Goede doel

Het goede doel van de 31ste editie was Kids United, de maatschappelijke tak van voetbalclub FC Groningen. Onder andere doelman Sergio Padt en muziekproducer Jeroen Dekker hebben samen met alle Charity Runners duizenden euro’s opgehaald. Als doel om een nieuw ministadion voor voetbaltrainingen en -activiteiten voor kinderen en jongeren met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking mogelijk te maken. Later die middag is aan Kids United de cheque met het bedrag overhandigd. Een prachtige bedrag van €85.300,- dat nog verder zal oplopen.

 

Dit jaar was het goede doel van de Menzis 4 Mijl: Kids United. Kids United zet zich in om voetbaltrainingen en -activiteiten voor kinderen en jongeren met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking mogelijk te maken. Zo kunnen kinderen en jongeren onder begeleiding van trainers en begeleiders op hun eigen niveau gaan bewegen, plezier maken, zich mentaal en fysiek beter gaan voelen, zelfvertrouwen vergroten en integreren. Het uitgangspunt hierbij is dat er geen contributie aan de ouders gevraagd wordt, omdat de stichting van menig is dat geld geen belemmering mag zijn om te sporten.

In de visie van Kids United heeft ieder kind recht op spel, sport en ontspanning. Hierdoor gaat het zich goed en gewaardeerd voelen. Gezamenlijke sportactiviteiten dragen bij aan de acceptatie en integratie van kinderen met een beperking. Door het laagdrempelig (contributievrij) aanbieden van voetbalactiviteiten maakt Kids United het mogelijk kinderen zich op een plezierige manier te werken aan lichamelijk en sociale vaardigheden, en biedt de ouders een ontmoetingsplaats. De doelgroep van Kids United zijn kinderen en jongeren vanaf zes jaar met een beperking (lichamelijk, verstandelijk, downsyndroom, autisme) die niet in aanmerking komen voor het reguliere voetbal.

Mini stadion

Kids United laat iedereen met een beperking scoren, onder het motto: Iedereen doet mee en niemand buitenspel! Met de opbrengst van de Menzis 4 Mijl van Groningen wil de stichting een eigen mini stadion realiseren. Een eigen hoofdveld met tribune, dugouts, scorebord, etc. Voor alle leden een gevoel van trots en een hele belevenis om in hun eigen stadion te trainen en wedstrijden te spelen. Wil jij hier graag voor doneren? Kijk dan naar de volgende mogelijkheden: polsbandje, stappenteller, Charity Run.

Voor meer informatie en het direct bestellen van het speciale Menzis 4 Mijl Kids United polsbandje of de stappenteller, ga naar: www.kids-united.nl.

 

Menzis AA Drink Chiquita Dagblad van het Noorden GasTerra Gemeente Groningen Gemeente Haren Marathon Photos MB Promotions NewComm IT OOG Radio en TV RTV Noord Zalsman Groningen Runner's World Magazine