Veelgestelde vragen

Bekijk op deze pagina alle veelgestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op. Houd er rekening mee dat de onderstaande informatie onder voorbehoud van wijzigingen is.

Categorieën

Inschrijving

Afgelast

Waarom worden de Menzis 4 Mijl van Groningen en Menzis 4Mijl4You powered by GasTerra afgelast?
Het besluit volgt na intensief overleg met onder meer hoofdsponsor Menzis en de gemeente Groningen. Enerzijds zijn er de begrijpelijke maar beperkende richtlijnen van de overheid; zo blijft ondanks een aantal versoepelingen de ‘anderhalve meter’-regel vooralsnog onverminderd van kracht. Anderzijds hebben we een eigen verantwoordelijkheid om de gezondheid van alle deelnemers, vrijwilligers, toeschouwers en andere betrokkenen te waarborgen.

Afstand wijzigen

Kan ik mijn afstand wijzigen?
Je kunt van afstand wijzigen mits de gewenste afstand nog niet is uitverkocht. Wijzigen naar een hogere afstand kan met als voorwaarde dat het verschil in prijs wordt voldaan. Bij wijziging naar een lagere afstand, vindt geen restitutie van het inschrijfgeld (of een deel daarvan) plaats.

Stappenplan

 • Log in op jouw account. De link en het wachtwoord staan in de bevestigingsmail;
 • Klik op ''race wijzigen''; 
 • Kies de afstand die je wilt lopen en klik op ''doorgaan''.
 • Als je voor een hogere afstand hebt gekozen en er is prijsverschil, dien je het verschuldigde bedrag af te rekenen door op ''afrekenen'' te klikken.
Algemene voorwaarden

Wat zijn de algemene voorwaarden?
Klik hier voor de algemene voorwaarden

Bevestigingsmail

Ik heb geen bevestigingsmail ontvangen, wat nu?
Nadat je je hebt ingeschreven, ontvang je een bevestigingsmail. Controleer ook je spambox als je de e-mail niet binnen 30 minuten hebt ontvangen. Indien hij ook daar niet staat, neem dan contact met ons op.

Coachnummer

Hoe bestel ik een coachnummer?
Alleen bij de Jeugdloop (Menzis 4 Mijl van Groningen) is het mogelijk om een extra coach nummer te bestellen. Scholen krijgen 1 coachnummer per 10 leerlingen gratis en deze hoeven niet in het inschrijfformulier besteld te worden. Een extra coach nummer is te bestellen via de mail.


Event shirt

Kan ik een event shirt bestellen?
Deelnemers aan de Menzis 4 Mijl van Groningen kunnen bij hun inschrijving een event shirt bestellen. De ontwerpen en maattabellen worden gepubliceerd als de inschrijving geopend is.


Inschrijven

Kan ik me inschrijven?
Nee, momenteel is het niet mogelijk om je in te schrijven voor de Menzis 4 Mijl van Groningen en de Mezis 4Mijl4You powered by GasTerra. Zodra de inschrijving wordt geopend, zullen wij dit bekendmaken via de officiële kanalen.

Inschrijven als bedrijf, school of groep

Hoe schrijf ik me in als bedrijf, groep, school of vereniging?
Klik hier voor het stappenplan voor het aanmaken, invoeren en wijzigen van een groep/business team.
Klik hier voor het deelnemen aan een bestaande groep/business team.
Klik hier voor het aanmaken, invoeren en wijzigen van scholen of verenigingen.

Leeftijden

Wat zijn de minimale leeftijden om deel te mogen nemen?

 • Menzis 4Mijl4You: 6 jaar
 • Wedstrijdloop: 14 jaar
 • Recreantenloop: 6 jaar
 • Bedrijvenloop: 16 jaar
 • Studentenloop: 16 t/m 30 jaar
 • Jeugdloop powered by GasTerra: 6 t/m 18 jaar
Startbewijs overdragen

Kan ik mijn startbewijs overdragen?
Indien je toch niet kunt of wilt deelnemen, kun je jouw startbewijs overdragen aan iemand anders. Klik hier voor het stappenplan.

Virtuele editie

Komt er een virtuele editie?
Ja. Klik hier voor meer informatie over de virtuele editie.

Event info

Bereikbaarheid

Hoe reis ik naar de start?
Wij adviseren deelnemers en toeschouwers zoveel mogelijk met het openbaar vervoer te reizen. Houd er rekening mee dat veel wegen zijn afgesloten en het zal erg druk zijn in de stad. Maak uit onderstaand overzicht een keuze over welke dag je meer wilt weten. 

Datum

Wanneer is de Menzis 4 Mijl van Groningen en de Menzis 4Mijl4You powered by GasTerra? 

 • De Menzis 4 Mijl van Groningen vindt plaats op zondag 10 oktober 2021.
 • De Menzis 4Mijl4You powered by GasTerra vindt plaats op zaterdag 9 oktober 2021.
Douches

Is er douchegelegenheid?
Nee, er is op zowel zaterdag en zondag geen douchegelegenheid.​

Finishcertificaat

Krijg ik een finishcertificaat?
Elke finisher op zondag krijgt een persoonlijk finishcertificaat welke te downloaden is. De link naar de uitslagenpagina ontvang je per e-mail na het evenement. 

Finishfoto

Worden er finishfoto's gemaakt?
Marathon Photos maakt zondag op verschillende plekken langs het parcours en natuurlijk bij de finish foto's die je na afloop terug kunt vinden op jouw persoonlijke uitslagenpagina. Zorg dat jouw startnummer goed zichtbaar is en lach naar de camera. De link naar de uitslagenpagina ontvang je per e-mail na het evenement. 

Kleedgelegenheid en tassenafgifte

Waar bevindt zich de kleedgelegenheid en tassenafgifte?
Er zijn geen kleedfaciliteiten. Je kunt je tas zondag (op eigen risico) afgeven bij de kledingwagens in Haren. Let op: als de kledingwagens sluiten, vertrekken ze naar Groningen. Zorg er dus voor dat je kleding op tijd in de wagen ligt. Jouw kledingwagennummer correspondeert met jouw startwave. Op vertoon van je startnummer kun je je kleding weer ophalen bij de kledingwagen in Groningen. In verband met de inname van kleding dien je gebruik te maken van de kledingwagen die gecommuniceerd wordt op het startnummer. Dit in verband met de beschikbare plekken per kledingwagen en de nummering die daarbij hoort. Bij uitzondering kan je de kleding bijvoegen bij de persoon waarmee je samenloopt onder dat startnummer. Wij verzoeken iedereen de kledingafgifte te beperken tot een minimum aan spullen.

Medaille

Krijg ik een medaille?
Alle deelnemers ontvangen na het passeren van de finish een medaille als herinnering aan het evenement. Deelnemers aan de Menzis 4 Mijl van Groningen kunnen op zondag hun medaille laten graveren met naam en eindtijd.

Medaille graveren

Kan ik mijn medaille laten graveren?
Alle deelnemers op zondag kunnen direct na afloop hun medaille laten graveren. In het inschrijfformulier kun je hiervoor ''medaille graveren'' aanvinken voor € 6,50,-. Indien je dit nog niet gedaan hebt, kun je dit nog toevoegen door in te loggen op jouw account. Je kunt ook na het evenement besluiten je medaille te graven, dan kost het € 8,-.

Muziek

Is er onderweg muziek op het parcours?
Op de zondag van de Menzis 4 Mijl van Groningen staan er verschillende muziekpunten langs het parcours om de deelnemers aan te moedigen en toeschouwers te entertainen. Bekijk voor de exacte muziekpunten de parcourskaarten. 
Wil jij je aanmelden als band, DJ of orkest? Stuur dan even een e-mail naar info@4mijl.nl

Parcoursen

Hoe zien de parcoursen eruit?
De parcourskaarten voor zaterdag en zondag kun je op de event informatie pagina's vinden.

Programma

Hoe ziet het programma eruit. 
Klik hier voor het programma van de Menzis 4Mijl4You powered by GasTerra
Klik hier voor het programma van de Menzis 4 Mijl van Groningen

Prijzen

Is er een prijsuitreiking?
Op de dag van de 4 Mijl is er een prijsuitreiking voor de senioren én voor de Nederlandse top op de Vismarkt (finish). Er is prijzengeld voor mannen en vrouwen nationaal, junioren en mastercategorie. Bij de Masters wordt er slechts één categorie gehanteerd, alle masters van 35+, 45+, 55+ etc. strijden dus in dezelfde categorie.

Het hoogste bedrag wordt aan de atleet uitgekeerd. Elke deelnemer komt in aanmerking voor eenmaal een prijs. Bij de Masters en de junioren worden geldprijzen uitgekeerd voor de nummers 1,2 en 3 als er minimaal 20 lopers in de categorie meedoen. Bij minder dan 20 lopers worden er twee geldprijzen uitgekeerd. Bij minder dan 10 lopers wordt er één prijs uitgekeerd.

Start en finish

Waar zijn de start en finish?
Klik hier voor alle informatie over de start en finish op zaterdag. 
Klik hier voor alle informatie over de start en finish op zondag

Startnummer

Krijg ik mijn startnummer toegestuurd of moet ik hem ophalen?
Klik hier voor alle informatie omtrent het startnummer voor de Menzis 4Mijl4You powered by GasTerra op zaterdag.
Klik hier voor alle informatie omtrent het startnummer voor de Menzis 4 Mijl van Groningen op zondag.  

Startwave

In welke startwave start ik?
Eind september ontvang je per mail welke startwave aan jou is toegewezen. Jouw startwave staat ook op je startnummer. De startwave correspondeert tevens met het kledingwagennummer bij de start in Haren. 

 

Rugtas of camelbag in het startvak

Mag ik mijn rugtas of camelbag meenemen in het startvak?
We adviseren je in loopkleding naar de start te komen. Het is niet toegestaan om tassen/rugzakken mee te nemen in de startvakken (m.u.v. camelbags) of onbeheerd achter te laten rondom het evenemententerrein of parcours. Alles wat onbeheerd wordt achtergelaten, wordt verwijderd en weggegooid in verband met de veiligheid. 

Tijdregistratie

Is er tijdregistratie?
Alleen bij de Menzis 4 Mijl van Groningen op zondag zal de MYLAPS BibTag worden gebruikt voor het registreren van tijd. Achter op je startnummer (Bib) bevindt zich een elektronische chip (Tag) en een kunststof afstandhouder. BibTag maakt het registreren van je tijden heel eenvoudig, het enige wat je moet doen is het correct dragen van het startnummer. 

Informatie om een goede tijdsregistratie te garanderen:

 • Draag het startnummer zichtbaar op de borst. Bedek het startnummer niet met een jack of met je handen tijdens het passeren van de matten op de start- en finishlijn. Deze matten vangen het signaal van je BibTag op (Let ook op met het indrukken van je eigen stopwatch op de start- en finishlijn).
 • Vouw of kreukel het startnummer niet. Zeker niet op de plaats waar de Tag zit.
 • Gebruik vier speldjes op de hoekpunten van het startnummer, doorboor de Tag niet.
 • Verwijder de kunststof afstandhouder niet.
 • De BibTag werkt op basis van een andere technologie dan de MYLAPS ChampionChip. Daarom kun je tijdens dit evenement geen gebruikmaken van je gele of groene MYLAPS ChampionChip. Je kunt je MYLAPS ChampionChip echter gewoon aan je schoen laten zitten, deze stoort niet op het BibTag syteem.

De Tags hoeven niet ingenomen te worden na de race, je kunt het startnummer (met Tag) als souvenir bewaren of bij het gewone afval weggooien (kunststof).

Wat is de officiële tijd?
De brutotijd is de officiële tijd. Deze start op het moment dat het startschot gegeven wordt en stopt op het moment dat je de finish passeert. De nettotijd is de tijd die start op het moment dat je de mat op de startlijn passeert en stopt als je de finish passeert. De nettotijd wordt als extra service vermeld.

Toiletten

Waar bevinden de toiletten zich?
Op zowel zaterdag en zondag staan er toiletten bij de start 
en bij de finish. Langs het parcours bevinden zich geen toiletten. 

Verzorging op het parcours

Welke verzorging krijg ik onderweg?
Langs het parcours bewegen zich EHBO-ers die de deelnemers in geval van problemen kunnen helpen.

Verzorging Menzis 4 Mijl van Groningen
Tijdens de Menzis 4 Mijl van Groningen zijn er verschillende verzorgingsposten met water ingericht.

Veilig en verantwoord lopen
Het niet aanvullen van vochtverlies door zweten tijdens duursporten kan leiden tot afname van het prestatievermogen. Onvoldoende drinken kan uiteindelijk leiden tot medische problemen. Veel sporters lijken niet te weten dat niet alleen te weinig, maar ook te veel drinken hun gezondheid in gevaar kan brengen. Het op peil houden van een juist niveau van vloeistoffen en zouten in het lichaam, is bijzonder belangrijk.

Als je als atleet de weg op gaat, verliest het lichaam zowel vocht als zouten via het lichaamszweet op de huid en via de ademhaling. Processen die er voor zorgen dat je de verkoeling krijgt die je nodig hebt om de lichaamstemperatuur stabiel te houden. Het niet tijdig en in de juiste hoeveelheden aanvullen van het verlies aan lichaamsvocht, kan leiden tot uitdroging (door te weinig te drinken) en hyponatremia (door te veel te drinken een te kort aan zouten). Dit kan je prestatie, je psychische en je fysieke toestand beïnvloeden. Het aanvullen van vloeistof en zouten tot een optimaal niveau is zeer individueel en hangt af van de omgevingsomstandigheden (het weer), soort en intensiteit van de lichamelijke activiteit (snelheid) en persoonlijke factoren zoals mate van getraindheid, lichaamsgewicht en de kleding die je draagt.

Atleten hebben hierin een eigen verantwoordelijkheid. De juiste hoeveelheden drinken is een combinatie van kennis van je lichamelijke behoeften en de manier van drinken tijdens het lopen.

Uitslagen

Waar vind ik mijn uitslag?
De uitslagen worden na afloop gepubliceerd op deze pagina. De link naar de uitslagenpagina ontvang je ook per e-mail na het evenement. Let op: de bruto tijd is de officiële tijd. Heb je een vraag of opmerking over jouw uitslag? Stuur dan een e-mail naar Mylaps Event Timing o.v.v. evenementnaam, je startnummer en eventueel zelf geklokte tijde

Wedstrijdreglement

Wat is het wedstrijdreglement?
Op ons evenement is het 
wedstrijdreglement van de Atletiekunie en IAAF van toepassing.

Overig

App

Is er een app?
Voor de Menzis 4 Mijl van Groningen op zondag bieden we een Event App aan. In aanloop van het evenement wordt de app vernieuwd. In deze app:

 • Kunnen je vrienden je volgen via de live-tracking functie (kort voor het evenement voegen wij alle deelnemers toe die er tot dan nog niet in staan);
 • Kun je alle belangrijke informatie en updates vinden;
 • Kun je selfies maken met onze selfiefilters.
Hotel

Fris en uitgerust aan de start staan van de Menzis 4 Mijl van Groningen? Maak het jezelf en jouw supporters daarom gemakkelijk en extra leuk en maak er een weekend Groningen van! Visitgroningen.nl biedt een overzicht van hippe hostels tot luxe (design)hotels: voor elke smaak en elk budget is een passende slaapplek te vinden.

Medisch advies en medische verzorging

Wat wordt er medisch geadviseerd en welke medische verzorging is er op het parcours?
Klik hier voor alle informatie over het medisch advies en de medische verzorging op het parcours. 

Voorbereiding

Hoe bereid ik mij het beste voor op mijn race?
Klik hier voor alle informatie rondom een goede voorbereiding.

Vrijwilligers

Welke vrijwilligerstaken zijn er en hoe kan ik mij aanmelden?
Klik hier voor alle informatie over vrijwilligers.

Wachtlijst

Is er een wachtlijst voor uitverkochte afstanden?
De inschrijving van een onderdeel sluit zodra alle startnummers voor deze afstand zijn uitverkocht. Er is geen wachtlijst.


Loop de virtuele editie van de Menzis 4 Mijl van Groningen op 24 of 25 oktober

Start vanuit je eigen huis en ervaar de sfeer en beleving van de Menzis 4 Mijl van Groningen. Meld je gratis aan, download de MyTrace app en loop mee!

Lees meer