Programma | zaterdag

8 oktober 2022
Tijd Activiteit Locatie
20.30 uur Start 4Mijl4You Kerklaan, Haren
22.30 uur Laatste binnenkomer Vismarkt, Groningen

Programma | zondag

9 oktober 2022
Tijd Wave Startvak open Activiteit
13.00 uur 1 12.00 uur Wedstrijdloop / Charity Run
13.05 uur 2 12.00 uur Bedrijvenloop
13.15 uur 3 12.00 uur Bedrijvenloop
13.25 uur 4 13.05 uur Bedrijvenloop
13.35 uur 5 13.05 uur Bedrijvenloop
13.45 uur 6 13.25 uur Recreantenloop
13.55 uur 7 13.35 uur Recreantenloop
14.05 uur 8 13.45 uur Jeugdloop
14.15 uur 9 13.55 uur Recreantenloop
14.25 uur 10 14.05 uur Recreantenloop/Studentenloop
15.45 uur - - Feestelijk onthaal laatste loper

Parcours en kaarten - 4 Mijl

Het parcours van de Menzis 4 Mijl van Groningen staat bekend als een snel parcours. De 6,437 km lange route start op de Kerklaan in Haren en eindigt op de Vismarkt in Groningen.

Parcoursrecords Menzis 4 Mijl van Groningen
Vincent Yator uit Kenia (M) - 17:06 (2011)
Viola Kibiwot uit Kenia (V) - 19:14 (2013)

Plattegrond startgebied - 4 Mijl
Plattegrond finishgebied - 4 Mijl
Looproutes toeschouwers en omwonenden - 4 Mijl

Startnummers

Startnummers Nederlandse deelnemers
In verband met de productietijd van de startnummers is het tot en met 22 september mogelijk om je voornaam op het startnummer gedrukt te krijgen en een verwachte eindtijd in te vullen. Schrijf je je in voor woensdag 22 september, dan krijg je het startnummer en T-shirt thuisgestuurd. Iedereen die zich na 22 september inschrijft moet het startnummer ophalen op zondag 9 oktober tussen 11:30 en 14:00 in sportcomplex Beatrixoord in Haren: Dilgtweg 5.

Startnummers buitenlandse deelnemers
Deelnemers met een adres in het buitenland kunnen hun startnummer en T-shirt ophalen op zondag 9 oktober 2022 tussen 11:30 uur en 14:00 uur in sportcomplex Beatrixoord in Haren: Dilgtweg 5.

Startnummers scholen en bedrijven

Scholen en bedrijven kunnen zich inschrijven tot en met 27 september, daarna is het niet meer mogelijk om je in te schrijven. De startbewijzen van de scholen en bedrijven worden de week voorafgaande aan de 4 Mijl van Groningen naar de contactpersoon gestuurd. 

Vul het medisch paspoort in

Je wordt dringend verzocht voor je eigen veiligheid het medisch paspoort aan de achterzijde van het startnummer in te vullen. Het startnummer dien je op de borstzijde te dragen. Het startnummer is persoonlijk en niet overdraagbaar. Bij calamiteiten dient jouw startnummer namelijk als medisch paspoort.

Openingstijden wedstrijdsecretariaat

Openingstijden wedstrijdsecretariaat

  • Zaterdag 8 oktober: tijden worden later bekendgemaakt
  • Zondag 9 oktober: tijden worden later bekendgemaakt

Tijden onder voorbehoud van wijzigingen

Startwaves

Indeling startwaves
De indeling van de startwaves wordt bepaald op basis van het moment waarop je je hebt ingeschreven. Eind september ontvang je per mail welke startwave aan jou is toegewezen. Jouw startwave staat ook op je startnummer. Je kunt er altijd voor kiezen om in een latere startwave te starten, eerder niet. Dit hoef je niet door te geven. 

Bereikbaarheid

Reizen naar het evenement
Tijdens de Menzis 4 Mijl van Groningen zijn er verschillende afsluitingen rondom het parcours. Wij adviseren deelnemers en toeschouwers om zoveel mogelijk met het openbaar vervoer te reizen. Houd er rekening mee dat het druk zal zijn in de stad.

Update parkeren
De bouw van de zuidelijke ringweg maakt dat Martini Plaza niet bereikbaar is met de pendelbussen. Ook is het voetgangerstunneltje onder de ringweg afgesloten, waardoor parkeren bij Gasunie bij parkeren is komen te vervallen. Deze parkeerplaats is daarmee onbereikbaar geworden. Op de andere parkeerplaatsen (P+R Hoogkerk, Transferium Haren en P3 Euroburg) is er voldoende parkeercapaciteit.

Update trein
Helaas is het dit jaar niet mogelijk om als deelnemer gratis gebruik te maken van de trein van Groningen naar Haren. Hiervoor dien je een kaartje te kopen.

Openbaar vervoer

NS
Als je van buiten Groningen of Haren komt, adviseren we om met de NS te reizen. Station Groningen bevindt zich op loopafstand van de finish-locatie op de Vismarkt. Bezoekers kunnen met de trein naar dit station reizen. Plan voor vertrek je reis en kijk voor de meest actuele informatie op www.ns.nl en www.9292ov.nl. Helaas is het dit jaar niet mogelijk om gratis gebruik te maken van de trein tussen Groningen-Haren.

Aanpassingen busvervoer 4-mijl van Groningen zondag 10 oktober

In de stad Groningen kunnen veel buslijnen niet alle reguliere haltes bedienen. Een overzicht met deze aanpassingen is beschikbaar op de website van Qbuzz (www.qbuzz.nl/gd). De wijzigingen konden helaas niet meer doorgevoerd worden in reisplanners. 

De Qliner 300 Emmen – Groningen en Qliner 309 Assen zal op de dag van het evenement tot 14.00 uur extra stoppen te P+R Haren. 

Auto

We raden alle deelnemers en toeschouwers aan zoveel mogelijk via het openbaar vervoer te reizen. Ken je mensen in je omgeving die ook meedoen of naar Groningen gaan, probeer dan met elkaar mee te rijden. Het is gezelliger, scheelt in de kosten en milieubewust. Mocht het niet mogelijk zijn om met het openbaar vervoer te komen, dan raden wij aan om te parkeren bij Transferium Haren. Vanaf het transferium is het mogelijk om naar de start te lopen

Fiets

De beste manier om de stad te bereiken is op de fiets. Je kunt jouw fiets stallen op de daarvoor aangewezen locaties. Op deze pagina van Groningen Fietsstad vind je een overzicht van alle fietsenstallingen in Groningen.

Afsluiting wegen

Wij willen niet nalaten je op voorhand onze excuses aan te bieden voor eventuele overlast als gevolg van de tijdelijke afsluitingen op zaterdag 9 en zondag 10 oktober en danken je bij voorbaat voor je medewerking en begrip. 

Bekijk hieronder met welke wegafsluitingen je te maken kunt krijgen.
Wegafsluitingen Haren
Wegafsluitingen Groningen 

Pendelbussen

Op zondag 9 oktober kan je als deelnemer vanaf 10.00 uur gratis gebruikmaken van de pendelbussen. In het overzicht vind je de tijden tot wanneer de pendelbussen heen en weer blijven rijden. De bussen rijden alleen vanaf de A-weg met deelnemers: mocht je vanaf het Centraal Station terug willen, dan kan dit alleen met regulier vervoer.

Naar de start
10:00 - 12:15 uur    
Van Naar  
CS Groningen Kledingwagens 2 t/m 5
Halte 1 - Centrum Haren, rotonde Molenweg
  Kledingwagens 6 t/m 10
Halte 2 - Rijksstraatweg t.h.v. Dilgtweg
     
P+R Hoogkerk Kledingwagens 2 t/m 5
Halte 1 - Centrum Haren, rotonde Molenweg
  Kledingwagens 6 t/m 10
Halte 2 - Rijksstraatweg t.h.v. Dilgtweg
     
P3 Bornholmstraat Kledingwagens 2 t/m 5
Halte 1 - Centrum Haren, rotonde Molenweg
  Kledingwagens 6 t/m 10
Halte 2 - Rijksstraatweg t.h.v. Dilgtweg
     
12:15 - 14:15 uur    
Van Naar  
CS Groningen Kledingwagens 6 t/m 10 Halte 3 - Einde Helperzoom
P+R Hoogkerk    
P3 Bornholmstraat    
Na de finish
14:15 - 17:30 uur  
Van Naar
A-weg P3 Bornholmstraat
  Transferium Hoogkerk
  Transferium Haren, Centrum Haren, Station Haren

Heb je een vraag? Klik hier voor de FAQ's.


Inschrijving Menzis 4 Mijl van Groningen geopend!

De inschrijving voor de 35e editie van de Menzis 4 Mijl van Groningen op zondag 9 oktober is geopend! Een dag eerder vindt de Menzis 4Mijl4You powered by GasTerra plaats. Schrijf je snel in!

Lees meer