Toeschouwers

Groningen

De beste binnenstad, de leukste studentenstad en de meest fietsvriendelijke stad: Groningen is het allemaal. Groningen biedt dagjesmensen, toeristen en winkelend publiek alles wat je van een stad mag verwachten en is het culturele hart van de provincie. De Grote Markt is het bruisende centrum van Groningen, met het historische Goudkantoor, de gezellige Vismarkt en de Herestraat met aan de kop ervan het Waagcomplex waar je lekker kunt shoppen.

In Groningen is eigenlijk altijd iets te doen, van een festival als Eurosonic Noorderslag of Noorderzon, tot optredens van bands in Vera of een voorstelling in de Stadsschouwburg; Groningen heeft een enorm cultuuraanbod. De horeca kent geen sluitingstijd en is erg veelzijdig. De vele uitgaansgelegenheden maken Groningen tot leuke en gezellige plek om een avondje te stappen.


Altijd iets te doen

In Groningen is eigenlijk altijd iets te doen, van een festival als Eurosonic Noorderslag of Noorderzon, tot optredens van bands in Vera of een voorstelling in de Stadsschouwburg; Groningen heeft een enorm cultuuraanbod. 

Altijd iets te doen

Bruisende start in Haren

Onder de rook van Groningen vind je het dorpje Haren, dat dit jaar nog werd uitgeroepen tot groenste dorp van Nederland. Geen wonder, want er is nog volop rust en ruimte te vinden. Het villadorp wordt ook wel het ‘Wassenaar van het Noorden genoemd’, niet in de laatste plaats vanwege het aantrekkelijke winkelaanbod. Haren grenst bovendien aan het Paterswoldsemeer, dat populair is bij watersporters. De 4 Mijl start traditiegetrouw in de Kerklaan in Haren. Het Haderaplein is in de ochtend en het begin van de middag een gezellige sfeervolle verzamelplek voor de vele deelnemers.

De feestelijke en muzikale omlijsting van De Menzis 4 Mijl van Groningen is niet te missen. Op zondag 14 oktober staan er tientallen bands, DJ’acts en orkesten langs het parcours om de lopers en de supporters muzikaal te begeleiden. Ze zorgen ook voor een hoop gezelligheid in de Groningse binnenstad. Kijk hier voor de muzikale omlijsting.