Bereikbaarheid


Pendelbussen Groningen - Haren

Op vertoon van het startnummer kan je zondag 14 oktober gratis gebruik maken van onderstaande pendelbussen. Deze pendelbussen blijven heen en weer rijden tot ongeveer 14.00. 

Van 10:00 tot 12:15 uur          
Van Naar  
Centraal station Groningen      Kledingwagens 1 t/m 5    Halte 1 - Centrum Haren   
Martini Plaza Kledingwagens 6 t/m 13    Halte 2 - Rijksstraatweg t.h.v. Dilgtweg   
P+R Hoogkerk    
P3 Bornholmstraat    
     
Van 12:15 tot 14:15 uur     
Van Naar  
Centraal station Groningen Kledingwagens 6 t/m 13 Halte 3 - Einde Helperzoom
Martini Plaza    
P+R Hoogkerk    
  


Pendelbussen Groningen - Parkeerplaatsen of Centrum Haren

Van 14:15 tot 18:00 uur          
Van Naar  
A-weg     P3 Bornholmstraat     
  Martini Plaza       
  Transferium Hoogkerk      
  Centrum Haren   
  


Regulier busvervoer

Aangepast en extra busvervoer 4-mijl van Groningen zondag 13 oktober
Qliners 300 en 309 stoppen ’s morgens voor lopers van de 4 Mijl richting Groningen extra bij P+R Haren, Q-link lijn 5 rijdt extra ritten van 12.00 tot 18.00 uur tussen Annen en Groningen en lijn 2 Zernike – Europapark rijdt extra tussen 12 en 18 uur.
Enkele lijnen rijden van 12.00 tot uiterlijk 18.00 uur in de stad Groningen een aangepaste route. Hierdoor is het centrum alleen bereikbaar via het Hoofdstation en is het UMCG beperkt bereikbaar.

De vertrektijden van de gewijzigde en extra bussen zijn beschikbaar via www.qbuzz.nl. 

 


Parkeren deelnemers

Je kunt in Groningen parkeren op verschillende gratis parkeerterreinen.

  • P3 Bornholmstraat
  • P-Gasunie-Stadspark (opstap plaats Martini Plaza)
  • Transferium Hoogkerk
  • Parkeerplaatsen op parkeerplaatsen bedrijventerrein rondom de Bornholmstraat
  • Transferium Haren
Vanaf deze parkeerplaatsen zijn er pendeldiensten naar Haren. Op vertoon van een startbewijs is deze dienst gratis.

Let op: het is vanwege koopzondag niet mogelijk om te parkeren bij IKEA en op het Sontplein. Hier stoppen geen pendelbussen!


Parkeren toeschouwers

Voor toeschouwers is het mogelijk de reguliere buslijnen te pakken om naar het centrum van Groningen te komen. Let op! Als je ervoor kiest om de auto niet te parkeren op de hierboven genoemde parkeerplaatsen, maar in de binnenstad van Groningen moet je hiervoor wél voor betalen. Vanaf 1 juli 2015 geldt er betaald parkeren in de binnenstad van Groningen.

Vanuit de richting Assen (A28)

Vanaf P+R Haren van en naar het centrum van Groningen reizen met buslijn 5 van Qbuzz. Je kunt ook een Euro-kaartje kopen of reizen met de OV-chipkaart.

P+R Haren is te bereiken vanaf afslag 38. Als je langs het parcours wilt staan, dan kun je vanaf de P+R eenvoudig naar het centrum lopen.

Vanuit de richting Drachten en Leek (A7)

Vanaf P+R Hoogkerk van en naar het centrum van Groningen reizen met buslijnen 3 en 4 van Qbuzz. Je kunt een Euro-kaartje kopen of reizen met de OV-chipkaart. 
P+R Hoogkerk is te bereiken vanaf afslag 35.

Vanuit de richting Hoogezand (A7)

Vanaf P+R Euroborg van en naar het centrum van Groningen reizen met buslijnen 5 van Qbuzz. Je kunt een Euro-kaartje kopen of reizen met de OV-chipkaart. Buslijn 5 rijdt vanuit Groningen door naar P+R Haren.


Extra info

Openbaar vervoer

Wij adviseren om met het openbaar vervoer te reizen. Kijk op www.9292.nl om je reis via bus of trein te plannen. Vanaf station Haren is het enkele minuten lopen naar de kledingwagens en de start. De kleur van je startnummer geeft aan welke borden je vanaf het station moet volgen om bij de juist kledingwagen te komen.  

NS

Als je van buiten Groningen of Haren komt, adviseren we op met de NS te reizen. Kijk voor de meest actuele treintijden op www.ns.nl om je treinreis te plannen. Ook dit jaar is weer het mogelijk om op vertoon van je startbewijs tussen 11.00 en 18.00 uur gratis met de trein te reizen tussen Groningen en Haren. Dit met uitzondering van rolstoelgebruikers. Jouw startnummer is het vervoersbewijs, deze kan niet in- of uitgecheckt worden. 

Fiets

In de binnenstad van Groningen zijn vier bewaakte fietsenstallingen:

  • Oude Boteringestraat (bij de bibliotheek)
  • Haddingestraat (bij Centrum-garage)
  • Peperstraat
  • Gedempte Zuiderdiep (onder de Pathé-bioschoop) 

Daarnaast kun je jouw fiets parkeren bij het Hoofdstation van Groningen en Station Groningen Europapark. 

Auto

Vanzelfsprekend adviseren wij iedereen om met het openbaar vervoer te komen. Mocht het niet mogelijk zijn om met het openbaar vervoer te komen, dan raden wij aan om te parkeren bij Transferium Haren. Vanaf het transferium is het mogelijk om naar de start te lopen. De reguliere buslijn 22 rijdt tussen 07.00 en 19.00 uur van en naar het centrum van Groningen.