Programma | zaterdag

9 oktober 2021
Tijd Activiteit Locatie
20.30 uur Start 4Mijl4You Kerklaan, Haren
22.30 uur Laatste binnenkomer Vismarkt, Groningen

Programma | zondag

10 oktober 2021
Tijd Wave Startvak open Activiteit
13.00 uur 1 12.00 uur Wedstrijdloop / Charity Run
13.05 uur 2 12.00 uur Bedrijvenloop
13.15 uur 3 12.00 uur Bedrijvenloop
13.25 uur 4 13.05 uur Bedrijvenloop
13.35 uur 5 13.15 uur Bedrijvenloop
13.45 uur 6 13.25 uur Recreantenloop
13.55 uur 7 13.35 uur Recreantenloop
14.05 uur 8 13.45 uur Jeugdloop
14.15 uur 9 13.55 uur Recreantenloop
14.25 uur 10 14.05 uur Studentenloop
14.35 uur 11 14.15 uur Recreantenloop
14.45 uur 12 14.25 uur Recreantenloop
16.00 uur - - Feestelijk onthaal laatste loper

Parcours en kaarten - 4Mijl4You

Het parcours van de Menzis 4Mijl4You, powered by GasTerra is gelijk aan dat van de Menzis 4 Mijl van Groningen. De 6,437 km lange route start in de Kerklaan in Haren en eindigt op de Vismarkt in Groningen.

Plattegrond startgebied - 4Mijl4You
Plattegrond finishgebied - 4Mijl4You

Parcours en kaarten - 4 Mijl

Het parcours van de Menzis 4 Mijl van Groningen staat bekend als een snel parcours. De 6,437 km lange route start op de Kerklaan in Haren en eindigt op de Vismarkt in Groningen.

Parcoursrecords Menzis 4 Mijl van Groningen
Vincent Yator uit Kenis (M) - 17:06 (2011)
Viola Kibiwot uit Kenia (V) - 19:14 (2013)

Plattegrond startgebied - 4 Mijl
Plattegrond finishgebied - 4 Mijl
Looproutes toeschouwers en omwonenden - 4 Mijl

Startnummers

Startnummers Nederlandse deelnemers
Informatie over het ontvangen van startnummers voor Nederlandse deelnemers wordt op een later moment bekendgemaakt.

Startnummers buitenlandse deelnemers
Buitenlandse deelnemers kunnen hun startnummer ophalen bij het wedstrijdsecretariaat op zaterdag 9 en zondag 10 oktober 2021. 

Startpakket Bedrijvenloop
Als jouw team(s) tijdig zijn ingeschreven (voor 15 september), worden de startpakketten (incl. shirts) vanaf 4 oktober op het bedrijfsadres geleverd. Indien jullie je na 15 september inschrijven, wordt er persoonlijk contact opgenomen. Let op: De gewenste maten kunnen bij een late inschrijving niet worden gegarandeerd.

Startpakket Scholenloop
Als jouw team(s) tijdig zijn ingeschreven (voor 15 september), worden de startpakketten vanaf 4 oktober op het schooladres geleverd. Indien jullie je na 15 september inschrijven, wordt er persoonlijk contact opgenomen.

Startnummers Menzis 4Mijl4You powered by GasTerra
Vanaf dit jaar worden de startnummers van alle deelnemers opgestuurd naar het opgegeven adres. Voor de groepsinschrijvingen worden deze als 1 pakket opgestuurd.

Vul het medisch paspoort in
Je wordt dringend verzocht voor je eigen veiligheid het medisch paspoort aan de achterzijde van het startnummer in te vullen. Het startnummer dien je op de borstzijde te dragen. Het startnummer is persoonlijk en niet overdraagbaar. Bij calamiteiten dient jouw startnummer namelijk als medisch paspoort.

Startnummer overdragen

Je kunt jouw startnummer overdragen aan iemand anders door in te loggen in jouw account en de stappen te volgen. Klik hier voor het stappenplan voor het overdragen van een startbewijs. Indien je het startnummer overdraagt na 12 september zal jouw naam nog steeds zichtbaar zijn op het startnummer, omdat deze al zijn gedrukt. Het startnummer wordt naar het adres van de originele deelnemer gestuurd, dus u bent zelf verantwoordelijk voor de overdracht van uw startnummer.

Openingstijden wedstrijdsecretariaat

Openingstijden wedstrijdsecretariaat

  • Zaterdag 9 oktober: tijden worden later bekendgemaakt
  • Zondag 10 oktober: tijden worden later bekendgemaakt

Tijden onder voorbehoud van wijzigingen

Startwaves

Indeling startwaves
De indeling van de startwaves wordt bepaald op basis van het moment waarop je je hebt ingeschreven. Eind september ontvang je per mail welke startwave aan jou is toegewezen. Jouw startwave staat ook op je startnummer. Je kunt er altijd voor kiezen om in een latere startwave te starten, eerder niet. Dit hoef je niet door te geven. 

Bereikbaarheid

Reizen naar het evenement
Tijdens de Menzis 4Mijl4You powered by GasTerra en de Menzis 4 Mijl van Groningen zijn er verschillende afsluitingen rondom het parcours. Wij adviseren deelnemers en toeschouwers zoveel mogelijk met het openbaar vervoer te reizen. Station Groningen is uitstekend bereikbaar en is gelegen vlakbij de finishlocatie op de Vismarkt. Houd er rekening mee dat het druk zal zijn in de stad.

Openbaar vervoer

NS
Als je van buiten Groningen of Haren komt, adviseren we op met de NS te reizen. Station Groningen bevindt zich op loopafstand van de finishlocatie op de Vismarkt. Bezoekers kunnen met de trein naar dit station reizen. Houd wegens de verwachte drukte rekening met extra reistijd. Plan voor vertrek je reis en kijk voor de meest actuele informatie op www.ns.nl en www.9292ov.nl.  

Busvervoer
Er zijn veel aangepaste buslijnen. Bekijk onze uitgebreide bereikbaarheidspagina om te zien welke dit zijn.

Auto

We raden alle deelnemers en toeschouwers aan zoveel mogelijk via het openbaar vervoer te reizen. Ken je mensen in je omgeving die ook meedoen of naar Groningen gaan, probeer dan met elkaar mee te rijden. Het is gezelliger, scheelt in de kosten en milieubewust. Mocht het niet mogelijk zijn om met het openbaar vervoer te komen, dan raden wij aan om te parkeren bij Transferium Haren. Vanaf het transferium is het mogelijk om naar de start te lopen. Let op! Voor de terugreis ben je zelf verantwoordelijk en afhankelijk van regulier openbaar vervoer. Er worden geen pendelbussen ingezet. Buslijn 5 en lijn 6 rijden van Groningen CS tot 01.30 uur naar Haren. 

Fiets

De beste manier om de stad te bereiken is op de fiets. Je kunt jouw fiets stallen op de daarvoor aangewezen locaties. Op deze pagina van Groningen Fietsstad vind je een overzicht van alle fietsenstallingen in Groningen.

Afsluiting wegen

Wij willen niet nalaten je op voorhand onze excuses aan te bieden voor eventuele overlast als gevolg van de tijdelijke afsluitingen op zaterdag 9 en zondag 10 oktober en danken je bij voorbaat voor je medewerking en begrip. 

Bekijk hieronder met welke wegafsluitingen je te maken kunt krijgen.
Wegafsluitingen Haren
Wegafsluitingen Groningen 

Heb je een vraag? Vind in de FAQ's antwoord op jouw vraag.


Inschrijving voor de 34e editie van de Menzis 4 Mijl van Groningen is geopend

De inschrijving voor de Menzis 4 Mijl van Groningen is geopend. De 34e editie vindt plaatst op zondag 10 oktober 2021. Ook de inschrijving voor de Menzis 4Mijl4You powered by Gasterra die plaatsvindt op zaterdag 9 oktober 2021 is geopend. Uiteraard volgen we de ontwikkelingen nauwgezet en zullen we alle noodzakelijke maatregelen nemen om risico’s te vermijden.

Lees meer