Welkom in Haren en Groningen

De beste binnenstad, de leukste studentenstad en de meest fietsvriendelijke stad: Groningen is het allemaal. Groningen biedt dagjesmensen, toeristen en winkelend publiek alles wat je van een stad mag verwachten en is het culturele hart van de provincie. De Grote Markt is het bruisende centrum van Groningen, met het historische Goudkantoor, de gezellige Vismarkt en de Herestraat met aan de kop ervan het Waagcomplex waar je lekker kunt shoppen.

De feestelijke en muzikale omlijsting van de Menzis 4 Mijl van Groningen is niet te missen. Ook op zondag 8 oktober stondener weer tientallen bands, DJ'acts en orkesten staan langs het parcours om de lopers en de supporters muzikaal te begeleiden. Ze zorgen ook voor een hoop gezelligheid in de Groningse binnenstad.

www.groningen.nl
www.toerisme.groningen.nl

Bruisende start in Haren

Onder de rook van Groningen vind je het dorpje Haren, dat dit jaar nog werd uitgeroepen tot groenste dorp van Nederland. Geen wonder, want er is nog volop rust en ruimte te vinden. Het villadorp wordt ook wel het ‘Wassenaar van het Noorden genoemd’, niet in de laatste plaats vanwege het aantrekkelijke winkelaanbod. Haren grenst bovendien aan het Paterswoldsemeer, dat populair is bij watersporters. De 4 Mijl start traditiegetrouw in de Kerklaan in Haren. Het Haderaplein is in de ochtend en het begin van de middag een gezellige sfeervolle verzamelplek voor de vele deelnemers.

Studentenstad

De kern van Groningen is de universiteit. De Rijksuniversiteit van Groningen dateert van 1614 en is de op een na oudste nog bestaande Universiteit van Nederland. Er studeren ongeveer 26.000 studenten en daarvan komt ongeveer 10% uit het buitenland. Bijna een kwart van de stadsbevolking is student en dat is te merken; het is altijd gezellig druk in Groningen.

Cultuur

In Groningen is eigenlijk altijd iets te doen, van een festival als Eurosonic Noorderslag of Noorderzon, tot optredens van bands in Vera of een voorstelling in de Stadsschouwburg; Groningen heeft een enorm cultuuraanbod. De horeca kent geen sluitingstijd en is erg veelzijdig. De vele uitgaansgelegenheden maken Groningen tot leuke en gezellige plek om een avondje te stappen.

Sport

Groningen is de thuisbasis van Donar en FC Groningen, maar ook de stad waar jaarlijks meer 23.000 deelnemers van start gaan bij de 4 Mijl van Groningen. De stad biedt dan ook veel verschillende sporten en sportevenementen voor jong en oud.

Meest tevreden inwoners

Met al dit moois is het niet zo raar dat uit onderzoek is gebleken dat de Groningers het gelukkigst zijn met hun woonplaats. Groningen is een nuchtere, relaxte stad: nergens heerst een groter gevoel van veiligheid dan in de stad Groningen.

Menzis AA Drink Chiquita Dagblad van het Noorden GasTerra Gemeente Groningen Gemeente Haren Marathon Photos MB Promotions NewComm IT OOG Radio en TV RTV Noord Zalsman Groningen Runner's World Magazine