Veelgestelde vragen

Bekijk op deze pagina alle veelgestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op. Houd er rekening mee dat de onderstaande informatie onder voorbehoud van wijzigingen is.

Inschrijving

Algemene voorwaarden

Wat zijn de algemene voorwaarden?
Klik hier voor de algemene voorwaarden

Annuleren

Kan ik mijn inschrijving annuleren?
Het is niet mogelijk om jouw inschrijving te annuleren. Bekijk voor meer informatie de algemene voorwaarden

Je kunt jouw startnummer overdagen aan iemand anders door in te loggen in jouw account en de stappen te volgen. Klik hier voor het stappenplan voor het overdragen van een startbewijs. Indien je het startnummer overdraagt na 18 september 2023 zal jouw naam niet zichtbaar zijn op het startnummer, omdat deze al zijn gedrukt. Het startnummer wordt naar het adres van de originele deelnemer gestuurd, dus u bent zelf verantwoordelijk voor de overdracht van uw startnummer. Wel staat jouw naam goed in de uitslag.

Bevestigingsmail

Ik heb geen bevestigingsmail ontvangen, wat nu?
Nadat je je hebt ingeschreven, ontvang je een bevestigingsmail. Controleer ook je spambox als je de e-mail niet binnen 30 minuten hebt ontvangen. Indien hij ook daar niet staat, neem dan contact met ons op.

Coachnummer

Hoe bestel ik een coachnummer?
Bij de Jeugdloop ontvang je als groep coachnummers ter begeleiding van de kinderen. Scholen of verenigingen krijgen één coachnummer per tien leerlingen gratis. Deze hoeven niet in het inschrijfformulier besteld te worden.

Bij de Mini 4 Mijl van Groningen krijg je per kind 1 gratis coachnummer. Deze hoeft niet in het inschrijfformulier besteld te worden.

Datum

Wanneer is de Menzis 4 Mijl van Groningen?
De Menzis 4Mijl4You powered by GasTerra vindt plaats op zaterdag 7 oktober 2023 en de Menzis 4 Mijl van Groningen vindt plaatst op zondag 8 oktober 2023.

Afstand wijzigen

Kan ik starten in het FC Groningen-startvak?

Speciaal voor supporters van FC Groningen keert het FC Groningen-startvak terug op de 4Mijl van Groningen. Heb je vorig jaar de kans gemist? Schrijf je dan nu in voor het FC Groningen-startvak editie 2023! Samen met andere supporters van de Trots van het Noorden loop je in het groen-wit mee met de 4Mijl van Groningen. De beleving van de 4Mijl wordt nog specialer. FC-supporters die zich inschrijven voor het FC Groningen-startvak worden betrokken bij diverse acties van de club voorafgaand en rondom het grootste hardloopevenement van Groningen, waaronder een gezamenlijke testrun en een borrel na afloop van de 4Mijl in stadion Euroborg. Samen lopen is nog leuker!  

Samen zijn wij FC Groningen, samen dragen wij groen-wit. Ook tijdens de 4Mijl. Voor meer informatie of inschrijven, klik hier

Inschrijven

Kan ik me inschrijven?
Je kan je hier inschrijven voor de Menzis 4 Mijl van Groningen 2023.

Inschrijven als bedrijf, school of groep

Hoe schrijf ik me in als bedrijf, school of vereniging?
Je kan je hier inschrijven als bedrijf, school of vereniging voor de Menzis 4 Mijl van Groningen 2023.

Inschrijving wijzigen

Kan ik mijn inschrijving wijzigen?
Mocht je na jouw inschrijving jouw adres willen wijzigen, alsnog een product willen bestellen of jouw startbewijs willen overdragen, dan kan dit eenvoudig door in te loggen op jouw dashboard.

Leeftijden

Wat zijn de minimale leeftijden om deel te mogen nemen?

 • Menzis 4 Mijl van Groningen: 6 jaar
 • Wedstrijdloop: 14 jaar
 • Bedrijvenloop (wedstrijd): 16 jaar
 • Bedrijvenloop (recreanten): 16 jaar
 • Jeugdloop Menzis 4 Mijl van Groningen: 6 t/m 18 jaar
 • Mini 4 Mijl van Groningen: 4 t/m 11 jaar
 • Menzis 4Mijl4You: 6 jaar
Limited Edition Running Shirt

Kan ik een shirt bestellen?
Helaas is het niet meer mogelijk om een Limited Edition Running Shirt te bestellen voor €25,-. Indien je het shirt hebt besteld bij de inschrijving vóór 17 september, krijg je het Limited Edition Running Shirt samen met jouw startnummer thuisgestuurd op het opgegeven (Nederlandse) adres. Heb je je na 17 september ingeschreven? Dan kun je het shirt ophalen op zaterdag 7 oktober bij het kantoor van Golazo Noord-Nederland of op zondag 8 oktober bij Sportcentrum Beatrixoord. 

Startnummer

Waar vind ik informatie over de startnummers?
Klik hier 
voor alle informatie over de startnummers.

Startwaves

Hoe worden de startwaves ingedeeld?
De indeling van de startwaves wordt bepaald op basis van het moment waarop je je hebt ingeschreven. Je kunt er altijd voor kiezen om in een latere startwave te starten, eerder niet.

 

Event info

Bedrijvenloop

Waar kan ik informatie over de Bedrijvenloop vinden?
Klik hier voor alle informatie over de Bedrijvenloop.

Bedrijvenloop teamfoto's

Waar kan ik de teamfoto's van de Bedrijvenloop vinden?
De foto's zijn gemaakt door SBS Fotomarketing. Alle teamfoto's kun je hier bekijken. 

Bereikbaarheid

Hoe reis ik naar de start?
Wij adviseren deelnemers en toeschouwers zoveel mogelijk met het openbaar vervoer te reizen. Houd er rekening mee dat veel wegen zijn afgesloten en het zal erg druk zijn in de stad. Klik hier voor alle informatie over de bereikbaarheid.

Douches

Is er douchegelegenheid?
Nee, er zijn geen douchegelegenheden. 

Finishcertificaat

Krijg ik een finishcertificaat?
Elke finisher van de Menzis 4 Mijl van Groningen krijgt een persoonlijk finishcertificaat welke te downloaden is. De link naar de uitslagenpagina ontvang je per e-mail na het evenement. 

Finishfoto

Worden er finishfoto's gemaakt?
Marathon Photos maakt zondag op verschillende plekken langs het parcours en natuurlijk bij de finish foto's die je na afloop terug kunt vinden op jouw persoonlijke uitslagenpagina. Zorg dat jouw startnummer goed zichtbaar is en lach naar de camera. De link naar de uitslagenpagina ontvang je per e-mail na het evenement. 

Kleedgelegenheid en tassenafgifte

Waar bevindt zich de kleedgelegenheid en tassenafgifte?
Het is mogelijk gebruik te maken van kleedruimtes bij Sportcentrum Beatrixoord. De tassenafgifte vindt plaats bij de kledingwagens in Haren, deze kledingwagens rijden na de start van jouw startwave naar Groningen zodat je daar na de finish jouw spullen weer kunt ophalen.

Medaille

Krijg ik een medaille?
Alle deelnemers ontvangen na het passeren van de finish een medaille als herinnering aan het evenement. 

Medisch paspoort

Moet ik een medisch paspoort invullen?

Je wordt dringend verzocht voor je eigen veiligheid het medisch paspoort aan de achterzijde van het startnummer in te vullen. Het startnummer dien je op de borstzijde te dragen. Het startnummer is persoonlijk en niet overdraagbaar. Bij calamiteiten dient jouw startnummer namelijk als medisch paspoort.

Muziek

Is er onderweg muziek op het parcours?
Op de zondag van de Menzis 4 Mijl van Groningen staan er verschillende muziekpunten langs het parcours om de deelnemers aan te moedigen en toeschouwers te entertainen. 
Wil jij je aanmelden als band, DJ of orkest? Stuur dan even een e-mail naar info@4mijl.nl.

Parcoursen

Hoe zien de parcoursen eruit?
Klik hier voor alle parcoursen.

Pendelbussen

Zijn er pendelbussen tussen Haren en Groningen?
Op zondag 8 oktober rijden er pendelbussen van Haren naar Groningen en van Groningen naar Haren. Voor meer informatie bekijk de Event info pagina

Prijzen

Is er een prijsuitreiking?
De prijsuitreiking voor de internationale top 3 mannen en top 3 vrouwen, de nationale top 3 mannen en top 3 vrouwen en de top 3 bedrijventeams vindt plaats op het podium op de Vismarkt op zondag 8 oktober. 

Op woensdag 25 oktober vindt de prijsuitreiking voor de Jeugdloop plaats bij Atletiekbaan Stadspark.

Programma

Hoe ziet het programma eruit?
Klik hier voor alle programma's. Let op, deze pagina is onder voorbehoud van wijzigingen. 

Rugtas of camelbag in het startvak

Mag ik mijn rugtas of camelbag meenemen in het startvak?
Als deelnemer kun je één tas achterlaten bij de kledingwagens in Haren. Deze zal vervolgens richting de finish worden gebracht. We adviseren je in loopkleding naar de start te komen. Het is niet toegestaan om tassen/rugzakken mee te nemen in de startvakken (m.u.v. camelbags) of onbeheerd achter te laten rondom het evenemententerrein of parcours. Alles wat onbeheerd wordt achtergelaten, wordt verwijderd en weggegooid in verband met de veiligheid. 

Start en finish

Waar zijn de start en finish?
Klik hier voor alle informatie over de start en finish.

Startnummer

Krijg ik mijn startnummer toegestuurd of moet ik hem ophalen?
Klik hier voor alle informatie over het ophalen en thuissturen van startnummers.

Tijdregistratie

Is er tijdregistratie?
Alleen bij de Menzis 4 Mijl van Groningen op zondag zal de MYLAPS BibTag worden gebruikt voor het registreren van tijd. Bij de Mini 4 Mijl is er geen tijdsregistratie en dus geen uitslag. Achter op je startnummer (Bib) bevindt zich een elektronische chip (Tag) en een kunststof afstandhouder. BibTag maakt het registreren van je tijden heel eenvoudig, het enige wat je moet doen is het correct dragen van het startnummer. 

Informatie om een goede tijdsregistratie te garanderen:

 • Draag het startnummer zichtbaar op de borst. Bedek het startnummer niet met een jack of met je handen tijdens het passeren van de matten op de start- en finishlijn. Deze matten vangen het signaal van je BibTag op (Let ook op met het indrukken van je eigen stopwatch op de start- en finishlijn).
 • Vouw of kreukel het startnummer niet. Zeker niet op de plaats waar de Tag zit.
 • Gebruik vier speldjes op de hoekpunten van het startnummer, doorboor de Tag niet.
 • Verwijder de kunststof afstandhouder niet.
 • De BibTag werkt op basis van een andere technologie dan de MYLAPS ChampionChip. Daarom kun je tijdens dit evenement geen gebruikmaken van je gele of groene MYLAPS ChampionChip. Je kunt je MYLAPS ChampionChip echter gewoon aan je schoen laten zitten, deze stoort niet op het BibTag syteem.

De Tags hoeven niet ingenomen te worden na de race, je kunt het startnummer (met Tag) als souvenir bewaren of bij het gewone afval weggooien (kunststof).

Wat is de officiële tijd?
De brutotijd is de officiële tijd. Deze start op het moment dat het startschot gegeven wordt en stopt op het moment dat je de finish passeert. De nettotijd is de tijd die start op het moment dat je de mat op de startlijn passeert en stopt als je de finish passeert. De nettotijd wordt als extra service vermeld.

Tijdslimieten

Wat zijn de tijdslimieten?
In verband met het programma en het tijdig vrijgeven van het parcours hanteren een tijdslimiet van 75 minuten na het laatste startschot. 
Deelnemers die na de deadline de finish passeren, worden niet meer opgenomen in de wedstrijduitslag en ontvangen geen medaille.

Toiletten

Waar bevinden de toiletten zich?
Op zowel zaterdag en zondag staan er toiletten bij de start 
en bij de finish. Meer informatie hierover zal later volgen. 

Uitslagen

Waar vind ik mijn uitslag?
De uitslagen worden na afloop gepubliceerd op deze pagina. De link naar de uitslagenpagina ontvang je ook per e-mail na het evenement. Let op: de bruto tijd is de officiële tijd. Heb je een vraag of opmerking over jouw uitslag? Stuur dan een e-mail naar Mylaps Event Timing o.v.v. evenementnaam, je startnummer en eventueel zelf geklokte tijden.

Verzorging op het parcours

Welke verzorging krijg ik onderweg?
Langs het parcours bewegen zich EHBO-ers die de deelnemers in geval van problemen kunnen helpen, daarnaast zijn er diverse EHBO-posten op de route. Tijdens de Menzis 4 Mijl van Groningen 1 waterpost bij het Sterrebos. Na de finish is er water en AA. 

Wedstrijdreglement

Wat is het wedstrijdreglement?
Klik hier voor het 
wedstrijdreglement.

Overig

Gevonden voorwerpen

Wat gebeurt er met gevonden voorwerpen?
Gevonden voorwerpen worden verzameld bij de tassenafgifte. Neem contact met ons op als jouw spullen hier ook niet liggen. Na afloop van het evenement hebben wij zicht op alle gevonden voorwerpen.

Hotel

Waar kan ik overnachten?
Maak het jezelf en jouw supporters daarom gemakkelijk en extra leuk en maak er een weekend Groningen van! Visitgroningen.nl biedt een overzicht van hippe hostels tot luxe (design)hotels: voor elke smaak en elk budget is een passende slaapplek te vinden.

Medisch advies en medische verzorging

Wat wordt er medisch geadviseerd en welke medische verzorging is er op het parcours?
Klik hier voor alle informatie over het medisch advies en de medische verzorging op het parcours. 

Vrijwilligers

Welke vrijwilligerstaken zijn er en hoe kan ik mij aanmelden?
Klik hier voor alle informatie over vrijwilligers.


Deelnemen in 2024?

Zet zondag 13 oktober 2024 alvast in jouw agenda! Dan vindt de 37e editie van de Menzis 4 Mijl van Groningen plaats. Deelnemen in 2024? Meld je dan aan voor de interesselijst via de onderstaande link.

Lees meer