In 2017 is de 4 Mijl een samenwerking aangegaan met RTC Noord Atletiek. Het doel was om talentvolle jeugdlopers te enthousiasmeren voor de sport. Vorig jaar zijn de 100 beste jeugdlopers van de 4 Mijl uitgenodigd om te trainen bij de vereniging. Ook dit jaar worden jonge lopers geselecteerd en geldt er een trainingsaanbod. Mocht je bij de beste 100 jeugdlopers zitten, ontvang jij een persoonlijke uitnodiging. 

Er zijn twee leeftijdscategorieën (6 t/m 12 jaar en 13 t/m 18 jaar). Als je bij de beste 50 lopers uit jouw categorie eindigt, krijg je de mogelijkheid om met twee toptrainers te trainen om je professioneel voor te bereiden op de Plantsoenloop in november. 

De toptrainers zijn Eddy Kiemel en Guido van Weeren. Eddy is hoofdtrainer van Team 4 Mijl en werkt onder meer met Europees medaillewinnaar Thijmen Kupers. In de afgelopen twintig jaar heeft hij al meerdere Nederlandse atleten naar de Europese top gecoacht. Guido is hoofdtrainer bij RTC Noord atletiek en is tevens jeugdbondscoach van de atletiekunie. Onder zijn begeleiding zijn er al vele jonge hardlopers doorgebroken tot de Nederlandse en internationale top.

 


Uitslagen Menzis 4 Mijl van Groningen

Bekijk hier de uitslagen van de Menzis 4 Mijl van Groningen 2022.

Lees meer