Charity Run


Inge Loohuis

Mijn naam is Inge Loohuis. Zes jaar geleden heb ik na jaren wachten een harttransplantatie ondergaan. Na mijn transplantatie kwam ik terecht in Beatrixoord, waar ik ging revalideren. Beatrixoord was voor mij “de hemel”. Na jaren lang stil te moeten hebben gezeten, werd er hier alles gedaan om mij weer het vertrouwen te geven dat ik weer kon leven! Nu tennis ik weer, doe ik aan wielrennen en heb in zelfs met een groep getransplanteerden de Kilimanjaro beklommen. Ik vier het leven. 
Voor de 4 mijl ben ik door het transplantatiecentrum gevraagd om als ‘levend voorbeeld’ te staan voor dit ontzettend belangrijke en mooie doel. Ik weet als geen ander hoe goed het is dat dit revalidatieprogramma er komt. Het is belangrijk dat mensen na een transplantatie weer leren omgaan met hun leven. Want ze krijgen niet alleen een ‘nieuw’ orgaan, je hele leven wordt nieuw! Ik gun iedereen met (en ook voor) een transplantatie deze belangrijke begeleiding. Daarom doe ik mee aan de 4mijl en zamel ik geld in voor het Transplantatiecentrum. Loop met je hart, vier het leven! 

Ga naar actiepagina

Fred Smit

Mijn naam is Fred Smit, gehuwd en vader van 4 studerende kinderen. Een gezonde vijftiger, die als dierenarts voor met name paarden weet hoe belangrijk een gezond lijf is om zijn werkzaamheden te kunnen doen. De 4 mijl heb ik al een aantal keren weten te volbrengen, steeds net boven de 30 minuten. Dit jaar ga ik voor het transplantatieteam van het UMCG een inspanning leveren om geld in te zamelen om andere mensen een gezonder leven te laten leiden. De wetenschap steunen en zodoende helpen om nieuwe inzichten in ziekteprocessen te vinden is altijd nog nodig. Door middel van het leveren van deze sportieve prestatie heb ik de mogelijkheid om een steentje bij te dragen. Ik vraag mijn sponsoren voor deze editie van de 4 mijl mij te steunen met een passend geldbedrag. Voor dat bedrag ga ik weer eens proberen die 30 minuten grens zo dicht mogelijk te benaderen en zo mogelijk te doorbreken. #helpdievijftigeronderdedertig
Met als enig doel: geld inzamelen voor de gezondheid en kwaliteit van leven voor de patiënten, die onder behandeling zijn en komen van het transplantatieteam van het UMCG.

Ga naar actiepagina

Karel Jan Alsem

Geef getransplanteerden een kans op een beter herstel!
Ik mag voor het UMCG als  Charity runner meehelpen om het goede doel van de 4Mijl van dit jaar (Transplantatiecentrum) onder de aandacht van een breder publiek te krijgen. Een vorm van zorgmarketing waar ik niet alleen professioneel maar ook sportief graag aan mee doe!
Ik heb de uitdaging om minimaal € 500 sponsoring te vinden. Met jouw steun moet dat lukken. Met de opbrengsten ondersteun je een uniek én noodzakelijk revalidatieprogramma dat is opgezet door het UMCG Transplantatiecentrum en het Centrum voor Revalidatie. Professionals helpen patiënten groot en klein om grenzen te verleggen tijdens hun herstel, ieder op eigen niveau, om alles weer uit het leven te halen. Deze kosten worden niet vergoed door de zorgverzekeraars, en de eerste resultaten voor getransplanteerden zijn echt geweldig. Betere conditie, meer kwaliteit van leven en weer zelfvertrouwen in het eigen lichaam.
Sponsor het Transplantatiecentrum via mij, en je helpt patiënten met een nieuw orgaan het leven weer te vieren.

Ga naar actiepagina

Fleur Gräper - van Koolwijk

Ik ben Fleur Gräper-van Koolwijk, gedeputeerde van de provincie Groningen. Ik houd mij onder meer bezig met Ruimtelijke ordening, Mobiliteit, Perspectief Groningen, Erfgoed & Blauwe Stad. Bij mobiliteit gaat het zowel om de auto, het openbaar vervoer, als ook de fiets. Veel mensen geven aan dat ze voor de fiets kiezen vanwege de gezondheid. 'Healthy ageing', gezond ouder worden, is een belangrijk thema in het beleid van de provincie Groningen. En dat is een van de redenen waarom ik graag mijn steun verleen aan het doel van dit jaar van de Charity Run van de 4 Mijl: het UMCG Transplantatiecentrum. Het UMCG is het grootste transplantatiecentrum in Nederland en daar ben ik als inwoner van Groningen trots op. Hoe mooi is het als je door een orgaantransplantatie een tweede leven krijgt! En hoe belangrijk om daarin te worden begeleid met adviezen over je leefstijl, bewegen en sporten. Gezondheid is een groot goed en daarom roep ik mensen op mij te sponsoren voor de Charity Run met dit mooie doel. Ik loop op 14 oktober mee met de 4 Mijl en jullie leveren een financiële bijdrage, zullen we dat afspreken?

Ga naar actiepagina

Olaf Vos

Met een goede conditie, het leven vieren. Dat is wat ik zelf doe, maar dat is nu ook waar ik voor loop. Ik weet hoe belangrijk het is voor je lijf en geest om je conditie op peil te houden. Niet iedereen beschikt echter over een gezond lijf en gezonde geest. Na een transplantatie het leven vieren kan alleen door een goede revalidatie. Deze keer loop ik daarom niet alleen voor mezelf, maar vooral ook opdat een ander weer het leven kan vieren. Steun mij en daarmee het UMCG voor de revalidatie die nodig is.

Ga naar actiepagina

Emiel Venema

Ik kan gaan hardlopen waar en wanneer ik wil, maar dat geldt helaas niet voor iedereen. Daarom loop ik ook dit jaar weer de 4 Mijl van Groningen voor het goede doel. Dit jaar is dat het UMCG Transplantatiecentrum. Het UMCG Transplantatiecentrum is het grootste transplantatiecentrum in Nederland. Hier worden alle soorten orgaantransplantaties uitgevoerd. Voor bijvoorbeeld kinderen voor levertransplantatie is Groningen zelfs het enige transplantatiecentrum in Nederland. Met een financiële bijdrage zorg jij ervoor dat dankzij een goede behandeling het leven voor velen weer gevierd kan worden!

Ga naar actiepagina

Keimpe Postema en Helena du Pon

Op 14 oktober lopen wij samen de 4 mijl van Groningen tijdens de Charity Run. Dit jaar steunt de Charity Run het UMCG Transplantatie Researchfonds.
‘t Feithhuis voelt zich nauw verbonden met Groningen en de wereld daaromheen. Als ondernemersechtpaar weten we dat dromen en doelen soms mijlenver weg lijken. Dat deze alleen dichterbij komen als je stappen vooruit kunt zetten. We prijzen onszelf dan ook gelukkig dat we mee kunnen lopen met de Charitry Run, want goede gezondheid is een voorwaarde om de 4 Mijl te kunnen lopen en vooruit te komen in het leven. 
Het Transplantatie Team zorgt dagelijks voor mensen bij wie dit niet vanzelfsprekend is. We zijn dankbaar dat we ze kunnen ondersteunen in hun onderzoek door sponsorgeld in te zamelen tijdens de Charity Run. Help jij ons om samen in beweging te komen?

Ga naar actiepagina

Seerp Leistra

Ik ben Seerp Leistra. In het dagelijks leven partner bij Boer & Croon Management en daarnaast druk met de nodige toezichthoudende en bestuurlijke functies.
Dat combineer ik met regelmatig sporten, vooral hardlopen. En ik realiseer me maar al te goed hoe blij ik mag zijn dat ik dat al zoveel jaren kán combineren.
Het goede doel van de Charity Run van dit jaar steun ik vanuit die gedachte vol overtuiging. Ik wens alle patiënten die door het Transplantatieteam worden geholpen van harte toe dat ze na hun behandeling  ook weer kunnen werken en kunnen sporten als ze dat willen. En ik hoop dat deze actie het team in staat stelt om wat dat betreft nog meer mensen nog beter te helpen!

Ga naar actiepagina

Marion Siebelink

Meedoen is belangrijker dan winnen. Dat geldt helemaal voor het goede doel van de 4 mijl. Mijn naam is Marion Siebelink. In 2010 organiseerden we de sportdag “In beweging voor donatie en transplantatie”. En dat was juist ook het motto. Laten zien dat je na een transplantatie weer kan meedoen in de maatschappij. Dat orgaandonatie iemand het leven terug geeft. 

Ga naar actiepagina

Erik Verschuuren

Inmiddels 4 jaar geleden beklommen 12 Groningse transplantatie patiënten de Kilimanjaro. Een inspanning waartoe niet iedere transplantatie patiënt in staat is. Daarnaast zijn ze vaak al blij als ze een leven zonder veel beperkingen kunnen leiden. Ons streven is dat ook transplantatie patiënten gezond oud kunnen worden. Een streven waar nog veel onderzoek voor nodig is. Ik ben dan ook erg blij dat het Groninger Transplantatie researchfonds het goede doel is van de 4 mijl dit jaar en hoop dat jullie ons willen steunen.

Ga naar actiepagina

Charles van Santvoord

Ik mag voor het UMCG meehelpen om het goede doel van dit jaar (Transplantatiecentrum) van de 4Mijl onder de aandacht van een breder publiek te krijgen. Een unieke kans om zelf ook een bijdrage te leveren aan dit prachtige goede doel. Met de opbrengsten ondersteun je een uniek én noodzakelijk revalidatieprogramma die is opgezet door het UMCG Transplantatiecentrum en het Centrum voor Revalidatie. Professionals helpen patiënten groot en klein om grenzen te verleggen tijdens hun herstel, ieder op eigen niveau, om alles weer uit het leven te halen.

Ga naar actiepagina

Hester van der Vaart

Ik ben longarts in het UMCG en het UMCG Centrum voor revalidatie. Bij het onderzoek naar revalidatie na transplantatie ben ik nauw betrokken. De eerste resultaten van dit onderzoek zijn veel belovend: betere conditie, meer kwaliteit van leven en meer zelfvertrouwen. Voor patiënten die een orgaantransplantatie hebben gehad, is dit niet vanzelfsprekend. Een revalidatieprogramma gericht op leefstijl, psychosociale begeleiding, bewegen en sporten na transplantatie is daarom heel belangrijk. Help ons mee om dit onderzoek een succes te maken en draag bij aan een betere toekomst voor patiënten na transplantatie!

Ga naar actiepagina

Janneke Dilling en Edwin van Adrichem

Janneke Dilling en Edwin van Adrichem van het Centrum voor Revalidatie Beatrixoord zijn nauw betrokken bij de revalidatie van mensen na een transplantatie. Meedoen doe je door de 4Mijl of de 4Mijl4You te lopen, een sponsoractie te organiseren of te doneren aan deze actie van Janneke en Edwin. Met de donatie lever je een bijdrage aan de revalidatiebehandeling na transplantatie.

Ga naar actiepagina

Jacco en Afiena van Genderen

Wij zijn Jacco & Afiena van Genderen - Dokter. Op 12 juli 2016 heb ik ( Afiena ) een dubbele longtransplantatie ondergaan. Een operatie die mij het leven terug heeft gegeven. Voor de operatie zat ik in een rolstoel en was het afwachten of een donor voor mij nog op tijd zou komen. Door een gebeurtenis elders was er voor mij ineens een match en dus donorlongen beschikbaar. Gelukkig kwam het daardoor voor mij op tijd en daarvoor zijn wij de nabestaanden van mijn donor eeuwig dankbaar.

Ga naar actiepagina

Tjeerd Doornbos

Alle 4mijl op 1 na als wedstrijd gelopen.
En alle charity run mee gedaan.
Altijd bijzondere goede doelen en deze voor UMCGtransplantatie is ook weer zo bijzonder.
Daarom loop ik weer mee en ben nog steeds in goede conditie.
Mijn snelste tijd was 21.59 maar dat is niet het belangrijkste .Zoveel mogelijk sponsoren binnen te halen voor UMCGtransplantatie is nu mijn doel.

Ga naar actiepagina

Michiel Kahmann

Mijn naam is Michiel Kahmann, en ik mag mij als Directeur P&O inzetten voor het UMCG. In mijn tijd als leidinggevende bij het Centrum voor Revalidatie van het UMCG heb ik gezien wat revalidatie kan doen. Aansterken ná of juist al vóór een ingrijpende gebeurtenis, en daarbij oog hebben voor ‘het hele systeem’ kan zoveel verschil maken. De patiënten en de organisatie hebben me gegrepen. Ik heb enorm veel bewondering voor de mensen (patiënten, medewerkers, onderzoekers) die met zoveel toewijding werken om stappen voorwaarts te zetten. Beter worden… of minder last hebben… leren leven met… of niet willen accepteren dat… mogelijk maken dat… Hoewel ik telkens goede voornemens heb, loop ik zelden hard. Eigenlijk 1 keer per jaar bij de 4 mijl, en als het even mee zit train ik een paar keer daarvoor. Door de Charity Run heb ik wederom een goede reden om mee te doen. En om mijn bijdrage te leveren door geld in te zamelen voor het mooie werk in en rondom het transplantatiecentrum. Doneert u mee voor dit mooie doel? Enorm veel dank!

Ga naar actiepagina

Ingrid Brouns

Ik ben Ingrid Brouns. Ik ben 44 jaar. Ik doe mee aan de 4 mijl, omdat ik als geen ander weet hoe belangrijk het is om gezond te zijn. In februari 2018 is bij mij borstkanker geconstateerd. Er zit een tumor van 4,7 centimeter in mijn borst, die nu aan het slinken is door de medicijnen die ik krijg.  Vlak na de 4 mijl zal ik, als alles goed gaat, geopereerd en vervolgend bestraald worden. Tijdens deze medische rollercoaster ben ik voor het eerst gaan hardlopen. Voor mij was en is het de enige weg om me goed te voelen, dingen te verwerken, maar ook sterk de behandeling in te gaan.

Ga naar actiepagina

Patrick Brouns

Mijn naam is Patrick Brouns. Ik gun mensen die ziek zijn een tweede kans. Een transplantatie is voor sommigen daarin essentieel. Ik gun hun een gezond bestaan. Uiteindelijk is er niets belangrijker dan liefde en gezondheid. Samen met mijn partner, Ingrid Brouns, train ik in het weekend samen en rennen wij samen de 4mijl. Wij hopen dat jullie, als jullie dit lezen, ons steunen om zoveel mogelijk geld bijeen te brengen voor Orgaantransplantatie. Dank alvast!

Ga naar actiepagina

Michiel Bal

Mag ik heel kort jouw aandacht? Ik heb namelijk jouw hulp nodig. Komende oktober gaan we weer massaal genieten van de fantastische 4 Mijl van Groningen. Een feest om mee te maken, als loper of als toeschouwer. En we hebben een kans om het extra goed te doen. Ik ren dit jaar namelijk tijdens deze 4 Mijl de Charity Run om geld in te zamelen voor het transplantatiecentrum van het UMCG, het goede doel van de 4 Mijl. En jij kan mij helpen door mij (of één van de andere Charityrunners) voor een klein bedrag te sponsoren. Zo zorgen we er samen voor dat het op 14 oktober tijdens de 4 Mijl een extra groot succes wordt!

Ga naar actiepagina

Jolanda Kamphuis

Als manager van het Ronald McDonald Huis Groningen kom ik dagelijks in aanraking met ouders van ernstig zieke kinderen. Het wachten, de spanning, de zorgen.. een heftige tijd. Regelmatig gaat het om een kind met een leveraandoening. Een ingrijpend traject voor het hele gezin. Eenmaal thuis verliezen we ze veelal uit het oog maar we weten dat het dan nog lang niet ‘klaar’ is. Een goed revalidatieprogramma is van enorm belang en maakt een wereld van verschil. Met alle liefde ren ik mee!

Ga naar actiepagina

Marten van Vliet

Mijn naam is Marten van Vliet en ik ben directeur bij het Groningse ICT bedrijf Bossers & Cnossen BV. Als hobby sporter wil ik graag meelopen voor dit goede doel: met een goede revalidatie valt en staat een goed herstel. Dit geldt natuurlijk zowel lichamelijk als tussen de oren. Graag hoop ik dmv de sponsorgelden een duit in de zak te kunnen doen om te zorgen dat zowel de kinderen als de volwassenen die een transplantatie hebben moeten ondergaan, zo snel mogelijk weer kunnen GENIETEN van het leven!

Ga naar actiepagina

Melle van Vliet

Ik ben Melle en ik zit op het Esdal college in Emmen. Daar doe ik de sportstroom en heb ik veel sport. Toen ik vorig jaar meeliep met de 4mijl kwam ik er achter dat je loopt voor een goed doel. Dit jaar loop Ik mee voor het goede doel UMCG Transplantatiecentrum en dan met name voor alle kinderen die een transplantatie krijgen of al hebben gehad. Ik kan me niet voorstellen hoe zwaar het herstel is na een transplantatie!

Ga naar actiepagina

Kasper Hovius

Mijn naam is Kasper Hovius. Ik ben vader, echtgenoot en ondernemer. De reden dat ik mee doe met de CharityRun is dat ik vrienden en familie ziek heb zien worden die helaas het leven moesten laten. Voor hen wil ik graag de 4Mijl van Groningen lopen. Ze maken het dan wel niet mee, maar voor de nabestaanden is de CharityRun een sportief en dankbaar gebaar.

Ga naar actiepagina

Dick Bosman

Ik ben Dick Bosman, mijn vrouw Hetty Veerman heeft in oktober 2015 een dubbele longtransplantatie ondergaan. Door deze transplantatie hebben we samen een nieuw leven gekregen. Daarom loop ik op 14 oktober graag de 4 mijl van Groningen tijdens de Charity Run. Dit jaar is de opbrengst van de Charity Run voor het UMCG Transplantatiecentrum, voor revalidatie na transplantatie. Graag jullie steun voor dit mooie doel, bedankt alvast.

Ga naar actiepagina

Hans Top

Een van de meest kleurrijke deelnemers aan de 4 Mijl aller tijden is Hans Top, tegenwoordig beter bekend als de Hoogkerker dakdekker. In zijn jonge jaren was hij één van de betere lange-aftstandslopers van het Noorden. Landelijk gezien bracht hij het tot de subtop. Hij was een geliefd sportman voor het gilde der sportpers, want Hans Top was een man met tekst, zoal dat heet in die kringen. Hij had voor en na de wedstrijden altijd wel iets bijzonders te vertellen.

Ga naar actiepagina

Ate van der Zee

Ik doe mee en zamel geld in zodat kinderen, ouders en grootouders na een orgaantransplantatie weer volop van het leven kunnen genieten. Met het geld wordt een uniek revalidatieprogramma ondersteund die door het UMCG Transplantatiecentrum en het Centrum voor Revaldatie is opgezet. Professionals helpen patienten, groot en klein, om grenzen te verleggen, ieder op eigen niveau, om alles weer uit het leven te halen.

Ga naar actiepagina

Reint Jan Auwema

Al mijn hele leven ben ik een ongelooflijke sportfanaat. Zowel actief als passief. Ik voel me dan ook bevoorrecht dat ik sinds kort bij Abiant Lycurgus mijn grote passie kan verenigen met mijn werk. Het lijkt zo gewoon, maar het is natuurlijk fantastisch dat ik bijna alle sporten kan doen waar en wanneer ik wil. Helaas zijn er heel veel mensen die ook graag in beweging willen komen, maar dat simpelweg niet kunnen. Voor deze mensen doe ik 14 oktober mee aan de 4 Mijl Charity Run. Omdat ik echt iedereen diezelfde geluksmomenten gun die ik ervaar tijdens het sporten. Met uw steun aan het Transplantatiecentrum komt deze ambitie weer iets dichterbij.

Ga naar actiepagina

Melanie Pruim

De 4 mijl van Groningen...Leuke loop zoals je hoort, maar zelf nog nooit gelopen. Op 9 december 2015 kreeg ik het verlossende telefoontje dat er een geschikte donorlever voor mij was gevonden. Je schrikt, bent verstijft en weet eerst niet zo goed wat je moet zeggen. Naar het UMCG gesneld werd ik om ongeveer 7.15 naar de operatiekamer gebracht. De eerste keer dat ik de klok weer zag was het 3.00. De volgende ochtend begint de spanning. Hoe is het verlopen? Hoe ben ik er nu zelf aan toe? Gaat mijn lichaam de nieuwe lever accepteren? ik heb het het geluk dat ik met de goeie zorg die ik heb gehad en nazorg met controles die ik nu nog krijg, een voor mij nieuw leven kon beginnen. Ik ben inmiddels moeder, heb een vaste baan van 24 uur en kan ik weer van dingen genieten. Om dit allemaal goed te begeleiden en voor elkaar te krijgen is dan ook revalidatie nodig. Ik vind het dan ook heel belangrijk dat iedereen een goeie revalidatie krijgt ook na transplantatie om weer zo te kunnen genieten van het leven zoals het hoort! 

Ga naar actiepagina

Robert Zuidema

Mijn naam is Robert Zuidema, ben 26 jaar en ben werkzaam in de sportbranche. Misschien kennen jullie mij van mijn actie/stichting Niet Voor Nicks van afgelopen 23 juni 2018. Deze ben ik begonnen naar aanleiding van het overlijden van mijn broer Nick Zuidema. Hij had zoals veel mensen in Nederland een donororgaan nodig. Maar tot ons grote verdriet kwam de lever te laat. Ik wil me graag in blijven zetten voor orgaantransplantatie en dus ook het UMCG Transplantatiecentrum. En wat is er nou mooier om dit te doen tijdens één van de mooiste sportevenementen van het noorden! Ik draag mijn steentje bij door een mooie tijd neer te zetten op de 4 mijl. Dragen jullie je steentje bij door mij te steunen?

Ga naar actiepagina

Mikel Bravo & Petra Bos

Ongeveer acht jaar geleden onderging ik (Mikel) een transplantatie. Het was een forse ingreep, zeker voor een persoon van mijn leeftijd. Nu op 76 jarige leeftijd, wil ik mij inzetten voor het belang van revalidatie na transplantatie. Uit eigen ervaring weet ik dat het belang ervan niet kan worden onderschat. De fantastische artsen van het UMCG doen de transplantatie en wij patiënten zetten ons in voor voldoende lichaamsbeweging. Daarom ben ik zeer gemotiveerd om het hardloopevenement met het parcours van 4 mijl te lopen. Samen met mijn zoon Michel en mijn begeleidster Petra Bos (Bos-sport.nl) ga ik er voor. Ik steun het project revalidatie na transplantatie van het UMCG van harte!Het project heeft ook uw sponsoring nodig. Ik nodig u van harte uit om uw bijdragen te storten.

Ga naar actiepagina

Christa Schaap

Ik ben Christa Schaap, 35 jaar en moeder van Ariëlle (9) en Amélie (7). Ariëlle heeft het Syndroom van Alagille en heeft in december 2014 een lever mogen ontvangen. Vanaf de diagnose vind ik het belangrijk om ervaringen te delen met andere ouders. Naast mijn deelname in de Patiënten Advies Commissie van het Transplantatiecentrum als moeder-van-een-getransplanteerd-kind, ben ik al jarenlang actief als contactpersoon bij de Nederlandse Leverpatiënten Vereniging. Het syndroom van Alagille is een zeldzame ziekte en er vinden relatief veel transplantaties plaats bij mensen met dit syndroom. Ik vind het belangrijk dat Alagille zichtbaar wordt en blijft binnen de maatschappij. De tijd voor, tijdens en na de transplantatie is elk op zijn manier heftig. Het UMCG loopt voorop in medisch onderzoek, ondersteuning van patiënten en patiëntenparticipatie. Daarom doe ik mee aan de Charity Run. Ik zal zelf niet voorop lopen in de 4Mijl, maar ik hoop dat mijn deelname meehelpt in het zichtbaar maken en ondersteuning van het Transplantatiecentrum.

Ga naar actiepagina

Gerben Timmer

Sporten is niet voor iedereen een vanzelfsprekendheid. Niet omdat mensen niet willen maar omdat ze dit niet kunnen. Ik ben mij er van bewust dat ik het voorrecht heb om te kunnen sporten.  
Ik ben gevraagd om als Charity runner aan de 4 mijl van Groningen mee te doen en geld in te zamelen voor het UMCG Transplantatiecentrum. Het UMCG Transplantatiecentrum is het grootste transplantatiecentrum in Nederland. Mensen die een orgaantransplantatie zijn ondergaan worden met het geld van deze charity run ondersteund om te revalideren en het leven weer op te kunnen pakken. En mogelijk zelfs weer te kunnen sporten.
Sponsor en ondersteun het transplantatiecentrum door een donatie te doen via mijn pagina en ik zal op zondag 14 oktober tijdens de 4 mijl nog een stapje extra zetten!

Ga naar actiepagina

Nathan de Vries

Ik ben Nathan de Vries (26) en werk als freelance programmaontwikkelaar & presentator. Zelf leef ik een druk, afwisselend en snel leventje. Daarom vind ik het juist zo belangrijk om soms even stil te staan bij het geluk van gezond zijn, een moment van reflectie, surplace. Zeker als je ziet en hoort dat anderen ziek zijn. Met moeite de energie kunnen vinden om te genieten van het leven. Transplantatie - het doel van dit jaar - spreekt me aan. Niet omdat ik persoonlijk een vriend, opa of collega heb met problemen. Maar dat hoeft ook niet perse. Zelfs zonder een directe connectie, kan of probeer ik me voor te stellen hoe zwaar het leven dan soms kan zijn. Als een (orgaan) transplantatie lukt lijkt het me een ongelofelijke verlichting. Weer genieten, want daar draait het volgens mij om hier!
Dus sponsor mij maar, Dan ren ik me kapot!

Ga naar actiepagina

Hilda Veenstra

Toen ik gevraagd werd om me in te zetten voor de charity run van de 4-Mijl voor het transplantatiecentrum van het UMCG, moest ik even nadenken of ik dat waar zou kunnen maken… Ik heb besloten om er vol voor te gaan om 2 redenen! Want hoe mooi is het om te helpen grensverleggend onderzoek mogelijk te maken? Ik vind het heel bijzonder om te zien hoeveel uniek onderzoek wordt gedaan en hoe gedreven men hier is om patiënten de best mogelijke zorg te bieden en zo snel mogelijk weer gezond verder te laten leven. Kun je je voorstellen dat je een nieuw orgaan nodig hebt? Er is veel onderzoek nodig om de organen zo goed mogelijk te preserveren om deze in goede conditie te houden. 

Ga naar actiepagina

NNO orkest

Spelen in een symfonieorkest is topsport, zeggen we wel eens. Musici hebben net als topsporters een bijzonder talent dat ze jarenlang, met veel oefenen en doorzettingsvermogen, hebben ontwikkeld. Ze leven ervoor en zijn gewend onder druk en voor een publiek te presteren. Bij het orkestwerk hoort het onder de knie krijgen van steeds wisselend repertoire en het reizen naar de verschillende concertzalen in Nederland. Om op niveau te kunnen blijven spelen, helpt het enorm om fit te zijn. Op de maandagmiddag is er sinds jaar en dag een NNO-voetbalteam actief. Ook zijn er muzikale hardlopers voor wie de Vier Mijl goed haalbaar is. Zeker als het gaat om een goed doel! Via benefiet-concerten steunt het orkest al jarenlang het Beatrix Kinderziekenhuis. Met de Charity Run willen we ons inzetten voor het transplantatiecentrum van het UMCG. Het is zo goed voorstelbaar dat je na een orgaantransplantatie tijd en hulp nodig hebt om weer op je lichaam te durven vertrouwen. Om daaraan een steentje te kunnen bijdragen lopen wij op zondag 14 oktober mee!

Ga naar actiepagina

Jeroen Sportel

Ik ben Jeroen Sportel, chef-kok en eigenaar van restaurant Vive la Vie in Groningen. De reden dat ik mee doe aan de actie is dat ik als geen ander weet dat een goede revalidatie na een transplantatie heel belangrijk is. Mijn vader heeft in de jaren '80 als één van de eerste Nederlanders een hart transplantatie ondergaan. De nazorg en revalidatie is destijds voor hem niet helemaal vlekkeloos verlopen. Helaas heeft mijn vader slechts drie jaar met zijn donorhart mogen leven. Op 44 jarige leeftijd is hij, ondanks zijn donorhart, aan hartfalen overleden. Ik weet zeker dat bij een betere revalidatie, de kwaliteit van leven én de levensduur van deze patiënten verbeterd kan worden. De nazorg is net zo belangrijk voor hun toekomst als de onvermijdelijke operatie die zij hebben moeten ondergaan. Het mooie van dit project vindt ik dat zowel het geestelijke als het lichamelijke aspect van het leven met een getransplanteerd orgaan aan bod komt. Dit is niet alleen voor de patiënten zelf heel waardevol, maar ook voor de naaste familie van de patiënten.
Mijn motto is; Vier het leven! Dit motto ligt ten grondslag aan de naam die ik mijn restaurant bij de opening in 2014 gegeven heb.

Ga naar actiepagina

Carlijn Buis

Mijn naam is Carlijn Buis. Ik ben levertransplantatiechirurg, echtgenoot en moeder. De reden dat ik meedoe met de 4mijl is een blijvend beter leven voor de patiënten die ik opereer. Met ons team staan we, vaak s’nachts, vele uren achter elkaar te opereren om de zieke oude lever uit te halen en een donor lever te implanteren. Als chirurg zie ik patiënten over het algemeen alleen de eerste weken na de operatie. Het mooiste resultaat is wanneer mensen daarna weer hun dromen kunnen waarmaken en daarvoor is meer nodig dan alleen een goed functionerend donororgaan. Ik ben er vast van overtuigd dat het revalidatieprogramma hieraan een beslissende bijdrage levert. Alhoewel ik een hekel heb aan rennen zonder bal, zet ik mij daar voor dit doel overheen. Dat is slechts een kleine stap in vergelijking met de stappen die patiënten moeten zetten. Mijn gezin steunt mij dagelijks in dit mooie beroep, steun jij mij ook? Doneer je bijdrage via mij en je draagt bij aan een betere toekomst voor patiënten na een transplantatie.

Ga naar actiepagina

Bas Roorda

Vorig jaar heb ik alles gegeven voor Kids-United. Dit jaar ga ik weer tot de bodem voor het UMCG Transplantatiecentrum. Steun mij om alles te geven!

Ga naar actiepagina

Jantje Schiphorst

Graag ren ik de 4mijl Charity Run om iemand een echte tweede kans te geven! Jantje Schiphorst, Financieel Directeur NDC Mediagroep

Ga naar actiepagina