Mascotte Timey

Timey

Natuurlijk is hij weer aanwezig in het weekend van 13 oktober tijdens de 4Mijl4You en de 4 Mijl van Groningen’.

Timey, het gezicht van de 4 Mijl van Groningen straalt in alles Groningen uit. De mascotte moet zorgen voor nog meer beleving rondom en tijdens het evenement en gaat deelnemers aansporen om nog fitter te worden. Timey is in de aanloop van de 4 Mijl op verschillende plaatsen te spotten en natuurlijk is hij aanwezig in het weekend van 13 oktober tijdens de 4Mijl4You en de Menzis 4 Mijl van Groningen.


Het verhaal

Timey, de aller fitste Groninger, woont al zijn hele leven in de nok van de Martinitoren. Dit jaar heeft Timey besloten om uit de toren te komen en mensen te trainen, begeleiden en uit te dagen om door de 4 Mijl, nog fitter, strakker en sportiever te worden.  Tijdens de 4 Mijl kunnen deelnemers laten zien hoe snel ze zijn.

Het verhaal

De naam

Wanneer men aan Groningen denkt, dan denkt men aan de Martinitoren. Het meest in het oog springende gebouw van de stad, is verwerkt in de pet. Timey is het hulpje van de klokkenluider en woont als zijn hele leven in de nok van de Martinitoren. Aan Timey de schone taak om dagelijks de 312 treden van de Martinitoren naar beneden te rennen om de post te halen. Hij is daarom super fit. De naam Timey is afgeleid van het Engelse woord time en is ontstaan doordat hij elke dag weer op de klok kijkt of hij zijn tijd verbeterd heeft.


Menzis 4 Mijl van Groningen: COVID-19 update

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom het wel of niet doorgaan van de Menzis 4 Mijl van Groningen op zondag 11 oktober 2020 en bekijk hier de veelgestelde vragen.

Lees meer