloop naar het evenement. Deze 4 Mijl clinics worden aangeboden op verschillende niveaus en voor de verschillende doelgroepen die deelnemen aan de 4 Mijl. De volgende verschillende soorten clinics worden dit jaar aangeboden:

 • Clinics voor bedrijven
 • Clinics op scholen voor de jeugd
 • Clinics voor recreanten/studenten
 • 4 Mijl Try-out pakket
 • Energylab trainingsschema


Clinics bedrijven

Ga samen met je collega’s voor een topprestatie tijden de 4 Mijl van Groningen! Wij bereiden jullie bedrijventeam zo goed mogelijk voor! In de weken voorafgaand aan de 4 Mijl verzorgen wij looptrainingen voor de bedrijventeams. We stellen een compleet trainingsschema op voor het hele team (in overleg). Inschrijven is mogelijk vanaf juni. 

 • Start: eind augustus
 • Duur: 6 weken
 • Tijd: 1,5 uur per training
 • Dag: maandag – vrijdag
 • Locatie: op locatie of in het Stadspark Groningen.
 • Kosten: €400,00 ex BTW
Is een compleet trainingsschema niet nodig, maar willen jullie wel graag een aantal thematische bijeenkomsten? Ook dat is mogelijk! Vraag naar de voorwaarden via info@loopplezier.nl.

Aanmelden
Clinics bedrijven

Clinics scholen

De clinic die door Team 4 Mijl wordt verzorgd voor de school is een (lichte) training, waarbij aandacht wordt geschonken aan een aantal aspecten aan het lopen van de 4 Mijl. Dit is bijvoorbeeld ‘hoe deel ik mijn race in?’, ‘wat is een goede looptechniek?’, ‘wat doe ik met drinken onderweg?’ etc. Dit wisselt per clinic. De clinic wordt op locatie (op de school) aangeboden en verzorgt door één van de coaches van Team 4 Mijl in combinatie met één of meerdere topatleten. De clinic duurt ongeveer een uur en gaat in overleg met de school.

Via het inschrijfsysteem kan de school zich aanmelden voor de clinic.

Als van dit aanbod gebruik wordt gemaakt neemt medio augustus Team 4 Mijl contact met de school op om een afspraak te maken voor de clinic. Er is een maximum van 25 scholen die bezocht kunnen worden, dus wees er snel bij want vol=vol.


Clinics recreanten/studenten

Lukt het jou om dit jaar onder de 30 minuten te lopen?

Net als de afgelopen jaren verzorgt RunX verschillende loopclinics ter voorbereiding van de 4 Mijl van Groningen.

Vanaf eind augustus kan je 6 weken lang mee trainen om perfect voorbereid aan de start te staan van de 4 Mijl. 1 keer per week trainen we samen en is er onder andere aandacht voor looptechniek, trainen op hartslag en intervaltraining. Naast de groepstraining ontvangen de deelnemers een compleet trainingsschema. Inschrijven voor de clinics kan vanaf juni.

Groepen
Maandag 18:00-19:30 uur (start 26 augustus)
Dinsdag 18:00-19:00 uur (start 27 augustus)
Zaterdag 9:00-10:30 uur (start 31 augustus)

Kosten: € 30,00,-.

Vraag naar de voorwaarden via info@loopplezier.nl.

Aanmelden
Clinics recreanten

Clinics Lentis 4 Mijl Try-out pakket

Speciaal voor beginnende hardlopers uit de regio Zuidlaren is een 4 Mijl Try-out pakket ontwikkeld ter voorbereiding op de 4 Mijl. Deze trainingen worden aangeboden door een samenwerking met de Loopvereniging de Drenthse Aa in Zuidlaren. Maximaal 30 deelnemers kunnen zich aanmelden voor het speciale pakket.

Inhoud 4 Mijl Try-out pakket (gericht op beginners)

 • Start woensdag 22 mei
 • Totaal 3 hardloopclinics op de woensdagavonden 22 mei, 5 juni en 19 juni
 • Trainingschema's vakantieperiode
 • Deelname Lentis Try-out 4Mijl op 1 september (Rondje Dennenoord)
 • Laatste voorbereidingsclinic op woensdag 11 september door Team 4Mijl
 • Deelname 4 Mijl op 13 oktober
 • Kosten €30,- per persoon
Lentis, Golazo en Menzis organiseren ‘Lentis 4 Mijl Try-out’

Op zondag 1 september om 10.30 uur vindt een hardloopevent plaats ter voorbereiding op de Menzis 4 Mijl van Groningen. Deze “Lentis 4 Mijl Try-out” is voor jong en oud en voor zowel beginners als gevorderde lopers die zichzelf kunnen testen op Rondje Dennenoord gelegen op het terrein van Lentis in Zuidlaren. Het evenement is gratis toegankelijk. Dit event is een voortzetting van de samenwerking die Menzis, Golazo, Lentis en de loopverenigingen uit Zuidlaren in 2018 zijn gestart.

Aanmelden
Clinics Lentis 4 Mijl Try-out pakket

Energy Lab

Meer uit jezelf halen, dat is wat wij nastreven. Heb je weleens nagedacht over hoe jij jezelf kunt verbeteren met behulp van conditietesten, complete bodyscans of steunzoolanalyses? Energy Lab biedt deze professionele dienstverleningen aan voor zowel de recreatieve sporter als de topsporter.

Onze dienstverleningen in het lab zijn erop gericht om jou op een verantwoorde en wetenschappelijk onderbouwde manier te helpen in het realiseren van je sportieve ambities. Dit doen we via een uitgebreid aanbod aan o.a. conditietesten, steunzoolanalyses, bodyscans en voedingsadvies. 

MyEnergyLab is een ideaal online trainingsplatform om verantwoord jouw sportieve doel te bereiken. Je kunt het schema aanschaffen bij jouw inschrijving voor de 4 Mijl van Groningen. Wij bieden een speciale actie aan: € 5,00 voor een trainingsschema van 8 tot 24 weken. De normale prijs is € 1,- per week. Nadat jouw inschrijving is ontvangen, krijg je binnen enkele dagen een e-mail van MyEnergyLab met je persoonlijke vouchercode.

Wij helpen graag om Business Teams topfit en blessurevrij aan de start te krijgen. Energy@Work staat voor het uitwerken en implementeren van duurzame beweeg- en gezondheidscampagnes op maat voor bedrijven. Betrokken, fitte en mentaal sterke werknemers vormen immers het belangrijkste kapitaal van elk bedrijf.