Team 4 Mijl

Team 4 Mijl

De 4 Mijl ondersteunt jaarlijks twee goede doelen. Een daarvan wordt gekozen op basis van een ingediende aanvraag. Daarnaast wordt ook hét Talententeam van Noord Nederland; Team4Mijl ondersteunt. Voor beide goede doelen staat de organisatie jaarlijks garant voor een vast donatiebedrag.

De Menzis 4 Mijl van Groningen vindt het belangrijk dat aanstormende talenten goede begeleiding krijgen om hun prestaties te verbeteren en zich te ontwikkelen als topsporter. De donaties aan Team 4 Mijl worden gebruikt om begeleiding op het gebied van training uit te breiden, voor medische zorg, mentale begeleiding en voeding meer beter te ondersteunen. Bij de inschrijving is het mogelijk om een donatie te doen richting Team 4 Mijl.

In oktober 2003 is Team 4 Mijl opgericht onder de naam ‘Stichting Team Grunning’. Het team werd op 1 april 2007 geadopteerd door de ‘Menzis 4 Mijl van Groningen’ en heet sindsdien Team 4 Mijl. De 41 atleten van Team 4 Mijl behoren tot de beste (midden-) lange afstandslopers.

De atleten komen zowel in nationale als internationale wedstrijden in actie. De atleten worden begeleidt door coaches Eddy Kiemel, Bjorn van der Schaaf, Fokie Cnossen en krachttrainer Tom Kraaij. Voor de jeugd heeft Team 4 Mijl een speciale jeugdopleidingen en in 2009 is er een Loopacademie opgericht. In deze Lootschool constructie kunnen middelbare scholieren het trainen voor de midden- en langeafstand combineren met hun schoolcarrière. Meer informatie over Team 4 Mijl vind je op de website van Team 4 Mijl.