Goede doel

Dit jaar is het goede doel van de Menzis 4 Mijl: Kids United. Kids United zet zich in om voetbaltrainingen en -activiteiten voor kinderen en jongeren met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking mogelijk te maken. Zo kunnen kinderen en jongeren onder begeleiding van trainers en begeleiders op hun eigen niveau gaan bewegen, plezier maken, zich mentaal en fysiek beter gaan voelen, zelfvertrouwen vergroten en integreren. Het uitgangspunt hierbij is dat er geen contributie aan de ouders gevraagd wordt, omdat de stichting van menig is dat geld geen belemmering mag zijn om te sporten

In de visie van Kids United heeft ieder kind recht op spel, sport en ontspanning. Hierdoor gaat het zich goed en gewaardeerd voelen. Gezamenlijke sportactiviteiten dragen bij aan de acceptatie en integratie van kinderen met een beperking. Door het laagdrempelig (contributievrij) aanbieden van voetbalactiviteiten maakt Kids United het mogelijk kinderen zich op een plezierige manier te werken aan lichamelijk en sociale vaardigheden, en biedt de ouders een ontmoetingsplaats. De doelgroep van Kids United zijn kinderen en jongeren vanaf zes jaar met een beperking (lichamelijk, verstandelijk, downsyndroom, autisme) die niet in aanmerking komen voor het reguliere voetbal.

Historie en terugblik

In mei 2003 werd gestart met het geven van aangepaste voetbaltrainingen voor jeugd met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking. Voor de jeugd vanaf acht jaar is er de landelijke G-jeugdcompetitie onder de vlag van de KNVB. Naast het voetbal wordt er veel meer georganiseerd dan alleen voetbal. Bijvoorbeeld een dag in het dolfinarium, racen op het circuit van Assen, een weekend naar Ameland, Beach voetbal, feestjes, een dag met Politie en Brandweer, een rondleiding op een marineschip in Delfzijl, een VIP avond voor de junioren en nog veel meer.

Trainingen en wedstrijden

Er wordt getraind in verschillende leeftijdsgroepen die weer onderverdeeld zijn in niveaus. Voor ieder kind met een beperking is er een geschikte groep. Met 5 teams doet Kids United mee aan de competitie in samenwerking met de KNVB. Daarnaast worden er wedstrijden georganiseerd tegen de reguliere jeugd. Kinderen maken kennis met hun leeftijdsgenoten met een handicap. Een mooi stukje integratie.

Mini stadion

Kids United laat iedereen met een beperking scoren, onder het motto: Iedereen doet mee en niemand buitenspel! Met de opbrengst van de Menzis 4 Mijl van Groningen wil de stichting een eigen mini stadion realiseren. Een eigen hoofdveld met tribune, dugouts, scorebord, etc. Voor alle leden een gevoel van trots en een hele belevenis om in hun eigen stadion te trainen en wedstrijden te spelen.

Omarm jij de kinderen van Kids United?

Omarm Kids United 4 mijl 2017Om te helpen dit te realiseren, kunnen deelnemers aan de Menzis 4 Mijl van Groningen bij hun inschrijving een polsbandje kopen en kan iedereen op 8 oktober een donatie doen bij de collectanten. Met het speciale Menzis 4 Mijl Kids United polsbandje laat je aan iedereen zien dat jij Kids United omarmt. Het Kids United polsbandje is voor € 3,00, incl. verzendkosten te bestellen via de reguliere inschrijving van de Menzis 4 Mijl van Groningen. € 2,00 gaat hiervan rechtstreeks naar het goede doel! 

Zet jij een stapje extra voor de kinderen van Kids United?

Kids United Stappenteller 4 mijlOok kan je ons helpen dit doel te realiseren door een Kids United stappenteller te kopen. Met deze gave Menzis 4 Mijl Kids United stappenteller laat je aan iedereen zien dat jij een stapje extra zet voor Kids United. De Kids United stappenteller is voor € 8,00, incl. verzendkosten te bestellen via de reguliere inschrijving van de Menzis 4 Mijl van Groningen. € 4,00 gaat hiervan rechtstreeks naar het goede doel! 

Voor meer informatie en het direct bestellen van het speciale Menzis 4 Mijl Kids United polsbandje of de stappenteller, ga naar: www.kids-united.nl.

 

 

Menzis AA Drink Chiquita Dagblad van het Noorden GasTerra Gemeente Groningen Gemeente Haren Marathon Photos MB Promotions NewComm IT OOG Radio en TV RTV Noord Zalsman Groningen Runner's World Magazine