Team 4 Mijl

Team 4 Mijl

De 4 Mijl ondersteunt jaarlijks twee goede doelen. Een daarvan wordt gekozen op basis van een ingediende aanvraag. Daarnaast wordt ook hét Talententeam van Noord Nederland ondersteunt: Team 4 Mijl. Voor beide goede doelen staat de organisatie jaarlijks garant voor een vast donatiebedrag.

De Menzis 4 Mijl van Groningen vindt het belangrijk dat aanstormende talenten goede begeleiding krijgen om hun prestaties te verbeteren en zich te ontwikkelen als topsporter. De donaties aan Team 4 Mijl worden gebruikt om begeleiding op het gebied van training uit te breiden en om medische zorg, mentale begeleiding en voeding meer en beter te ondersteunen. Bij de inschrijving is het mogelijk om een donatie te doen richting Team 4 Mijl.

In oktober 2003 is Team 4 Mijl opgericht onder de naam ‘Stichting Team Grunning’. Het team werd op 1 april 2007 geadopteerd door de ‘Menzis 4 Mijl van Groningen’ en draagt sindsdien de naam Team 4 Mijl. De +/- 30 atleten van Team 4 Mijl behoren tot de beste (midden)lange afstandslopers en komen zowel bij nationale als internationale wedstrijden in actie.

Samen met een zestal gedreven coaches Eddy Kiemel, Sybren Mulder, Wilfred van Holst, revalidatiecoach Machteld Mulder, krachttrainer Jacob Veenstra en sprinttrainer Sjors Kampen proberen de atleten het beste uit zichzelf en elkaar te halen. Voor de jongere jeugd is er in 2009 de Loopacademie opgericht. In deze Lootschool constructie kunnen middelbare scholieren het trainen voor de midden- en langeafstand combineren met hun schoolcarrière. Meer informatie over Team 4 Mijl vind je op de website van Team 4 Mijl.

 


Na de 4 Mijl gescout worden als talentvolle jeugdloper?

In 2017 is de 4 Mijl gaan samenwerken met RTC Noord Atletiek. Doel was om talentvolle jeugdlopers te enthousiasmeren voor atletiek. Vorig jaar zijn de 100 beste jeugdlopers van de 4 Mijl uitgenodigd om een aantal keer mee te trainen met RTC. Ook dit jaar worden kinderen geselecteerd en geldt er weer een trainingsaanbod. Mocht jij bij de 100 beste jeugdlopers zitten in de einduitslag van de 4 Mijl, dan ontvang je na de 4 Mijl een persoonlijke uitnodiging voor deze speciale trainingen!

Bij de 4 Mijl zijn twee leeftijdscategorieën 6 t/m 12 jaar en 13 t/m 18 jaar. Als jij bij de beste 50 lopers eindigt in jouw leeftijdscategorie dan wordt je de mogelijkheid geboden om daarna met twee toptrainers te trainen om je professioneel voor te bereiden op de Plantsoenloop in Groningen op zaterdag 2 november 2019. Ben jij benieuwd wat jij zou kunnen bereiken onder professionele begeleiding?

De toptrainers

Eddy Kiemel is hoofdtrainer van Team 4 Mijl en werkt onder meer met Europees medaillewinnaar Thijmen Kupers. In de afgelopen 20 jaar heeft Eddy Kiemel al meerdere Nederlandse atleten naar de Europese top gecoacht.

Guido van Weeren is hoofdtrainer van het RTC Noord atletiek en is tevens jeugdbondscoach van de atletiekunie. Onder zijn begeleiding zijn er al vele jonge hardlopers doorgebroken tot de Nederlandse en internationale top.

Samengevat

  • Trainingen op woensdag 22 mei, 5 juni en 19 juni
  • Professioneel trainen voor de Plantsoenloop met twee toptrainers
  • De 50 beste jongens en meisjes t/m 12 jaar en de 50 beste jongens en meisjes t/m 18 jaar worden uitgenodigd voor de trainingen
  • De beste en meest gemotiveerde hardlopers mogen blijven trainen bij het Regionaal Talent Centrum. Er volgt dan een uitnodigen om te trainen bij de selectie.


Menzis 4 Mijl van Groningen: COVID-19 update

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom het wel of niet doorgaan van de Menzis 4 Mijl van Groningen op zondag 11 oktober 2020 en bekijk hier de veelgestelde vragen.

Lees meer