Programma | zondag

8 oktober 2023
Tijd Activiteit Locatie
12.00 uur Mini 4 Mijl Hereplein, Groningen
13.00 uur Wedstrijdveld en Charity Run (wave 1) Kerklaan, Haren
13.05 uur Bedrijvenloop (wave 2) Kerklaan, Haren
13.15 uur Bedrijvenloop (wave 3) Kerklaan, Haren
13.25 uur Bedrijvenloop (wave 4) Kerklaan, Haren
13.35 uur Bedrijvenloop (wave 5) Kerklaan, Haren
13.45 uur Recreantenloop (wave 6) Kerklaan, Haren
14.00 uur Recreantenloop (wave 7) Kerklaan, Haren
14.15 uur Recreantenloop + Jeugdloop (wave 8) Kerklaan, Haren
14.25 uur FC Groningen startvak (wave 9) Kerklaan, Haren
14.35 uur Recreantenloop (wave 10) Kerklaan, Haren
14.45 uur Recreantenloop (wave 11) Kerklaan, Haren
14.55 uur Recreantenloop (wave 12) Kerklaan, Haren
15.05 uur Recreantenloop (wave 13) Kerklaan, Haren

Parcours

Het parcours van de Menzis 4 Mijl van Groningen staat bekend als een snel parcours. De 6,437 km lange route start op de Kerklaan in Haren en eindigt op de Vismarkt in Groningen. Dit jaar kun je gebruik maken van de interactieve parcourskaart voor de Menzis 4 Mijl van Groningen. In deze kaart kun je filteren op verschillende categorieën zoals het parcours, entertainment, en nog veel meer. 

Hoe werkt het?
1. Open de kaart in jouw browser via deze link of door hiernaast op ''Open kaart'' te klikken. 
2. In het menu aan de linkerkant kan je één of meerdere categorieën selecteren, bijvoorbeeld het parcours, infopunten, kledingwagens, etc. Deze zijn dan precies terug te vinden op de kaart.
3. Via de knop ‘’Mijn locatie’’ kun je zien waar je je op dit moment bevindt op de kaart.
4. Bekijk de informatie die voor jou relevant is door in of uit te zoomen.
5. Klik op de verschillende iconen op de kaart voor meer informatie, de route of om dit punt te delen.

 

Looproutes toeschouwers

Dit jaar kun je gebruik maken van de interactieve kaart voor de looproutes voor toeschouwers en omwonenden voor de Menzis 4 Mijl van Groningen. In deze kaart kun je filteren op verschillende categorieën zoals afzettingen, oversteekbruggen, en meer. 

Horecapartners

Na afloop van de Bedrijvenloop is het tijd om na te praten onder het genot van een borrel. Dat kan bij onze horecapartners. Op de kaart vind je alle deelnemende horecalocaties verdeeld in Noord en Zuid.

Startnummers

Startnummers individuele deelnemers

Als je je uiterlijk 17 september hebt ingeschreven, dan wordt jouw naam op het startnummer gezet en toegestuurd naar het door jouw opgegeven adres bij inschrijving. Let op: dit geldt alleen voor deelnemers aan de hardlooponderdelen met een postadres in Nederland. Startnummers van buitenlandse deelnemers worden niet thuisgestuurd. De startnummers van de Mini 4 Mijl van Groningen kunnen zondagmorgen bij de start op het Hereplein opgehaald worden.

Als je later dan 17 september bent ingeschreven, dan kan je deze op de vrijdag en zaterdag voor de 4 Mijl ophalen bij het kantoor van Golazo Noord-Nederland of op de zondag bij Beatrixoord. Je staat dan wel in de uitslag van de wedstrijd, maar er staat geen naam op het startnummer.

Startpakket Bedrijvenloop

De contactpersoon van de bedrijventeams voor de Bedrijvenloop ontvangt het startpakket op het opgegeven adres indien zij zich uiterlijk zondag 17 september hebben ingeschreven. Het is daarom belangrijk dat de contactpersoon de namen en de shirtnamen van zijn teamleden voor deze datum doorgeeft.

Als je later dan 17 september bent ingeschreven, dan kan de contactpersoon van het bedrijventeam het startpakket op de vrijdag voor de 4 Mijl ophalen bij het kantoor van Golazo Noord-Nederland. Je staat dan wel in de uitslag van de wedstrijd, maar er staat geen naam op het startnummer.

Vul het medisch paspoort in
Je wordt dringend verzocht voor je eigen veiligheid het medisch paspoort aan de achterzijde van het startnummer in te vullen. Het startnummer dien je op de borstzijde te dragen. Het startnummer is persoonlijk en niet overdraagbaar. Bij calamiteiten dient jouw startnummer namelijk als medisch paspoort.

Bereikbaarheid

Reizen naar het evenement
Tijdens de Menzis 4 Mijl van Groningen zijn er verschillende afsluitingen rondom het parcours. Wij adviseren deelnemers en toeschouwers om zoveel mogelijk met het openbaar vervoer te reizen. Houd er rekening mee dat het druk zal zijn in de stad. 

Openbaar vervoer

NS
Als je van buiten Groningen of Haren komt, adviseren we om met de NS te reizen. Station Groningen bevindt zich op loopafstand van de finish-locatie op de Vismarkt. Bezoekers kunnen met de trein naar dit station reizen. Plan voor vertrek je reis en kijk voor de meest actuele informatie op www.ns.nl en www.9292ov.nl. Helaas is het dit jaar niet mogelijk om gratis gebruik te maken van de trein tussen Groningen-Haren.

 

Eventuele aanpassingen van het schema rondom het openbaar vervoer wordt in de aanloop naar het evenement gecommuniceerd. 

 

Auto

We raden alle deelnemers en toeschouwers aan zoveel mogelijk via het openbaar vervoer te reizen. Ken je mensen in je omgeving die ook meedoen of naar Groningen gaan, probeer dan met elkaar mee te rijden. Het is gezelliger, scheelt in de kosten en milieubewust. Mocht het niet mogelijk zijn om met het openbaar vervoer te komen, dan raden wij aan om te parkeren bij Transferium Haren. Vanaf het Transferium is het mogelijk om naar de start te lopen.

Fiets

De beste manier om de stad te bereiken is op de fiets. Je kunt jouw fiets stallen op de daarvoor aangewezen locaties. Op deze pagina van Groningen Fietsstad vind je een overzicht van alle fietsenstallingen in Groningen.

Heb je een vraag? Klik hier voor de FAQ's.


Schrijf je nu in!

Je kunt je inschrijven voor de 36e editie van de Menzis 4 Mijl van Groningen. Inschrijven kan nu via de onderstaande link.

Lees meer