Team 4 Mijl

De Menzis 4 Mijl van Groningen vindt het belangrijk dat aanstormende talenten goede begeleiding krijgen om hun prestaties te verbeteren en zich te ontwikkelen als topsporter. De donaties aan Team 4 Mijl worden gebruikt om begeleiding op het gebied van training uit te breiden, voor medische zorg, mentale begeleiding en voeding meer beter te ondersteunen. Van het inschrijfgeld van elke recreant en bedrijventeam gaat een vaste afdracht naar Team 4 Mijl.

In oktober 2003 is Team 4 Mijl opgericht onder de naam ‘Stichting Team Grunning’. Het team werd op 1 april 2007 geadopteerd door de ‘Menzis 4 Mijl van Groningen’ en heet sindsdien Team 4 Mijl. De 41 atleten van Team 4 Mijl behoren tot de beste (midden-) lange afstandslopers.

De atleten komen zowel in nationale als internationale wedstrijden in actie. De atleten worden begeleidt door coaches Eddy Kiemel, Bjorn van der Schaaf, Fokie Cnossen en krachttrainer Tom Kraaij. Voor de jeugd heeft Team 4 Mijl een speciale jeugdopleidingen en in 2009 is er een Loopacademie opgericht. In deze Lootschool constructie kunnen middelbare scholieren het trainen voor de midden- en langeafstand combineren met hun schoolcarrière. Meer informatie over Team 4 Mijl vind je op de website van Team 4 Mijl.

Menzis AA Drink Chiquita Dagblad van het Noorden GasTerra Gemeente Groningen Gemeente Haren Marathon Photos MB Promotions NewComm IT OOG Radio en TV RTV Noord Zalsman Groningen Runner's World Magazine