FAQ's

FAQ's

Algemene Voorwaarden
Annulering

Indien de deelnemer verhinderd is aan het evenement deel te nemen, wordt het betaalde inschrijfgeld niet gerestitueerd. 

Bedrijvenloop

De bedrijvenloop is een zeer groot onderdeel van de Menzis 4 Mijl van Groningen. De bedrijvenloop is opgesplitst in een wedstrijd en recreanten bedrijvenloop. Klik hier voor meer informatie.

Categorieën

Toekenning van de leeftijdscategorie vindt plaats aan de hand van jouw leeftijd op de dag van het evenement.

Charity run

Lopen voor het goede doel als bekende (Noord) Nederlander of bekende Groninger! Dit kan bij de 4 Mijl in het speciale Charity Run team

Chiquita Jeugdloop powered by GasTerra

De Chiquita Jeugdloop powered by GasTerra is speciaal voor scholen en verenigingen waar jaarlijks zo’n drieduizend deelnemers aan meedoen. De Chiquita Jeugdloop powered by GasTerra draagt bij aan de sportieve ontwikkeling van kinderen. Kinderen van 6 t/m 18 jaar kunnen hier tegen een gereduceerd tarief aan deelnemen. 

Datum

De Menzis 4 Mijl van Groningen vindt plaats op zondag 13 oktober 2019.

Donatie goede doel

De 4 Mijl van Groningen zet zich in voor het goede doel. Bij de inschrijving kunnen alle deelnemers een donatie geven voor het goede doel.

Energy Lab

Meer uit jezelf halen, dat is wat wij nastreven. Heb je weleens nagedacht over hoe jij jezelf kunt verbeteren met behulp van conditietesten, complete bodyscans of steunzoolanalyses? Energy Lab biedt deze professionele dienstverleningen aan voor zowel de recreatieve sporter als de topsporter. Bekijk hier ons aanbod.

Finish

De finish van de 4 Mijl bevindt zich op de Vismarkt in Groningen. 

Finishfoto

Tijdens het finishen wordt er een actiefoto gemaakt door SBS Fotomarketing. Deze kun je bij voorinschrijving online voor €2,95 kopen.

Inschrijving

De inschrijving voor 2019 is nog niet geopend.

Leeftijden (minimaal per afstand)

Voor de leeftijd limieten gelden de leeftijden op de dag van het evenement:

  • Menzis 4Mijl4You: Alle leeftijden
  • Wedstrijdloop: 14 jaar
  • Recreantenloop: 6 jaar
  • Bedrijvenloop: 16 jaar
  • Chiquita Jeugdloop powered by GasTerra: 6 t/m 18 jaar
Menzis 4Mijl4 You powered by Gas Terra

Doe de 4 Mijl anders! De Menzis 4Mijl4You powered by GasTerra wordt georganiseerd op de avond voorafgaand aan de 4 Mijl van Groningen. Je legt exact hetzelfde parcours van 6,437 km tussen Haren en Groningen af, maar dan op alternatieve wijze. Iedereen mag meedoen op zijn eigen manier. Klik hier voor meer informatie of om deel te nemen aan de Menzis 4Mijl4You.

Parcours

Het parcours staat bekend als een snel parcours. De 6,437 km lange route start in de Kerklaan in Haren en eindigt op de Vismarkt in Groningen. Het parcoursrecord van 17:06 in 2011 staat op naam van Vincent Yator (Kenia). De snelste vrouw tot nu toe is Viola Kibiwott (Kenia) in een tijd van 19:14 in 2013.

Programma

Het programma voor het 4 Mijl weekend start op zaterdagavond 12 oktober 2019 met de 4Mijl4You en zondag 13 oktober 2019 om 13.00 uur met de 4 Mijl van Groningen. 

Prijsuitreiking

Op de dag van de 4 Mijl is er een prijsuitreiking voor de senioren overall én voor de Nederlandse top op de Vismarkt (finish). Er is naast overall prijzengeld mannen en vrouwen, apart prijzengeld voor mannen en vrouwen nationaal, junioren en mastercategorie. Bij de Masters wordt er slechts één categorie gehanteerd, alle masters van 35+, 45+, 55+ etc. strijden dus in dezelfde categorie.

Het hoogste bedrag wordt aan de atleet uitgekeerd. Elke deelnemer komt in aanmerking voor eenmaal een prijs. Bij de Masters en de junioren worden geldprijzen uitgekeerd voor de nummers 1,2 en 3 als er minimaal 20 lopers in de categorie meedoen. Bij minder dan 20 lopers worden er twee geldprijzen uitgekeerd. Bij minder dan 10 lopers wordt er één prijs uitgekeerd.

Recreantenloop

De recreantenloop is het grootste onderdeel. Bijna 13.000 deelnemers nemen deel aan dit onderdeel en volbrengen de afstand van 6,437 kilometer van Haren naar Groningen. De minimale leeftijd om deel te nemen is zes jaar. Klik hier voor meer informatie over het onderdeel.

Startnummer

Je krijgt jouw startnummer en Tag uiterlijk in de week voor het evenement per post toegestuurd. Scholen en bedrijven krijgen alle startbescheiden als één pakket toegestuurd. Je wordt dringend verzocht voor je eigen veiligheid het medisch paspoort aan de achterzijde van het startnummer in te vullen. Het startnummer dien je op de borstzijde te dragen. Je startnummer is persoonlijk en niet overdraagbaar. Bij calamiteiten dient jouw startnummer namelijk als medisch paspoort.

 

 

Voorbereiding

Wil je graag meedoen aan de 4 Mijl, maar heb je nog nooit een dergelijke afstand gelopen? Wil je tijdens de 4 Mijl een persoonlijk record lopen of wil je met het bedrijf allemaal de finish halen? De 4 Mijl van Groningen biedt speciale clinics voor scholen, bedrijven en recreanten. Klik hier voor het volledige aanbod

Wedstrijdloop

Elk jaar verschijnt er weer een topveld van wedstrijdlopers aan de start. Deze groep bestaat uit zo’n vierhonderd atleten die ingedeeld worden in drie groepen: internationale topatleten, nationale topatleten en overige wedstrijdatleten die in het bezit zijn van een atletiekunie licentie. Klik hier voor meer informatie.

Uitslagen eerdere edities

Alle uitslagen van de 4 Mijl staan online. Deze zijn hier te bekijken. 

Wedstrijdreglement

Bekijk hier het wedstrijdreglement die tijdens het evenement van toepassing is.