Programma zondag

Programma onder voorbehoud van wijzigingen
Tijd Wave Startvak open Activiteit
13.00 uur 1 12.00 uur Wedstrijdloop / Charity Run
13.05 uur 2 12.00 uur Bedrijvenloop
13.15 uur 3 12.00 uur Bedrijvenloop
13.25 uur 4 13.05 uur Bedrijvenloop
13.35 uur 5 13.15 uur Bedrijvenloop
13.45 uur 6 13.25 uur Recreantenloop
13.55 uur 7 13.35 uur Recreantenloop
14.05 uur 8 13.45 uur Jeugdloop
14.15 uur 9 13.55 uur Recreantenloop
14.25 uur 10 14.05 uur Studentenloop
14.35 uur 11 14.15 uur Recreantenloop
14.45 uur 12 14.25 uur Recreantenloop
16.00 uur - - Feestelijk onthaal laatste loper

Startnummers

Zondag
Deelnemers op zondag lopen op alle onderdelen met een startnummer incl. tijdregistratiechip. De voornaam wordt op het startnummer gedrukt indien de deelnemer zich bij voorinschrijving heeft ingeschreven. Lees de informatie over het verkrijgen van jouw startnummer goed door.

Je wordt dringend verzocht voor je eigen veiligheid het medisch paspoort aan de achterzijde van het startnummer in te vullen. Het startnummer dien je op de borstzijde te dragen. Het startnummer is persoonlijk en niet overdraagbaar. Bij calamiteiten dient jouw startnummer namelijk als medisch paspoort.

Startnummers & T-shirts verkrijgen

Startnummers zondag

Als je je tijdig hebt ingeschreven krijg je het startnummer thuisgestuurd op het door jou opgegeven adres. Indien je hebt ingeschreven vanaf half september of je hebt geen startnummer ontvangen dan dien je jouw startnummer op te halen voorafgaand aan de start. (In de bevestigingsmail van jouw inschrijving staat al je startnummer). 

Geen startnummer thuis ontvangen?
Door de drukte is het mogelijk dat hij iets later binnenkomt. Als de post jouw startnummer op vrijdag 8 oktober nog niet heeft gebracht, kom dan zondag naar de Heldpdesk op het Beatrixoord in Haren voor een vervangend startnummer. 

Ophalen startnummer
Zaterdag 9 oktober, 12.00 - 15.00 uur, Schweitzerlaan 12, Groningen
Zondag 10 oktober, vanaf 11.00 uur, Sporthal Beatrixoord, Haren 


Startpakket Bedrijvenloop

Bedrijvenloop
Als je jouw team(s) tijdig staan ingeschreven dan worden de startpakketten en shirts toegestuurd naar het bedrijf. Deze worden vanaf 4 oktober geleverd. Indien jouw team zich vanaf half september heeft ingeschreven of jullie hebben geen startpakketten ontvangen dan is er persoonlijk contact opgenomen over het af te halen pakket of is het mogelijk om te mailen naar: info@4mijl.nl. Let op: De gewenste maten kunnen vanwege de late inschrijving niet meer worden gegarandeerd.

Startpakket scholen teams


Jeugdloop powered by GasTerra
Als je jouw team(s) tijdig (voor half september) hebt ingeschreven dan worden de startpakketten toegestuurd naar de school. Indien jouw team geen startpakket heeft ontvangen dan is er persoonlijk contact opgenomen over het af te halen pakket.


Parcours

Het parcours van de Menzis 4 Mijl van Groningen staat bekend als een snel parcours. De 6,437 km lange route start in de Kerklaan in Haren en eindigt op de Vismarkt in Groningen. Het parcoursrecord van 17:06 in 2011 staat op naam van Vincent Yator (Kenia). De snelste vrouw tot nu toe is Viola Kibiwott (Kenia) in een tijd van 19:14 in 2013. 

Bekijk hiernaast de parcourskaarten plattegronden voor de Menzis 4 Mijl van Groningen

Parcourskaarten

Parcours Menzis 4 Mijl van Groningen
Plattegrond startgebied
Plattegrond finishgebied

Reisadvies zondag 10 oktober

Tijdens het evenement op zondag 10 oktober zijn er verschillende afsluitingen rondom het parcours. De straten die onderdeel zijn van het finishgebied zijn voor al het verkeer afgesloten en alleen voor voetgangers toegankelijk op vertoon van een bewonerspas. 

We adviseren, gezien de drukte, om met de trein of de pendeldienstbussen te reizen. Bekijk hieronder met welke wegafsluitingen je te maken kunt krijgen.

Wegafsluitingen Haren
Wegafsluitingen Groningen

 

Vervoersmiddelen

Openbaar vervoer


Openbaar vervoer

Wij adviseren om met het openbaar vervoer te reizen. Kijk op www.9292.nl om je reis via bus of trein te plannen. Vanaf station Haren is het 10 minuten lopen naar de kledingwagens en de start. De kleur van je startnummer geeft aan welke borden je vanaf het station moet volgen om bij de juist kledingwagen te komen.

NS

Als je van buiten Groningen of Haren komt, adviseren we op met de NS te reizen. Kijk voor de meest actuele treintijden op www.ns.nl om je treinreis te plannen.


Busvervoer
Er zijn veel aangepaste buslijnen. Bekijk onze uitgebreide bereikbaarheidspagina om te zien welke dit zijn. 

Pendelbussen

Op vertoon van het startnummer kan je gratis gebruik maken van onderstaande pendelbussen naar de start. Deze pendelbussen blijven heen en weer rijden tot onderstaande tijden. Deze pendelbussen zijn enkel toegankelijk voor deelnemers. 

Naar de start: Pendelbussen van Groningen naar Haren

10:00 - 12:15 uur        
Van Naar  
CS Groningen Kledingwagens 1 t/m 5 Halte 1 - Centrum Haren   
Martini Plaza Kledingwagens 6 t/m 13  Halte 2 - Rijksstraatweg t.h.v. Dilgtweg 
P+R Hoogkerk    
P3 Bornholmstraat    
     
12:15 - 14:15 uur    
Van Naar  
CS Groningen Kledingwagens 6 t/m 13 Halte 3 - Einde Helperzoom
Martini Plaza    
P+R Hoogkerk    

 

Vanaf de finish: Pendelbussen van Groningen naar parkeerplaatsen of Centrum Haren 

  

14:15 - 18:00 uur    
Van Naar
A-weg     P3 Bornholmstraat 
  Martini Plaza   
  Transferium Hoogkerk    
  Centrum Haren 

  

Fietsenstallingen

In de binnenstad van Groningen zijn vijf gratis bewaakte fietsenstallingen. Bekijk voor de openingstijden de website van Groningen Fietsstad

Parkeren deelnemers

Vanzelfsprekend adviseren wij iedereen om met het openbaar vervoer te komen. Mocht het niet mogelijk zijn om met het openbaar vervoer te komen, dan raden wij aan om te parkeren bij een van onderstaande parkeerterreinen. Vanaf deze parkeerplaatsen zijn er pendeldiensten naar Haren. Op vertoon van een startbewijs is deze dienst gratis.

  • P3 Bornholmstraat
  • P-Gasunie-Stadspark (opstap plaats Martini Plaza)
  • Transferium Hoogkerk
  • Parkeerplaatsen op parkeerplaatsen bedrijventerrein rondom de Bornholmstraat
  • Transferium Haren

Let op: het is vanwege koopzondag niet mogelijk om te parkeren bij IKEA en op het Sontplein. Hier stoppen geen pendelbussen. 

Kijk hier voor meer informatie over parkeren in Groningen

 

Parkeren toeschouwers

Voor toeschouwers is het mogelijk de reguliere buslijnen te pakken om naar het centrum van Groningen te komen. Let op! Als je ervoor kiest om de auto niet te parkeren op de hierboven genoemde parkeerplaatsen, maar in de binnenstad van Groningen moet je hiervoor wél voor betalen. 

Vanuit de richting Assen (A28)
Vanaf P+R Haren van en naar het centrum van Groningen reizen met buslijn 5 van Qbuzz. Je kunt ook een Euro-kaartje kopen of reizen met de OV-chipkaart.

P+R Haren is te bereiken vanaf afslag 38. Als je langs het parcours wilt staan, dan kun je vanaf de P+R eenvoudig naar het centrum lopen.

Vanuit de richting Drachten en Leek (A7)
Vanaf P+R Hoogkerk van en naar het centrum van Groningen reizen met buslijnen 3 en 4 van Qbuzz. Je kunt een Euro-kaartje kopen of reizen met de OV-chipkaart. 
P+R Hoogkerk is te bereiken vanaf afslag 35.

Vanuit de richting Hoogezand (A7)
Vanaf P+R Euroborg van en naar het centrum van Groningen reizen met buslijnen 5 van Qbuzz. Je kunt een Euro-kaartje kopen of reizen met de OV-chipkaart. Buslijn 5 rijdt vanuit Groningen door naar P+R Haren.


Heb je een vraag? Vind in de FAQ's antwoord op jouw vraag.Menzis 4 Mijl van Groningen afgelast, wel virtuele editie in 2020

In overleg met onder meer hoofdsponsor Menzis en de gemeente Groningen is besloten de ‘’4 Mijl’’ af te gelasten. Je kunt dit jaar wel deelnemen aan een uitdagend alternatief, de eerste virtuele editie.

Lees meer