Programma | zaterdag

9 oktober 2021
Tijd Activiteit Locatie
20.30 uur Start 4Mijl4You Kerklaan, Haren
22.30 uur Laatste binnenkomer Vismarkt, Groningen

Programma | zondag

10 oktober 2021
Tijd Wave Startvak open Activiteit
13.00 uur 1 12.00 uur Wedstrijdloop / Charity Run
13.05 uur 2 12.00 uur Bedrijvenloop
13.15 uur 3 12.00 uur Bedrijvenloop
13.25 uur 4 13.05 uur Bedrijvenloop
13.35 uur 5 13.05 uur Bedrijvenloop
13.45 uur 6 13.25 uur Recreantenloop
13.55 uur 7 13.35 uur Recreantenloop
14.05 uur 8 13.45 uur Jeugdloop
14.15 uur 9 13.55 uur Recreantenloop
14.25 uur 10 14.05 uur Recreantenloop/Studentenloop
15.45 uur - - Feestelijk onthaal laatste loper

Parcours en kaarten - 4Mijl4You

Het parcours van de Menzis 4Mijl4You, powered by GasTerra is gelijk aan dat van de Menzis 4 Mijl van Groningen. De 6,437 km lange route start in de Kerklaan in Haren en eindigt op de Vismarkt in Groningen.

Plattegrond startgebied - 4Mijl4You
Plattegrond finishgebied - 4Mijl4You

Parcours en kaarten - 4 Mijl

Het parcours van de Menzis 4 Mijl van Groningen staat bekend als een snel parcours. De 6,437 km lange route start op de Kerklaan in Haren en eindigt op de Vismarkt in Groningen.

Parcoursrecords Menzis 4 Mijl van Groningen
Vincent Yator uit Kenis (M) - 17:06 (2011)
Viola Kibiwot uit Kenia (V) - 19:14 (2013)

Plattegrond startgebied - 4 Mijl
Plattegrond finishgebied - 4 Mijl
Looproutes toeschouwers en omwonenden - 4 Mijl

Startnummers

Startnummers Nederlandse deelnemers
In verband met de productietijd van de startnummers is het tot en met 21 september mogelijk om je voornaam op het startnummer gedrukt te krijgen en een verwachte eindtijd in te vullen. Schrijf je je in voor woensdag 22 september dan krijg je het startnummer en T-shirt thuisgestuurd, iedereen die zich na 21 september inschrijft moet het startnummer ophalen op zondag 10 oktober bij de startlocatie van de 4 Mijl van Groningen. Meer informatie volgt nog.

Startnummers buitenlandse deelnemers
Deelnemers met een adres in het buitenland kunnen hun startnummer en T-shirt ophalen bij de startlocatie op zondag 10 oktober 2021. Meer informatie volgt nog.

Startnummers scholen en bedrijven

Scholen en bedrijven kunnen zich inschrijven tot en met 27 september, daarna is het niet meer mogelijk om je in te schrijven. De startbewijzen van de scholen en bedrijven worden de week voorafgaande aan de 4 Mijl van Groningen naar de contactpersoon gestuurd. 

*Er zijn geen startnummers meer beschikbaar voor de bedrijvenloop.*

Vul het medisch paspoort in

Je wordt dringend verzocht voor je eigen veiligheid het medisch paspoort aan de achterzijde van het startnummer in te vullen. Het startnummer dien je op de borstzijde te dragen. Het startnummer is persoonlijk en niet overdraagbaar. Bij calamiteiten dient jouw startnummer namelijk als medisch paspoort.

Startnummer overdragen

Je kunt jouw startnummer overdragen aan iemand anders door in te loggen in jouw account en de stappen te volgen. Klik hier voor het stappenplan voor het overdragen van een startbewijs. Indien je het startnummer overdraagt na 21 september zal jouw naam niet zichtbaar zijn op het startnummer, omdat deze al zijn gedrukt. Het startnummer wordt naar het adres van de originele deelnemer gestuurd, dus u bent zelf verantwoordelijk voor de overdracht van uw startnummer. Wel staat jouw naam goed in de uitslag.

Openingstijden wedstrijdsecretariaat

Openingstijden wedstrijdsecretariaat

  • Zaterdag 9 oktober: tijden worden later bekendgemaakt
  • Zondag 10 oktober: tijden worden later bekendgemaakt

Tijden onder voorbehoud van wijzigingen

Coronatoegangsbewijs

Per 25 september zijn door het kabinet versoepelingen aangekondigd, hetgeen voor deelnemers en toeschouwers het volgende betekent. Deelnemers en toeschouwers hoeven geen coronatoegangsbewijs (CTB) te laten zien om toegang te krijgen tot het evenement.

Deelnemers
Deelnemen aan een hardloopwedstrijd wordt gezien als sportbeoefening, die zonder COVID-19 gerelateerde beperkende maatregelen mag plaatsvinden. Een coronatoegangsbewijs (CTB) is dus niet nodig.

Toeschouwers
Menzis 4 Mijl van Groningen wordt voor de toeschouwers langs het parcours gezien als doorstroomactiviteit, die zonder beperkingen mag plaatsvinden. Een coronatoegangsbewijs (CTB) is dus niet nodig.

Startwaves

Indeling startwaves
De indeling van de startwaves wordt bepaald op basis van het moment waarop je je hebt ingeschreven. Eind september ontvang je per mail welke startwave aan jou is toegewezen. Jouw startwave staat ook op je startnummer. Je kunt er altijd voor kiezen om in een latere startwave te starten, eerder niet. Dit hoef je niet door te geven. 

Bereikbaarheid

Reizen naar het evenement
Tijdens de Menzis 4 Mijl van Groningen en de 4Mijl4You Powered by GasTerra zijn er verschillende afsluitingen rondom het parcours. Wij adviseren deelnemers en toeschouwers zoveel mogelijk met het openbaar vervoer te reizen. Houd er rekening mee dat het druk zal zijn in de stad.

Openbaar vervoer

NS
Als je van buiten Groningen of Haren komt, adviseren we om met de NS te reizen. Station Groningen bevindt zich op loopafstand van de finish-locatie op de Vismarkt. Bezoekers kunnen met de trein naar dit station reizen. Plan voor vertrek je reis en kijk voor de meest actuele informatie op www.ns.nl en www.9292ov.nl.  

De Qliner 300 Emmen – Groningen en Qliner 309 Assen zal op de dag van het evenement tot 14.00 uur extra stoppen te P+R Haren. Daarnaast zullen veel buslijnen in de stad Groningen tussen 12.00-18.00 uur andere routes rijden in verband met de afsluitingen voor dit evenement. Klik hier voor meer informatie over de Qliner bussen.


Busvervoer
Er zijn veel aangepaste buslijnen. Bekijk onze uitgebreide bereikbaarheidspagina om te zien welke dit zijn.

Auto

We raden alle deelnemers en toeschouwers aan zoveel mogelijk via het openbaar vervoer te reizen. Ken je mensen in je omgeving die ook meedoen of naar Groningen gaan, probeer dan met elkaar mee te rijden. Het is gezelliger, scheelt in de kosten en milieubewust. Mocht het niet mogelijk zijn om met het openbaar vervoer te komen, dan raden wij aan om te parkeren bij Transferium Haren. Vanaf het transferium is het mogelijk om naar de start te lopen. Let op! Voor de terugreis ben je zelf verantwoordelijk en afhankelijk van regulier openbaar vervoer. Er worden geen pendelbussen ingezet. Buslijn 5 en lijn 6 rijden van Groningen CS tot 01.30 uur naar Haren. 

Fiets

De beste manier om de stad te bereiken is op de fiets. Je kunt jouw fiets stallen op de daarvoor aangewezen locaties. Op deze pagina van Groningen Fietsstad vind je een overzicht van alle fietsenstallingen in Groningen.

Afsluiting wegen

Wij willen niet nalaten je op voorhand onze excuses aan te bieden voor eventuele overlast als gevolg van de tijdelijke afsluitingen op zaterdag 9 en zondag 10 oktober en danken je bij voorbaat voor je medewerking en begrip. 

Bekijk hieronder met welke wegafsluitingen je te maken kunt krijgen.
Wegafsluitingen Haren
Wegafsluitingen Groningen 

Heb je een vraag? Klik hier voor de FAQ's.


Vrij baan voor Menzis 4 Mijl van Groningen

De Menzis 4 Mijl van Groningen heeft groen licht gekregen voor de 34ste editie op zondag 10 oktober. Een dag eerder gaat ook de Menzis 4Mijl4You powered by GasTerra door. De organisatie is geen extra beperking opgelegd, dit in goed overleg met de gemeente.

Lees meer