Ga terug

4 Mijl lezing in het UMCG

17 augustus 2017

Ben je een beginnend of geroutineerd hardloper die zich graag in de sport verdiept? Al druk in training voor de 4 Mijl? Kom dan op 7 september om 19.30 uur naar het UMCG voor een interactieve lezing van Steef Bredeweg (sportarts en hardloopexpert UMCG) en Running Girl Kelly Sandys.

Tijdens de lezing bespreken Bredeweg en Sandys (oprichter van hardloopbeweging Running Girls) feiten en fabels over hardlopen en blessures. Hoe gezond is deze sport nu echt? Maakt het uit welke hardloopschoenen je draagt en op welke ondergrond je loopt. Is een warming up eigenlijk wel nodig?

De lezing vindt plaats in de Blauwe Zaal in het UMCG en duurt van 19.30 uur tot 21.00 uur. Iedereen is welkom bij de lezing en de toegang is gratis. Wees op tijd want VOL= VOL!

Online rubriek 4 Mijl
Steef Bredeweg werkt als sportarts in het Sportmedisch Centrum van het UMCG en deed de afgelopen jaren onderzoek naar hardlopen. Kelly Sandys is oprichter van de populaire hardloopbeweging Running Girls Groningen en beweeg- en leefstijladviseur in het UMCG. Tijdens de lezing combineren ze kennis uit de wetenschap en praktijk.

Dit doen ze ook in de 4 Mijl rubriek die van 28 augustus tot aan de 4 Mijl wekelijks verschijnt op de site healthyageing.umcg.nl. Bredeweg en Sandys gaan in deze rubriek met elkaar in discussie over allerlei hardlooptopics zoals de zin/onzin van de hardloopschoen, het nut van trainingsschema’s en het belang van drinken tijdens het hardlopen.

Menzis AA Drink Chiquita Dagblad van het Noorden GasTerra Gemeente Groningen Gemeente Haren Marathon Photos MB Promotions NewComm IT OOG Radio en TV RTV Noord Zalsman Groningen Runner's World Magazine